Mit tegyek ha a szuleim nem engednek el sehova?
Először is tanulj jól, tartsd rendben a szobádat, cuccaidat. Ha ez adott, akkor van erkölcsi alapod arra, hogy finoman lázadj. Pl. este simán elmész buliba, utána küldesz egy sms-t, "Bulizni mentem, szeretlek bennetek, reggel jövök." Ha ezért leszidnak, fogadd szeliden, ha nem kapsz zsebbénzt, akkor menjél diákmunkára (pl. mekibe). Ugyanez, ha egy sráccal találkozol, ezért nem jössz haza suli után, simán írd meg.
Ha szidást kapsz amiatt, hogy nem fogadsz szót fogadd szeliden, mellette meg kérdezd meg, hogy miben segíthetsz. Ha meg enyhül a helyzet, akkor mondd, hogy normális társasággal bulizol, csak kicsit isztik, nem drogoztok, nem szexelgetsz össze-vissza, de ha valaki tetszik, akkor ahhoz is elég nagy vagy...
Ha 22 évesen fiúnak érzed magad, akkor neked ez jár...
2vel egyetértek
Naponta tucat ilyen kérdést tesz fel ugyanaz a pár ember...
Más is írta már, de a dolgaid legyenek rendben. Tanulás, rend, ilyesmi.
Aztán hozd elő, hogy beszélni szeretnél velük, kérj időpontot. Talán ebből már érezni fogják, hogy valami komoly dologról szeretnél beszélni.
Készíts egy vázlatot, hogy milyen érvek szólnak amellett, hogy el kéne engedniük.
pl.
- Adtam-e valaha okot arra, hogy ne bízzatok meg bennem? Ugye hogy nem!
- 16 éves vagyok, még 2 év és az állam által elismert felnőtt leszek, lassan ideje lesz kiengedni a fészekből (mindent kedvesen mondj, nem felháborodottan)
- Mondd, hogy mennyire vágysz rá, hogy elengedjenek
- Javasolj nekik egy átfutási időt, hogy kezdetben legyen 18h helyett 19h, júliusban esetleg 20h, augusztus 21h
Szedj össze minél több észérvet arra, hogy miért vagy érdemes arra, hogy tovább elengedjenek!
Nem vagyok még szülő (21 vagyok), de szerintem teljesen reális, hogy azt szeretnék, hogy egy 16 éves hétköznap, iskolaidőben 6-ra otthon legyen. Nem vagy még az a korosztály, akit nyugodt lelkiismerettel enged el az ember az éjszakába, pláne iskolaidőben, mikor nyilván egyéb kötelezettségeid is vannak.
"hiszen most a baratok az elsok es nagyon igenylem a veluk eltoltott idot"
Ha a barátok csak a tanulás, kötelezettségek (házimunka, családdal töltött idő, stb.) elvégzése után jönnének, akkor szerintem a szüleid is szívesebben engednének el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!