A szüleimnek van igaza? Ne fizessek azért, mert a barátomnak kell plusz egy szoba?
A barátommal összeköltözünk, most először még albérletbe. Az én részemet a szüleim fizetik, viszont a párom már dolgozik, és elég jól is keres. Én úgy gondoltam, hogy egy hálószobás+nappalis lakás elég lenne nekünk, azok is bőven 100 felett vannak sajnos. Viszont itt jön az, hogy nem egyedül fogok élni, a barátom pedig mondta, hogy neki kell erkély, és plusz egy szoba a munkája miatt. Nézelődtünk, és ilyen paraméterekkel amiket találtunk, mind 200-250-nél indulnak, és még arra jön rá a rezsi. A szüleim pedig mondták, hogy ne én /ők/ fizessenek már pluszba kétszer annyit azért, mert a barátom otthonról dolgozik.
Szerintetek igazuk van? Valahol egyetértek velük, de nem akarom azt sem, hogy a barátom azt gondolja, ki akarnám használni, hogy jól keres. Azt is én hoztam fel, hogy felesbe fizessünk mindent, ami a lakással kapcsolatos, mert ő mondta, hogy csináltat egy társkártyát, aztán a lakbért, zsebpénzt utalják oda a szüleim, és így közös lesz a pénz, de én ezt még nem szeretném.
Én megmondanàm kerek-perec a barátomnak, hogy mivel még csak nem is én fizetem a felét, keressünk olcsóbbat.
Ha havi szinten egy százassal többet kell kiadni, az évente 1,2 millió. Még ha felesben megy, akkor is 600k plusz a szüleidnek..
Rengeteg panel van 1,5 szobàval. Az nem opció, hogy a nagyobb szoba lesz a háló /nappali, a fél szoba meg a dolgozó?
Őrültség lenne havonta 200at kidobni a kukába egy albérletèrt.. Van olcsóbb, nem mindegy hosszú távon egyáltalán.. Én beszélnék vele, hogy értse meg, hogy neked ez kellemetlen, nem akarod plusz költségbe verni a szüleid. Nézzetek olyat, ami mindenkinek megfelelő
Nem csak szellemi munka, kellenek hozzá kellékek, számítógép, stb. Ráadásul van, hogy sokáig is dolgozik, hajnali 2-3-ig, ezért akarna valamilyen hangszigetelést is feltenni, hogy engem ne zavarjon.
Tudom, hogy vannak olcsóbban, de pl. mi panelba nem szeretnénk menni, 1.-2.-5.-11.-13. kerületben nézelődünk. Legyen lift, erkély, légkondi+gépesített. Az autók miatt lehessen legalább az udvarba beállni, de a legjobb, ha van külön mélygarázs (utcán nem szívesen parkolnánk). Legyen újépítésű, vagy legalább felújított. Ilyen feltételekkel azonnal ugrik kicsit az ár...
És amiért másnak rossz, legyen nekünk is az, vagy mi? Nem parkolnék szívesen az utcán, téma lezárva.
Igen, tudják. Együtt nézegettünk lakásokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!