Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Apa szerint hasztalan orvoshoz...

Apa szerint hasztalan orvoshoz menni, igaza van?

Figyelt kérdés

Apa szerint hasztalan nevelési tanácsadóba menni vagy pszichológushoz, vagy orvoshoz vagy bármilyen szakemberhez fordulni segítségért. Azt most nem szeretném leírni hosszan, miért kéne, úgy is sokan tudják, de már kibírhatatlan állapotok uralkodnak itthon. Nagyon sok kérdést kitettem már a családomról, legfőképp a húgomról és egy házi praktika sem vált be. Ezért eljutottunk oda, hogy már semmi sem segíthet és abba fog belehani a család, hogy megőrülünk vagy pedig valaki idegében sorozatban megöli a családot. Még egy dolgot nem próbáltunk, az erős szakemberi segítséget, a lightos része nem segített (családpszichológus).

Viszont apa szerint értelmetlen, mert itthon mindenki egy idegbeteg őrült, és az őrülteken nem lehet segíteni. Ha anyát raknánk orvosi segítség alá, az semmit sem segítene, mert minden lepereg róla, ha húgomat, akkor pedig anya miatt semmi sem változna itthon. Apa szerint a család sorsa megpecsételődött, a süllyedő hajót csak én hagyhatom el majd egyetem után egyedül, ha addig nem halok meg velük együtt, ők pedig maradnak és inkább megfulladnak az "ürülékben". Szerintetek sem lehet segíteni az elme és ideg rokkantakon már sehogy sem?

2019. febr. 10. 19:14
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Annyi igaz, hogy ha az érintett/érintettek nem akarnak segíteni magukon, akkor a külső segítség is hiábavaló.
2019. febr. 10. 19:17
 2/9 anonim ***** válasza:
89%
Úram atyám! Mik vannak itt... Nézd, tényleg vannak olyan emberek, ahol már semmiképp nem lehet segíteni. Apának igaza van. Úgy hogy mielöbb tünj onnan el!
2019. febr. 10. 19:18
 3/9 A kérdező kommentje:

Az a baj, hogy 19 éves vagyok, kb 23 éves koromra végzek az egyetemmel, és elég nehéz szakon tanulok, tehát diákmunkázni mellette önkínzás lenne. Utána tudnék elmenni dolgozni és albérletre monduk csak 1 év után tudna összegyűlni elegendő pénz. Már most gyomoridegem van az itthon lakástól, kollégiumba is szoktam lenni suliidőben, de az egy szinten van az itthoni dolgokkal. Már a halál szélén állok, depressziós is lettem sajnos, nem tudom meddig bírom, szerintem 5 évet nem fogok kibírni....

Nem akarom otthagyni az egyetemet, mert ha msot kezdenék dolgozni, max havi 100-at tudnék megkeresni, ami semmire sem elég.

2019. febr. 10. 19:24
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Ezért tiltanám bizonyos szintű emberek szaporodását. :(
2019. febr. 10. 19:43
 5/9 A kérdező kommentje:
Akkor én se keressek fel semmi szakembert, ha úgy sem kérik a segítségét? Ennyire hasztalan lenne?
2019. febr. 10. 19:59
 6/9 anonim ***** válasza:
20%
Szerintem így elég hasztalan! Nem tudsz semmit csinálni.
2019. febr. 10. 21:04
 7/9 anonim ***** válasza:
92%
Nem hiszem h egy kolesz ugyanolyan feszben tartana mint az itthoni borzalom. Én elhúznám a csíkot otthonról. Elmennék szakemberhez is de ennek akkor van értelme ha kikerülsz ebből a pusztító élethelyzetből... remélem meglèped!!
2019. febr. 10. 21:10
 8/9 anonim ***** válasza:
75%
Neked van egy idegbeteg netfüggő kishúga, akiről raktál fel egyszer youtubra videót?
2019. febr. 10. 22:05
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Családterápia segíthetne, ha mindenki belemenne, vagy legalábbis majdnem mindenki. (a gyerek nem biztos hogy belemegy, de legalább a szülőknek kéne, ugyanis ők nevelnek benneteket.)

Nem lehet beletörődni abba, hogy őrültek vagytok és ez egy süllyedő hajó. Lehet a kislány magatartás zavaros, hiperaktív, azon pl gyógyszerrel is lehet segíteni, meg persze szigorúbb neveléssel. A szüleidnek kéne segítség első körben és lehetne rajtuk segíteni, ha beleegyeznének.

2019. febr. 11. 08:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!