A szuleim semmit nem engednek meg, amiket az osztalytarsaimnak szabad. Mit tegyek?
Döntsd el, hogy ezek közül mi az, amire te is őszintén vágysz és mi az, amibe csak a többiek nyomására vennél részt. De őszintén ám!
Ezt mondd el a szüleidnek és juss velük egyezségre!
Nekem is 15 éves a lányom és van, amiből kimaradt, mert én láttam benne a veszélyt. Ezt ő eleinte nem akarta elfogadni, míg nem bekövetkeztek ezek a dolgok - bulin alkoholmérgezés, kocsmázásba torkolló "sétálgatás" - és megmaradt azoknál a dolgoknál, amiket ő is tényleg akart és én is elfogadom, hogy megy az idő, nagy már: smink, barátnőjénél alszik.
Ha hagyod, hogy e miatt azok cikizzenek, akikkel egyébként elmennél, gondolkodj el azon, hogyan is viszonyulnak hozzád. Nem a szüleid nem értenek meg, hanem ők.
Szerintem nagyon más világ van (hú, öregszem így 36 évesen), mint a mi tinikorunkban. Persze te ebbe nősz bele és nem látod át, de sokkal több dologtól kell most tartani, mint nekünk anno. A legfontosabb szerintem, hogy ne gázos emberekkel barátkozz és hogy ezer százalékig megbízhassanak benne a szüleid. Ennek amúgy te is előnyét élvezheted. Ha sokat hazudoznál, akkor a végén nem hinnének neked, mikor tényleg baj van. És akkor a saját csapdádba esnél.
Ilyenkor a szülőket fokozatosan kell hozzászoktatni a tiniségedhez, mint a gyerekeket a szilárd táplálékhoz.
A szüleid "fejlettségéhez mérten" fokozatonként haladj.
Pl. anyukádat megkérheted, hogy otthon, otthonra fessen ki téged kíváncsiságból. Vagy használd a szempillaspirálját, de csak alig, majd naponként növelve addig, amíg még nem túlzás. Talán így hozzászokik és nem gáz, nincs tusvonal meg ilyen durvulások. Ha belegondolok, akkor a férjemnek sem engedném meg magamtól (már ha megkérdezné :) ), hogy valami öldöklős számítógépes játékkal játszon. A fiamnak sem fogom önként és dalolva soha. De azért szájhúzva, nem annyira odanézve mégis valahogy kezdek engedni, mert bele kell törődnöm, hogy kamaszodik stb. Örökre nem tilthatom el mindentől, ami nekem nem tetszik. Meg hát "most" született. :) :) :) A buli is lehet nálatok, hogy megismerje a barátaidat. Elhívhatod őket úgy is, hogy anyukád "véletlenül" éppen süt és odahívja őket, hogy jaj, fogjon már meg mindenki egy szaggatóformát egy reszelt sajtot stb. és legyünk már túl ezen a pogácsán, mert ő fáradt és már nem is érti hogy miért kezdte el. Lehet, hogy kicsit ciki lenne, de ha anyukádat is belevonod némelyik részébe, akkor szerintem együttműködőbb lesz. Ha titkolózást érez, akkor szorosabb lesz a gyeplő. Ha beavatod, akkor sem enged bármit, és akkor is szétaggódja magát, de engedékenyebb lesz. Adj neki időt. Még te is csak "most" születtél. Még nem biztos, hogy felkészült arra, hogy te ilyen önálló vagy. Ne haladj túl gyorsan. :)
Már ne haragudj, de ha eddig nem mehettél sehova, gondolod rögtön a koncertekkel meg az ottalvós bulikkal kezdheted?
Mit szeretnél, hogy te legyél a rutinosabbak udvari bolondja? Téged itatnának le először, téged rángatnának bele nemszeretem jelenetekbe.Biztos, hogy egy ilyen buli után arra akarsz ébredni,azt se tudod ki vitte magával a bugyidat? Ráadásul állati jól szórakoznának rajtad.
Ez nem egy öreglány rinyálása: ezek megtörténtek a lányom osztálytársnőivel, akik sz@ros 15 évesen azt hitték, hogy akkora menők, mert azok a jó fejek befogadták őket és velük mehetett. A heti egyszeri sétafikálás alkalmával járj nyitott szemmel és mivel jó tanuló vagy, talán felismered a helyzeteket, szerezhetsz tapasztalatot
Ja, mielőtt azt hinnéd, hogy egy lúzer a lányom, megtudtam nem rég, hogy a menők közt van a gimiben. Mert megtartotta az egyéniségét és a saját stílusát, sminkkel együtt is.
Legyenek megbízható barátaid, akik nem hoznak kellemetlen helyzetbe!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!