Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti mennyi összeget tartotok...

Ti mennyi összeget tartotok reálisnak a havi 140k-ból, hazaadás gyanánt?

Figyelt kérdés

A nettó fizum 140 ezerFt. Huszonéveim elején járok, a reggelit és ebédet a munkahelyen egy 20-asból megoldom. Otthol enni csak vacsoránál és hétvégén szoktam. Téli tüzifát én szoktam megoldani. Főzni, mosni takarítani magamra én szoktam.

A kérdésem lényegében az lenne, hogy ti ilyen feltételek mellett mennyi pénzt adnátok haza a háztartásba?

Akár azt is leírhatjátok otthon élő fiatalok, hogy ti mennyivel szálltok be a rezsibe, stb.

Előre is köszönöm!

2019. jún. 14. 20:58
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
88%
másik meg az hogy ti hol éltek? gyárat üzemeltettek a lakásban? nálunk a rezsi családi házban nyáron megvan 30-40 ezer ftból. Hova adjon akkor csak egy gyerek bele a rezsibe tízezreket?
2019. aug. 16. 05:23
 22/41 anonim ***** válasza:
93%

A mai viszonyokat ismerve egy forintot sem fogadnék el tőle. Viszont arra kérném, hogy nyisson egy külön számlát és utaljon rá el havonta minél többet. Illetve tanuljon még valamit, akár munka mellett.

140 ezres fizetésből soha nem fog tudni normális életet élni. Albérletben sem tud ennyiből megélni, gyereket sem vállalhat ennyire szerintem logikusan végig gondolva.

Saját ingatlan is tök esélytelen.

Úgyhogy arra kérném, hogy spóroljon minek többet magának.. Ha havi 60-at mondjuk félretenne, akkor 5 év alatt lenne 3,6 milliója. Nem sok, de egy kisebb városban, vagy városhoz közeli faluban már tudna vele hitellel házat venni.. Aki ház nélkül marad öreg korára, az hajléktalan lesz a mai viszonyokat nézve. Mutassatok olyan nyugdíjast, aki fent tudna tartani egy albérletet egyedül.

Szóval én nem szedném el a pénzét, akkor sem, ha jól jönne a rezsihez a hozzájárulás. A jövője többet ér, mint az a szaros pár tíz ezer, amit el lehetne kérni tőle a rezsi és kaja címszó alatt

2019. aug. 16. 07:57
 23/41 anonim ***** válasza:
100%
22# vagyok, egyébként nálunk 4 emberre a kaja, rezsi,takarító szerek nagyjából 100-120 havonta, vagyis egy főre 25-30. Mivel nem is eszel otthon reggel és délben, ha nagyon filléreskedni akarnék, akkor kb 15-20 lenne reális nálunk. Nyilván ha kevesebben vagytok, akkor több, mert tök mindegy az internet szolgáltatónak, hogy négyen használjátok vagy egyedül. Az áram, gáz sem sokkal több nálunk 4 emberre, mint mikor egyedül éltem. Egyedül a víz, aminél nálunk tényleg meglátszik, hogy hányan lakunk. De az meg pont a legolcsóbb szolgáltatás nagyjából
2019. aug. 16. 08:01
 24/41 anonim ***** válasza:
100%
Azok után amit leírtál,vagy kérdezd meg a szüleidet,hogy mennyire vannak rászorulva vagy szállj be,mondjuk kifizetsz egy egy számlát,állsz néha 1-1 nagy bevásárlást.
2019. aug. 16. 13:44
 25/41 anonim ***** válasza:
81%

Soha nem adtam haza. Anyámék sem nagymamáméknak és előtte sem.

Ez a mostani szülők divatja. Tőlem aztán leshetné bárki.

Én sosem kérnék a gyerekemtől.

Az egyedüli eset, ami számomra is érhető, ha kifolyik a keze közül a pénz és felreteszem neki.

Nem tudom az egyéb hozzáállást megérteni, felnőttként is segítem a gyerekem, hogy minél hamarabb meglegyen mindene. Később majd az unokáimat is ugyanígy.

Aki elveszi a gyereke pénzét az az én szememben kb. szart sem tett le az asztalra.

Inkább hozzátenni kéne, hogy neki könnyebb legyen az élete, nem elvenni.

2019. aug. 16. 15:29
 26/41 anonim ***** válasza:
76%

Én az összes dolgot megbeszélem azzal, akit érint.

Minél kényesebb, annál inkább.

Ez olyan középkényes dolog volna.

Szegény vagyok meg öreg, szóval az én igényeinek kicsik már

Kb. jónak tartom a javaslatokat, de jobb ezeket egyszer tisztázni.

2019. aug. 16. 21:31
 27/41 anonim ***** válasza:
83%

25. Ezt mondom én is.

Totál felháborít hogy itt is az emberek fele azt írja hogy le kell adni 50ezreket havonta a saját szüleidnek... mire fel? ennyit el sem fogyaszt egy ember, akárhogy nézve sem... miért kezdi el a gyerek fizetni a rezsit ahelyett hogy saját élet elkezdésére gyűjtene? Aki elszedi a gyereke pénzét minden hónapban az mivel magyarázza?

2019. aug. 16. 22:19
 28/41 anonim ***** válasza:
91%

Utolsó nemtom, de egyre nagyobb divat ez, holott a fiataloknak egyre nehezebb.

Hányni tudnék ezektől a pénzszedő szülőktől. Egyszerűen gyomorforgatóak. Nekem az az életem, hogy segítsem a gyerekem, nemhogy még elvegyek.

És a vicc, hogy ez az a generáció, aki még a nagymama segítségével nevelt gyereket, azoknál laktak többgenerációs családi házakban. Nem fizettek albérletet, nem rúgták ki őket, ha beteg volt a gyerek, főzött a mama, ergo ezek mindent megkaptak. Gondolom ezt várják a gyereküktől is. Ocsmány egy népséget sikerült belőlük kinevelni az biztos.

Sokan ezzel kárhoztatják egy életre albérletbe a gyereket, ahelyett, hogy lenne egy háza, egy biztos pont az életében.

Nem tudom ezeket megérteni.

2019. aug. 16. 23:28
 29/41 anonim ***** válasza:
82%

Teljesen igazatok van.. El lehet szedni tőle havi 50-et,vagy többet is. De mi lesz akkor vele? Hogy fog tudni valaha is saját lábra állni, ha már akkor sem tud félre tenni, amikor még otthon lakik?

Ahhoz, hogy albérletbe elinduljon az ember is kell vagy fél millió forint (2 havi kaució, első havi bérleti díj, szükséges bútorok, háztartási gépek vásárlása, konyhai eszközök stb)... Inkább biztatnan, hogy tegyen félre.

Amikor egyedül éltem sem volt 50 ezer a rezsim, irreális összeg úgy, hogy nem is nagyon eszik otthon..

Tényleg vicc

2019. aug. 17. 07:48
 30/41 A kérdező kommentje:
Kissé megkésve is, de köszönöm szépen a válaszokat!
2019. okt. 9. 20:46
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!