Szamurájkarddal ki lehetne-e védeni egy medvetámadást?
A szamurájkard alatt nem a piaci hamisítványokat értem amivel az utcai bandák gyepálják egymást,hanem rendes évekig kovácsolt japán kardot.
Szerintem egy ilyen karddal simán lelehetne vágni a medve kezét vagy fejét és biztos nem élné túl azt sem,ha átszúrnának rajta egy méteres kardot.
Szóval mit gondoltok egy gyakorlott kardforgató vajon megtudná-e magát védeni egy medve ellen ?
Attól függ hogy hova szúr. Ha testüregbe megy a penge a medve attól még támadhat tovább. Ha létfontosságú szervet szúr meg akkor már ártalmatlanná teheti.
Nem elegendő a kardforgatás, sőt, inkább még azt is be merem vállalni hogy ez esetben hanyagolható, mivel a medve nem fog előtted karddal hadonászni, helyette annál is inkább fontosabb a medve anatómiájának ismerete.
Egyébként a disznóvágás is ilyen, a hentesnek tudnia kell hol kel kivéreztetni az állatot. Szóval tanuld ki a hentes szakmát, vegyél egy igazi szamurájkardot és meztelenül egy szál karddal menj ki a medvék lakta vadonba és éld ki vad vágyaid :D
Csakis medvebundában és a nyakadba akasztott medvefogakkal térhetsz vissza.
Köszi a válaszokat :)
Egyébkét ez a kérdés úgy fogalmazódott meg bennem,hogy az egyik haverommal beszéltünk miképp lehet védekezni a medve ellen és ennek során szóba került a szamurájkard mint önvédelmi eszköz. Ő arra voksolt,hogy a medve előbb üti le ellenfelét minthogy az végzetes vágást ejtsen rajta,de én úgy vélem,hogy kellő tudással és egy kis mákkal van valamennyi esélyünk :)
Persze nekem is előbb eszembe jutna egy jó féle vadászpuska vagy akár a paprika spray,ha medve elleni védekezésről van szó.
Elég hosszú lába van a medvének, és korántsem annyira lomha mint amilyennek kinéz.
Egy képzett szamuráj le tudná győzni, de ha én most a kezedbe adnék egy katanát (+adok egy gyorstalpalót) és így löknélek ki a medve elé, akkor elég hamar kinyuvadnál.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!