Zabpehelyből zabkása főzés nélkül?
Én is csináltam a forrázós verziót, az csak annyi, hogy vizet forralsz fel, leöntöd a zabpelyhet annyi vízzel, hogy ellepje, legalább 10 percig állni hagyod, utána ha nagyon sűrű, még önthetsz hozzá vizet.
De azt tapasztaltam, hogy időben ugyanannyi megvárni, míg felfő a víz, mintha megfőzném zabpehellyel együtt, ráadásul én azt vettem észre, hogy így nem oldódnak ki úgy a rostok, mert nehezebben ment a wc-zés utána, hiába ittam sok folyadékot.
Illetve lehet "éjszakás" zakását is készíteni. Este öntöd fel vízzel, vagy tejjel, vagy amivel szereted, és a hűtőben reggelig állni hagyod.
Ízre ugyanolyan mindegyik, de én akkor is inkább főzöm.
"azt vettem észre, hogy így nem oldódnak ki úgy a rostok, mert nehezebben ment a wc-zés utána"
Csak mondom, hogy amit a boltban veszel zabpehely, az már meg volt egyszer főzve. Gőzölés közben lapítják a zabot olyanra.
Én vizet szoktam forralni és azzal leöntöm a zabot, aztán 2-3 perc alatt kész.
Akkor is ezt tapasztaltam...
Úgyhogy maradok a főzésnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!