Ti mennyi összeget tartotok reálisnak a havi 140k-ból, hazaadás gyanánt?
A nettó fizum 140 ezerFt. Huszonéveim elején járok, a reggelit és ebédet a munkahelyen egy 20-asból megoldom. Otthol enni csak vacsoránál és hétvégén szoktam. Téli tüzifát én szoktam megoldani. Főzni, mosni takarítani magamra én szoktam.
A kérdésem lényegében az lenne, hogy ti ilyen feltételek mellett mennyi pénzt adnátok haza a háztartásba?
Akár azt is leírhatjátok otthon élő fiatalok, hogy ti mennyivel szálltok be a rezsibe, stb.
Előre is köszönöm!
En a 30 ezres fizumbol 1995 kornyeken 10-et adtam haza, kesobb a 100 ezerbol 20-at, mert mindent megoldottam magamnak.
A paromtol az anyja elkert 50ezret, ami viszont total kizsakmanyolas volt mert aztan meg csak zsiroskenyer jutott neki.
Szerintem ez sok mindentől függ.
Ha külön költözésre gyűjt, akkor semennyit, ha csak a szülők nincsenek rászorulva anyagilag.
Magának fizesse a cuccait, és kész.
Attól is függ, a többiek hogy keresnek. Pl ha anyád apád fejenként havi egy milla, akkor semennyit, sőt.
Szóval több tényezős mint amit írsz.
Hazaadni? Meg se fordult nálunk senki fejében.
De ha szűkösen lennének, akkor természetesen annyit, amennyiből fedezni tudják a szükségeseket. Persze nem a végtelenségig. Ha nem tudnak lábra állni, akkor valami B tervet kieszelnék, mert azért 140 nem sok, és gondolom élnem és gyarapodnom kellene nekem is.
Hát nálunk úgy volt, hogy olyan 120ezret kerestem, és először 25-ezret kértek. Akkor még nem voltak olyan szörnyű pénzügyi helyzetben, de aztán édesapám elveszítette a munkáját, és a kora miatt nem talált másik megfelelőt, de ugye nyugdíjba se tudott még jönni mert nem volt elég az év amit ledolgozott. Akkor 40-50-et adtam haza de volt amikor az egész fizetésem. A többi tesom is segített 10- 20 ezerrel, ők már akkor nem laktak itthon. Anya is dolgozott persze. Borzasztó nehezen szedtük össze magunkat, összekellett fognunk nem az volt az első szempont, hogy félretudjak tenni, hanem hogy fizetni tudjuk a hiteleket, az ételt és stb.
Most már nyilván minden más, egy gyerek se lakik már otthon, anyuék elvannak de azért hogy segítsünk, 4 en vagyunk testvérek és ezért minden gyerek 1 hónapban egyszer vesz 1 heti kaját nekik, így kajára nem kell költeniük. Nekünk meg ez simán belefer.
A szüleim teljesen megállnak a saját lábukon, nem szorulnának anyagi támogatásra, ennek ellenére anyámnak valamilyen rejtélyes oknál fogva magától értetődő, hogy amelyik gyereke éppen otthon lakik az az alig valamire való kezdő fizetéséből leadjon 30-40 ezret és ezt ki is követeli, rendszeres hiszti van miatta.
Jelenleg egy gyerekük lakik otthon és én úgy gondolom akik felnőtt 40-50 éves létükre nem tudtak maguknak egy alap létbiztonságot megteremteni, hogy ne a 20 éves gyerektől kelljen elvenni, azok vessenek magukra.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!