Szüleim nem finanszíroznak anyagilag kiskorúként. Mit tehetek?
17 éves, jó tanuló, jó sportoló vagyok, aminek köszönhetően elég szép ösztöndíjakat kapok havonta. Most nyáron elkezdtem dolgozni is, így a havi keresetem meghaladja az anyukám fizetését. Korábban is előfordult, hogy anyám kölcsönvett tőlem apukám tudtával és beleegyezésével, amit később visszaadtak nekem. De most, hogy már van saját keresetem a szüleim semmiben nem akarnak támogatni. Se tisztálkodási szerek, se ruha, se cipő, se utazás. Néha azt is elvárják, hogy a kaja is én pénzemből legyen kifizetve.
Hárman vagyunk tesvérek, anyám fizetése a rezsire és max. egy bevásárlásra elég. Apám keresetét próbáljuk félretenni a félkész házunk befejezésére.
Nem költök szórakozásra, nagyon ritkán mozdulok ki itthonról, nem gyűjtök jelenleg semmi komolyabb dologra, a pénzem szeretném félretenni egyetemi éveimre.
Engem felháborít az, hogy így viselkednek velem a szüleim, hogy még alap tisztálkodási szereket, néhány turkálós(!) ruhát is úgy kell kikönyörögnöm tőlük.
Mit gondoltok erről? Mit tudok tenni ebben az esetben? A mindennapos veszekedések miatt már teljesen kivagyok. Nem tudom, hogy mi lenne a helyes döntés. Adjam oda anyának az egész keresetem, ha már ennyire le vagyunk égve? (ami sajnos nem is átmeneti, mindig is elég szegények voltunk) Kérlek segítsetek, mi lenne a helyes döntés ebben az esetben, megköszönöm a segítőkész válaszokat.
Semmit nem tehetsz, a nincsből nem tudnak adni. Esetleg felveheted a kapcsolatot a gyámüggyel és ők átvesznek állami gondozásba, ha ott előadod ezt sztorit. Döntsd el melyik felel meg jobban.
Szerintem amit tudsz azt magadnak kéne megvenned, ezzel segíteni a szüleid és ennyi. Persze, ez igazságtalan, de a helyzet adott. A két tesód gondolom még kisebb, azért tőled remélik a segítséget.
Gondolom édesanyádnak sem opció a munkahely váltás, mert már megtette volna.
Köszönöm szépen a válaszokat, mindenkinek, a fejmosásokat is.
Egyrészt a kérdés kiírására az indított, hogy nap mint nap látom a barátaim, akiknek a szüleik szó nélkül adnak a szórakozásukra is.
Másrészt pedig amit a #7-es válaszoló említett, hogy félek attól, hogy mi lesz, ha egyetemre kerülök és akkor már tényleg nem fognak támogatni. Kicsit túlzásba estem.
Anyukám nem közmunkás. Takarítónő, havi 25 ezret keres. Nem kamuzom, nem túlzom, külhoni magyar vagyok. Ott ahol én élek, valóban ennyi a minimálbér. És ettől függetlenül sajnos nem olcsóbb semmi. Bár nem élünk palotában 200 nm-en, mint mondtam egy félkész családi házban élünk, így is a rezsire havonta elmegy nálunk is 9-10 ezer forintnak megfelelő összeg. Nyáron a mezőgazdasági dolgok eladásával, télen pedig apukám fizetésével egészítjük ki anyukám keresetét.
Belegondoltam a dologba és végső soron megértem a szüleim, most már nagyon sajnálom, hogy így viselkedtem.
Valóban hálásnak kellene lennem, hogy legalább a betegségek elkerültek minket.
Átbeszélem a dolgot a szüleimmel, és nekik adom a fizetésem.
Annyira unom már ezt a "minek szült annyi gyerket, ha nem tudja eltartani" - című ítélkező embereket!!
1 gyerekem van!!! Felelősen vállaltam... Apuka a gyerek 2 hónapos korában lelépett, összeállt a kocsmai csapos csajjal (én nem iszom, nem járok kocsmába) - képzeéljétek, bár kicsit megzuhantam, de "simán" vettem az akadályokat, egyedül neveltem - semmi nagymama, élettárs, stb.
A gyerek 11 éves koráig külföldön is voltunk, többször is, majd egyszerre jött a válság és kiderült, hogy tej és szójaallergiás , aminek következtében az étkeztetése LÉNYEGESEN TÖBBE KERÜLT!!
Nem szültem 3-at, tudtam, hogy el tudom tartani azt az egyet egyedül is - apuka persze cseszett gyerektartást fizetni, de egyedül is vállaltam - AMÚGY ERRŐL MIÉRT NEM SZÓL A FÁMA??? - hogy a pasik hogy bújnak ki a gyerektartás alól?.
Nos, lényeg a lényegben: VANNAK KISZÁMÍTHATATLAN KÖRÜLMÉNYEK és igen, vállalom, hogy 11 éves kora óta szegénységben éltünk - de azért zeneiskolába járt, Angliában volt az iskolával, stb. Na, akkor most az ilyen szülő rossz szülő??
Fogadjunk, hogy akik itt ítélkeznek, azoknak vagy nincs is gyerekük, vagy letojják a gyereknevelést (mert pasik és nem foglalkoznak a gyerekkel - ezzel szemben én lehet, hogy nehezen, de tisztességgel felneveltem a gyereket.
És higyjétek el, ha nem törődnek egy gyerekkel, az sokkal nagyobb kárt okoz, mintha kicsit szűkösebben élnek.
Bocs, kérdező a kifakadásért, de a hócipőm tele van már ezzel a minek szült 3 gyereket...
érdekes, a háború után is születtek gyerekek, pedig akkor még ENNIVALÓ SEM NAGYON VOLT!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!