Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szuleim semmit nem engednek...

A szuleim semmit nem engednek meg, amiket az osztalytarsaimnak szabad. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Annyira elegem van, de nem ertik meg, hogy cikiznek e miatt. Olyanokra gondolok, hogy smink, suli utan maszkalas, bulik. Hogy gyozzem meg oket? 15 /L
2015. máj. 20. 12:30
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
45%

Az én lányom 16 éves, de éjszakai bulikba a mai napig nem engedtem, idén nyáron már mehet, de csak a barátjával, akiről tudom, hogy vigyáz rá!

Napközben suli után mehet, de mindig tudni akarom, mikor jön, és hol van!

Hétvégén egy nap szokott a barátjával lenni, akkor legkésőbb fél 8-ra mindig itthon van. Az ott alvást már egyszer megengedtem neki, de megbeszéltük, nem csinálunk belőle rendszert!

Ha sulis koncert, rendezvény van, akkor ott alszik, de ez évente egyszer, illetve abban a pár napban megszokott, hogy az utolsó vonattal jön. De mindig kimegyek elé az állomásra.

És mielőtt megkérdeznéd: nem, nem benne bízok. Benne, és az értékrendjében maximálisan. Másokban nem bízok.

Csak kérdezem:

Mit teszel, ha buli közben valaki belekever valamit az italodba, és végigmennek rajtad hárman? És csak másnap reggel ébredsz fel? És aztán kiderül, hogy terhes vagy...

Vagy vagánykodnak a srácok, beülsz melléjük a kocsiba, miközben előtte ittak... Mi a garancia, hogy nem lesz belőle baleset?

Igen, nagyon jól tudom, bármi baj bekövetkezhet, suliból hazafelé is elüthet egy kocsi. Ez igaz...

De a lányomért egyelőre én vagyok a felelős. A testi, lelki egészségéért egyaránt.

Nem vagy már gyerek, de még nem is vagy felnőtt, kamasz vagy! Tudom, a mai lányok azt hiszik, ők hamarabb érnek...

De attól mág kamaszok maradnak!

Igen, mindenki kezét el kell engedni! Csak nem mindegy, mikor, és milyen ütemben!

Ne az legyen a szempont, hogy mások miért cikiznek! Hanem az, te mit szeretnél, és eléggé felelős-e a hozzáállásod, hogy ne vonzd be a bajt!

Én is voltam kamasz, nem is akármilyen... és nem is felejtettem el. Talán pont ezért tartanám szívem szerint lakat alatt a lányomat! :D

De nagyon jól tudom, hogy nem tehetem meg. De azt sem, hogy hagyjam fejest ugrani olyan dolgokba, amikre még nincs teljesen felkészülve.

2015. máj. 20. 12:54
 12/22 anonim ***** válasza:
46%
Köszönöm szépen, igen normális vagyok... és ha nem tetszenének a szabályaim, hogy pl suliidőben este hatra legyél otthon, akkor nem mehetnél sehova. Kis csitri vagy még, nem kell arcoskodni. Szerencsére az én lányom normális. Neki is az van megengedve hogy hétköznap este hatra legyen otthon, hétvégén, általában szombaton 11re jön haza. Szerintem egy 15 éves gyereknek ennél nem kell több. Ha a szüleiddel is ilyen lekezelően beszélsz mint más, ismeretlen felnőttekkel, nem is csoda hogy nem engednek el.
2015. máj. 20. 12:59
 13/22 anonim ***** válasza:
57%

Már az írásodból és a reakciódból is látszik, hogy buta vagy, mint a föld. Remélem, hogy nem engednek sehova, mert nagyon elegem van abból, hogy nem lehet úgy elmenni szórakozni sehova, hogy a kis 15 éves csitrik ne játszanák ott az eszüket. Bejönnek a kis csiklótakaróikban, s úgy riszálják a fejletlen csípőjüket, hogy majd kiütik vele a falat. Szerencsére az én 16 éves unokatestvérem miatt nem kell szégyenkeznem, ezért is mondom, tisztelet a kivételnek. De te sajnos nem tartozol bele. Hidd el, ezek a számotokra "menő" gyerekek a felnőttek szemében inkább röhejesek.

24N

2015. máj. 20. 13:10
 14/22 anonim ***** válasza:
53%
"koncertek, ottalvos stb".-re én sem engednélek, de a délutáni, tanulás utáni mászkálást nem értem. Kell a friss levegő és a barátság, persze az sem mindegy, hogy kikkel kódorogsz.
2015. máj. 20. 13:16
 15/22 anonim ***** válasza:
44%

engem a 17. szülinapomkor és utána kezdtek el engedni bulikba, bár még kb 1-2ig.

szerintem ez teljesen jó, sőt még kicsit korai is volt mert sok helyre 18 a belépő.

