Hogy finomabb a zabkása?
Tejjel sosem ettem. Próbálkoztam sósakkal, sosem jött be, de az is igaz, hogy nem feküdtem rá a témára és ki nem állhatom a zab ízét (attól még megfelelő kontextusban nagyon finom tud lenni, fene se érti).
Úgyhogy az egyetlen édes verziót tudom mondani, ami szerintem is jó, s csoki vagy normál cukor nincs is benne, ha én készítem, mert anélkül is elég édes. Zabkása, kókusz, sormintának mazsola, tetszőleges gyümölcs, dió, fahéj. Mondom, még nekem is ízlik, bár akkor 10-szer annyi olajos mag van benne, mint zab :D. A párom csak harmadannyi kókuszt és harmadannyi mazsolát használ, mint zabot, az ő zabkásája nem ízlik nekem, de neki igen.
Ha sós kellene, úgy ízesíteném, mint a köleskrémet (körözött fűszerezés egy az egyben) vagy a fasírtokat... De a zabíz nagyon kijön. Aki nem szereti a zabot, annak így nehéz elnyomni az ízét. De aki nem szereti, az egyen mást. Én sem szoktam zabkását enni. A szendvicsen kívül még rengetegféle reggeli van, ott vannak pl. a tojásételek, de a zöldségételek is, a palacsinták és millió más. Húst is lehet enni zöldséggel vagy rizzsel. Igazából bármit.
Ez abszolút ízlés kérdése, én pl. tejjel vagyok képtelen megenni, mindig vízzel főzöm fel.
Elvileg sósan is el lehet készíteni, én inkább az édes verziókra voksolok.
Mostanában vagy proteinport keverek bele, vagy fahéjat és minimális xilitet. Nyáron gyakran ettem gyümölcsökkel, főleg piros bogyósokkal finom.
Köszönöm szépen a válaszokat^^
Kipróbáltam a zabkását és teljesen a rabjává váltam, a kedvencem a fahéjas almás és a banános . Egyszerüen imádom^^ Nekem a félig tej félig víz verzió ìzlik a legjobban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!