Kinek van igaza?
A gyk-n minden kérdező gyerek egy köcsög és a szülőket védik általában, de azért gondoltam kiírom a kérdést.
Szóval 19 éves vagyok. (Talán több mint) másfél évig laktam a húgommal egyedül a nevelőapám szüleinek házában, hogy segítsek anyámon aki vidékre költözött a férjével és állatokat vettek amiket rendezni két emberes munka. Miután leérettségiztem dolgozni kezdtem és 1-2 hónap után fizettem a rezsi felét. A húgomat ez idő alatt én tartottam el. Anyám ruhán kívül nem igazán vett neki semmit.
Egy hónapja mondtam el anyámnak, hogy el fogok költözni. Meg akartam várni míg a húgom végez a sulival. (Mert utána anyámhoz költözne). Ezen a héten van a ballagása, már megvan minden jegye, tankönyvek sincsenek már nála, már csak készülnek a ballagásra. Én szabadságot vettem ki, hogy le tudjam bonyolítani a költözést. Aztán kiderült, hogy anyám azt akarja, hogy a húgom még menjen ezen a héten, holott nem csinálnak semmit, és húgomat is pont annyira érdekli az iskola hogy épp átment. Anyám nem tudta azt sem miből áll bukásra s most hirtelen fontos lett. Nekem ez nyilván nem volt jó mert az új lakásban alszom és pakolok, nem érek rá hogy a húgomra is figyeljek mikor csavarog az iskolából ezeken a laza napokon.
Anyám azt mondja csalódott bennem, meg hogy keresztbe húztam a terveit a héttel kapcsolatban. Azt mondta nem segítettem neki soha semmit, de nem baj csak. Azt mondta a párom egy paraszt én meg egy k*urva vagyok, hogy összeköltöztem vele.
Engem esz a bűntudat hogy rosszat tettem vele de közben haragszom is, mert szóltam neki előre hogy megyek és nem törődött vele. Megértem a nézőpontját de ezektől az érzésektől nem látok tisztán szóval kellene külső nézőpont.
A hugod a szüleidhez tartozik, elsősorban az ő felelősségük és feadatuk gondoskodni róla. Az, hogy egy ideig elláttad, ez nagy szociális érzékenységre vall rólad, és nekik ezt nem lenne szabad kihasználni.
Nagykorú vagy, azt teszel, amit szeretnél, jogos, hogy végre a saját életedet akarod élni és szóltál előre, ez korrekt eljárás.
Szerintem tartsd magad az eredeti tervedhez, a szülők meg oldják meg, ahogy tudják vagy akarják.
Előre szóltál, ami korrekt. Eltartottad a húgodat, ami túlvállalás.
Sejtésem szerint nem vagy a húgod gondviselője, nem te írod alá az ellenőrzőjét és a húgod most érettségizett, tehát nagykorú, tehát nem a te dolgod figyelni merre jár iskolaidő alatt.
"Anyám azt mondja csalódott bennem, meg hogy keresztbe húztam a terveit a héttel kapcsolatban." Miért? Mik voltak a nagy tervek?
"Aztán kiderült, hogy anyám azt akarja, hogy a húgom még menjen ezen a héten, holott nem csinálnak semmit" Akkor, nem mindegy anyucinak merre lóg a gyerek, ha eddig is azt tette?
"Azt mondta nem segítettem neki soha semmit" Érzelmi zsarolás. Te fizetted a húgod eltartását.
Nem látszol hibásnak.
Itt a gyakorin ha gyerek kérdezőről van szó, inkább az az általános elvárás, hogy vele együtt szidd a szüleit :)
A Te történetedhez nem nagyon tudok mit hozzászólni. Csak szegény húgodat sajnálom nagyon. Szegény lány, nem kell csodálkozni a tanulmányi eredményein. Nehéz úgy tanulni, hogy mindenhol csak egy megtűrt probléma vagy. Szar lehet úgy élni, hogy nem kellesz sehova sem :/
Szerintem egy hét még beleférne, ha eddig is így éltetek. Az iskolába akkor is be kell menni, ha már nincs tanítás. Azok a napok is kötelezőek.
Nem mondom, hogy így helyes, mert anyukád feladata a testvéredről gondoskodni. De nem anyukáddal tolsz ki, őt úgy tűnik, nem igazán érdekli, mi van veletek. A tesódnak lesz gáz, hogy nem tud iskolába járni.
Ha eddig így éltetek, ha eddig bevállaltad, akkor ezt az egyetlen hetet, amíg tart a suli, már kibírhatnád.
Más anya örülne, ha fele ennyire lenne felelősségteljes, segítőkész gyereke. Elképesztő, sajnálom. :(
Mondjuk a stílusa is elég szép, k---rvázni a saját lányát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!