én most vagyok 20 éves, és úgy gondolom hogy elég lett volna 18 éves korom után elkezdeni eljárni bulizni. előtte még hivatalosan nem is vehetsz alkoholt, későn nem is lehetnél kint az utcákon, meg tényleg a normálisabb helyekre nincs jogod még bemenni.

szerintem nem maradsz ki semmiből, ha még vársz vele. még van néhány 16os szórakozóhely.. persze a magamutogató 20-nak kinéző lányoktól nem kérnek személyit , akkor se ha 15 évesek. de feltételezem nem úgy nézel ki szerencsére...

bár az biztos, hogy a kérdésedben leírt sulik utáni mászkálás már szerintem beleférne , hiszen nem vagy már gyerek ehhez. ha normálisan kéred meg őket, és elmondod hogy hova mentek és kikkel, mikorra érsz haza akkor szerintem semmi kivetnivaló nincsen benne, ha mondjuk péntek délután elmész moziba vagy mekizni a barátnőkkel.

2015. máj. 20. 14:10
 16/22 anonim ***** válasza:
32%
15# vagyok. akik meg cikiznek emiatt azoknak még lesz elég bajuk az életben.. ne foglalkozz velük. hidd el, hogy nem olyan kirívó az, hogyha valaki 15 évesen még nem jár el bulizni
2015. máj. 20. 14:11
 17/22 anonim ***** válasza:
47%

2 lányom van (még kicsik), de én sem fogom oket ilyen helyekre elengedni 15 évesen. Néza azért nézzél már hiradot is. Ráérsz 18 év felett bulizgatni.

Egyébként ha kinevetnek ezért, akkor nem jo emberekkel vagy egyutt.

28 N

2015. máj. 20. 14:32
 18/22 anonim ***** válasza:
88%

18 éves koromig én se voltam elengedve sehova se. Zavart is egy kicsit bár valamennyire enyhítette nekem az, hogy sportoltam egész gimi alatt és heti2-3 edzésen részt vettem mellette tanultam. Mindig emiatt tisztában voltam vele, hogy másképp vagyok "nevelve" és talán egyszer ez nekem jó lesz.

Mindig azt kaptam meg, hogy ha elmúltam 18 azt csinálok amit akarok. Utána nyáron egy kb 5 km re lévő motoros találkozóra elmentem. Anyáék iszonyatosan kivoltak ezen akadva. És ez kb. 1,5 évig tartott, hogy minden fele mentem. Sose ittam (legalábbis annyit ne, hogy ne bírjam a mozgásom meg a beszédem összekoordinálni) pedig minden hétvégén voltam valahol. Előtte viszont sokkal "lustább" típus voltam.

Aztán ezt kinőttem. Most már ez nekem nem hiányzik. Mostmár inkább szabadulnék el itthonról. 20l

2015. máj. 20. 15:56
 19/22 anonim ***** válasza:
48%

"Olyanokra gondolok, hogy smink, suli utan maszkalas, bulik. "

Smink: egy szolod smink szerintem simán engedhető egy 15 évesnek.

suli utan maszkalas: dettó, ez kb. a gyerekkori játszótéri dolgok folytatása

Buli: Na azt nem 15 évesen :) Nagyon ráérsz még.

2015. máj. 20. 19:33
 20/22 anonim ***** válasza:
63%
Én 18 éves koromig nem mehettem bulizni. Ott aludni csak a barátnőknél aludhattam ott nyáron, ha mentem hozzájuk. Koncert? Mehettem, de csak 17 éves koromtól, akkor is 9-10-re legkésőbb otthon kellett lennem. Iskolai rendezvény esetén szintén. Suli után mászkálhattam, de mindig szóltam hol vagyok, és iskolaidőben legkésőbb 6-ra otthon kellett lennem. Igaz nem is nagyon akartam mászkálni, különben nem végeztem volna a tanulással. Smink? Sminkelhettem magam, szolidan, normálisan. De 15 évesen olyan mocsok szarul csináltam meg, hogy 17-18 éves koromig nem is próbálkoztam vele többször. :D Visszagondolva, az osztálytársaimnak sem volt sokkal több megengedve. Mégis felnőttünk, és normális ember lett belőlünk. És még jobban visszagondolva, senki se hisztizett meg követelőzött emiatt, pedig nem is volt ez olyan régen, 23 éves vagyok. Most komolyan, kérdező, mit akarsz te bulizni 15 évesen? :) Megmosolyogtat. Most a tanulás az első, azzal foglalkozz. 23/N
2015. máj. 20. 21:05
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!