Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti mennyi összeget tartotok...

Ti mennyi összeget tartotok reálisnak a havi 140k-ból, hazaadás gyanánt?

Figyelt kérdés

A nettó fizum 140 ezerFt. Huszonéveim elején járok, a reggelit és ebédet a munkahelyen egy 20-asból megoldom. Otthol enni csak vacsoránál és hétvégén szoktam. Téli tüzifát én szoktam megoldani. Főzni, mosni takarítani magamra én szoktam.

A kérdésem lényegében az lenne, hogy ti ilyen feltételek mellett mennyi pénzt adnátok haza a háztartásba?

Akár azt is leírhatjátok otthon élő fiatalok, hogy ti mennyivel szálltok be a rezsibe, stb.

Előre is köszönöm!

2019. jún. 14. 20:58
1 2 3 4 5
 31/41 anonim válasza:
85%

En a 30 ezres fizumbol 1995 kornyeken 10-et adtam haza, kesobb a 100 ezerbol 20-at, mert mindent megoldottam magamnak.

A paromtol az anyja elkert 50ezret, ami viszont total kizsakmanyolas volt mert aztan meg csak zsiroskenyer jutott neki.

2019. okt. 9. 23:12
 32/41 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez sok mindentől függ.

Ha külön költözésre gyűjt, akkor semennyit, ha csak a szülők nincsenek rászorulva anyagilag.

Magának fizesse a cuccait, és kész.

2019. okt. 10. 00:29
 33/41 anonim ***** válasza:
100%

Attól is függ, a többiek hogy keresnek. Pl ha anyád apád fejenként havi egy milla, akkor semennyit, sőt.

Szóval több tényezős mint amit írsz.

2020. jún. 12. 22:11
 34/41 anonim ***** válasza:
100%

Hazaadni? Meg se fordult nálunk senki fejében.

De ha szűkösen lennének, akkor természetesen annyit, amennyiből fedezni tudják a szükségeseket. Persze nem a végtelenségig. Ha nem tudnak lábra állni, akkor valami B tervet kieszelnék, mert azért 140 nem sok, és gondolom élnem és gyarapodnom kellene nekem is.

2020. jún. 13. 09:03
 35/41 anonim ***** válasza:
100%
Itthon lakom 23 évesen, én is csak 140k-t keresek. Nem "adok haza" semennyit, mert a szüleim azt mondták, hogy nincs rá szükségük, tegyek félre minél többet.
2020. jún. 13. 09:35
 36/41 anonim ***** válasza:
100%

Hát nálunk úgy volt, hogy olyan 120ezret kerestem, és először 25-ezret kértek. Akkor még nem voltak olyan szörnyű pénzügyi helyzetben, de aztán édesapám elveszítette a munkáját, és a kora miatt nem talált másik megfelelőt, de ugye nyugdíjba se tudott még jönni mert nem volt elég az év amit ledolgozott. Akkor 40-50-et adtam haza de volt amikor az egész fizetésem. A többi tesom is segített 10- 20 ezerrel, ők már akkor nem laktak itthon. Anya is dolgozott persze. Borzasztó nehezen szedtük össze magunkat, összekellett fognunk nem az volt az első szempont, hogy félretudjak tenni, hanem hogy fizetni tudjuk a hiteleket, az ételt és stb.

Most már nyilván minden más, egy gyerek se lakik már otthon, anyuék elvannak de azért hogy segítsünk, 4 en vagyunk testvérek és ezért minden gyerek 1 hónapban egyszer vesz 1 heti kaját nekik, így kajára nem kell költeniük. Nekünk meg ez simán belefer.

2020. jún. 13. 16:34
 37/41 anonim ***** válasza:
87%
Én "harmadot" kérek. Amit viszont nem sejt hogy teszem félre neki egy külön számlára. Jó kis starter lesz ha önnálló életet akar kezdeni.
2020. jún. 13. 21:37
 38/41 anonim válasza:
100%
A rezsi rám eső részét. Bár annak idején tőlem semmit sem fogadtak el a szüleim. Minél több pénzt teszek félre, annál hamarabb leszek önálló, mondták.
2021. febr. 17. 01:41
 39/41 anonim ***** válasza:
100%
Amikor a gyerekem ennyit keresett és még otthon lakott, adtam neki még 60 ezret hogy éljen normálisan. A szállás rezsi kaja természetesen ingyen volt neki otthon.
2021. febr. 17. 13:20
 40/41 anonim ***** válasza:
100%

A szüleim teljesen megállnak a saját lábukon, nem szorulnának anyagi támogatásra, ennek ellenére anyámnak valamilyen rejtélyes oknál fogva magától értetődő, hogy amelyik gyereke éppen otthon lakik az az alig valamire való kezdő fizetéséből leadjon 30-40 ezret és ezt ki is követeli, rendszeres hiszti van miatta.

Jelenleg egy gyerekük lakik otthon és én úgy gondolom akik felnőtt 40-50 éves létükre nem tudtak maguknak egy alap létbiztonságot megteremteni, hogy ne a 20 éves gyerektől kelljen elvenni, azok vessenek magukra.

2021. márc. 1. 03:44
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!