Reggelire Győri édes zabfalat (2x62 kcal) vagy pedig vízben főzött csokis zabkása (404 kcal) az előnyösebb? (Általában ezen kivűl eszek 1 narancsot, almát reggeltől kb. fél háromig)
Ez erősen emberfüggő. Nekem például egyik rosszabb, mint a másik, nekem fehérje kell, több, mint ami a zabban van. Bár így olvasva nem tudom, az a 404 kcal mennyi zabot és egyebet takar...
Alapvetően a napi összbeviteled számít s az, hogy jóllakj, energiát nyerj, bevidd a szükséges tápanyagokat, minél egészségesebben, sokunknak az élvezet is fontos... Nem mindenkinek jó ugyanaz reggelire.
Öööö..... 50 g zabpehelyből főzött zabkása egy teáskanál mézzel, fahéjjal? (238 kcal)
És 50 g zabpehelyből már elég szép mennyiséget lehet készíteni, lehet, nem is kell ennyi, akár kevesebből is főzheted.
Ha instant zabkását akarsz, akkor inkább gyümölcsös, chia-magos vagy hasonló legyen, mint csokis.
De ha ráérsz otthon katyvasztani, 50 g zabkásával milliószor jobban laksz, mint az instantokkal, azt eheted tejjel (50 g-hoz másfél deci kb), én méz helyett fahéjjal ízesítem. Hiába stimmel grammra, ezek az előzacsisok is 60-65 grammosak felengedés előtt, de sokkal kevesebb benne a lényegi tápanyag.
Tapasztalat, munkában én is instantozok, mert arra jut idő, otthon mindig zabpehelyből csinálok. 11 óra van, most az instant után éhenhalni készülök, míg otthon a rendes kása után délután 2-3-ig nem lennék éhes, csak persze figyelem az órát, hogy enni kell. :)
Zabfalat szemét, azt hanyagold.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!