A szüleimnek van igaza? Ne fizessek azért, mert a barátomnak kell plusz egy szoba?
A barátommal összeköltözünk, most először még albérletbe. Az én részemet a szüleim fizetik, viszont a párom már dolgozik, és elég jól is keres. Én úgy gondoltam, hogy egy hálószobás+nappalis lakás elég lenne nekünk, azok is bőven 100 felett vannak sajnos. Viszont itt jön az, hogy nem egyedül fogok élni, a barátom pedig mondta, hogy neki kell erkély, és plusz egy szoba a munkája miatt. Nézelődtünk, és ilyen paraméterekkel amiket találtunk, mind 200-250-nél indulnak, és még arra jön rá a rezsi. A szüleim pedig mondták, hogy ne én /ők/ fizessenek már pluszba kétszer annyit azért, mert a barátom otthonról dolgozik.
Szerintetek igazuk van? Valahol egyetértek velük, de nem akarom azt sem, hogy a barátom azt gondolja, ki akarnám használni, hogy jól keres. Azt is én hoztam fel, hogy felesbe fizessünk mindent, ami a lakással kapcsolatos, mert ő mondta, hogy csináltat egy társkártyát, aztán a lakbért, zsebpénzt utalják oda a szüleim, és így közös lesz a pénz, de én ezt még nem szeretném.
Úristen. Jól kezdődik.
Egy eltartott, gazdag szülökkel rendelkező egyén. Plusz egy dolgozó.
Lesz itt még vita bőven.
Nem kell megteremtenem, mert jelenleg nem tudnék dolgozni az egyetem mellett. Ezzel a szüleim is tisztában vannak, sőt, ők mondták az elején, hogy amíg nincsen rendes "papírom", felesleges is elmennem sültkrumplit sütni, vagy felszolgálni. Mert ezek semmit nem lendítenek előrébb később a karrieremet illetően.
A szüleimnek beleférne a 250 ezres albérlet is, mert tényleg nem nyomorognak, csak anyukám kérdezte, hogy miért nem jó a nappalis+hálószobás megoldás. Én pedig mondtam, hogy mert kell a barátomnak egy külön a munkája miatt, és mondta, hogy hát akkor azt igazából csak ő fogja használni.
200-250ezer???
A Ráday utca nem rossz hely, ott egy erkélyes, 3 hálós, napplais lakásért fizetünk ketten, rezsivel 160-at télen, amikor fűtünk, nyáron 140-145-öt. Ebben csk a netünk nincs benne...
Mi lenne ha nem felesben hanem 65-35%-ban fizetnétek a lakásért? Elvégre a barátodnak kell a plusz szoba és az erkély is, ráadásul ő az aki jól keres.
Vele kéne ezt megbeszéld mert a szüleid helyében én sem fizetnék kétszer annyit pusztán a párod igényei miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!