Miért nem lehet kopogni? Hogyan lehet megtanítani erre valakit? 19l
Nagyon kellemetlen mikor rosszkor nyit be valaki. Becsukom magamra az ajtót, de még így se kopognak. És biztos leesik neki hogy mit csinálok, nem szólja meg, de akkor is kellemetlen.
Hogyan szoktassam a nevelőanyám a kopogtatásra?
Miért, mit csinálsz?
Egyébként zárd be az ajtót, ha lehetséges. Apu mindig benyitott az én szobámba, ha kellett valami, és utáltam, nem voltam ruha nélkül soha, de utáltam, ha öltözködés közben nyit rám. Egyszer kiabálva közöltem, hogy kopogjon már. Azóta az van.
Nehéz lesz.
Az én szüleim is olyanok sajnos, hogy a saját szobám ajtaját nemhogy nem csukhattam be, még csak be se hajthattam, akkor se, ha egyedül voltam bent, mert nekik látniuk kell, mit csinálok.
Mindegy volt, hogy 8 vagy 18 éves vagyok...
Szóval, próbáld meg értelmesen elmagyarázni neki(k), hogy szükséged van a magánszférára (egy 2 évesnek is szüksége van rá, nemhogy egy felnőttnek), te se rontasz be sehová, ha csukva van az ajtó, legyen(ek) szíves(ek) figyeljen(ek) erre oda.
Nektek minden szobához van kulcsotok? Nálunk csak a bejárati ajtóhoz van, a többihez nincs. Meg máshol se tudok arról, hogy a benti ajtókhoz lenne kulcsuk.
Reteszt meg egyedül fel tudok tenni?
Nekünk csak a fürdőszoba és a wck zárhatóak, de azokat is ki lehet nyitni kívülről egy pillanat alatt szükség eseten. Más helységet nem zárunk, senki nem tesz fel reteszt, lakatot, 5 pontos biztonsági zárat. Apósom 15 éve infarktust kapott és talán meg lehetett volna menteni, ha be tudunk jutni szárt ajtón keresztül....
Amuyg meg mindenki kopog, még a nyitott ajton is. A gyerekemet is érre tanítottam kicsi koratol kezdve.
Szólj a neveloanyadnak, hogy Zsuzsi, kopognál mielőtt bejössz, mert nekem ez így kellemetlen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!