Mennyire tűnik reálisnak ez a medvetámadás? Tényleg így zajlott volna?
tegnap néztem egy filmet amiben volt ez a jelenet, szerintetek mennyire van reálisan ábrázolva, tényleg percekig harcolt volna a medvével a főhős?
https://www.youtube.com/watch?v=GOlVRHsVzE4
és valóban elég egy puskalövés hogy utána egy percen belül kiterüljön a maci? (oké, a végén még a semmiből erőt kapva párszor megszúrkodta késsel de az már amúgy is túlzás volt :D)
Nyilván túl lehet élni egy ilyen harcot egy medvével, persze.
De jah, egy puskalövés meg tud ölni egy medvét.
Medvére nem nagyon szoktak lődözni. Ha nem terül ki hamar, akkor végez veled. Futtában (amikor megindul és rájössz, hogy elhibáztad és a legjobb esélyedet lőtted el) már nehéz eltalálni (egylövetű van nála ugye).
A forgatós, hátán ugrálós, szaglászós meg berezelős rész reálisnak tűnik, az annyira nem, hogy a pont a lőtt seben tudta újra megszúrni.
A maci rögtön pofára, nyakra harapott volna, rángatás, pakolgatás helyett.
A lövés hatalmas sokk.
Hangban és fájdalomban.
Inkább elszaladt volna.
A maci rögtön pofára, nyakra harapott volna, rángatás, pakolgatás helyett.
Azért ez nem biztos! Sok ragadozó ösztönösen tudja, hogy ha játszik az étellel egy kicsit, akkor finomabb lesz a vacsora.
"A lövés hatalmas sokk.
Hangban és fájdalomban.
Inkább elszaladt volna."
Honnan tudod, lőttek már meg téged? Inkább az a valószínűbb, hogy a lövéstől csak még jobban felbőszül és biztosan ráront az emberre. Ne becsüld le az adrenalin erejét egy ilyen szituációba, az úgy elnyomja a lövés okozta fájdalmat, hogy a medve észre sem veszi.
Kedves 6. válaszoló:
A figyelmedbe ajánlom ezt a videót arról, hogy mi is történik egy élőlényben, ha meglövik.
https://www.youtube.com/watch?v=fX4ODh1g4eM
(nem horror)
#6 keress rá a yt-n
Ha medvére lőnek elszalad.
Továbbnéztem
Na pár késszúrás nem oszt nem szoroz, a disznó is percekig agonizál, miután szívenszúrják.
Meg azt a szőrt keresztülszúrni komoly fizikai kihívás lenne még orvosi szikével is.
az volt a legjobb hogy előtte már eszméletlenül fekszik szinte, utána hirtelen erőre kap és még van ereje szurkálódni :D tudom, valahogy le kellett zárni a jelenetet. én is arra tippeltem volna hogy egy lövéstől (ha csak nem ér szívet, agyat) nem hullik el egyből, minél nagyobb valami, annál kisebb sérülésnek számít, pl. egy szélsőséges példában egy T-REX-et csak felbosszantott volna egy hasonló lövés, de a közel 400 kilós medve és az ember sem egy súlycsoport. köszi a válaszokat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!