Szerintetek a zabkása jótékony vagy hasztalan esetleg pont hogy káros a diéta alatt?
Kicsit utána olvasgattam és ahogy látom elég megosztó, van aki imádja, és előszeretettel fogyasztja diéta során, van aki pedig teljes mertekben állítja, gátolja a fogyást, nem jó hozzá, és egyébként sem annyira egészséges. Akkor hogy is van ez most?
🤔
Embere válogatja. A páromnak pl. jó étel, de egy kilósnak meg kell lennie, kalóriadús cuccokkal megdobálva... Különben éhes marad, mert kevés a kalória.
Én nem szeretem a zabot, de a szénhidrátok nem is laktatnak jól (bár ez kezd megváltozni), nem is esnek jól nagy mennyiségben (kicsi étel engem se laktat). Általánosan szerintem egészséges a zab (annak, aki nem érzékeny rá valamiért), de van, akinek elég tutin tönkrevágja a diétát. Nyilván ki kell próbálni s rájönni, mi melyik csoportba tartozunk, jó nekünk, nem, esetleg tök semleges, mert mindent bírunk, mindent szeretünk és kizárólag a kalória számít a jóllakásunkban...
Van, akinek a diétájába nem fér az ilyesmi, akár azért, mert tiltólistás a zab, nem fér a szénhidrátkeretbe, akár azért, mert egyszerűen egy rendes adag zabkása mellé nem képes bevinni a kellő tápanyagokat kicsiny kalóriakeretében, pl. nagyon zsírosak a fehérjeforrásai vagy sok gyümölcsöt eszik, mert neki az kell.
Tényleg kinek hogy jön be. Nekem jó, úgyhogy oda se figyelek a sopánkodókra, hogy így a glikémjás micsodája, meg úgy a vércukorszintem. Ha még azt is megemlítem mellé, hogy mézzel szeretem:úúú, az brutál, tömény cukor.
Nos: 40 g zabpehellyel és egy teáskanál mézzel tökéletesen jóllaktam reggelente, és speciel nekem jobb, mintha tk akármit ettem volna sovány valamivel.
De ez csak a fogyás alatt volt, amikor is úgy adtam le a kilókat, hogy egyik reggel zabpelyhet ettem, a másik nap gabonapelyhet. Most súlytartáson a zabpehely turbó változatát használom: ki van egészítve tönköly pehellyel, búzacsírával, aszalt gyümölcsökkel, növényi tejjel, és természetesen az elmaradhatatlan méz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!