Nálatok szokás otthon kopogni? Felnőtt "gyerek" esetén?
Anyám napjában többször beront az ajtón, teljesen váratlanul. Csinálhatok bármit, ez a jellemző. A bátyám dettó (40+ éves). Mivel homályos, üvegezett ajtóm van, szoktam látni, hogy lesnek befelé, hogy épp mit csinálhatok... mintha be lehetne látni. De a kopogástól letörne a kezük.
Nemrég egy ilyen alkalommal megkérdeztem anyámat, hogy miért nem kopog? Erre kiröhögött, szó szerint, majd valami ilyesmit mondott: "Kopogni? Ugyan már, mit képzelsz, hülye p*csa..." Megkérdeztem tőle, hogy olyan nagy kérés volna egymás magánszféráját tiszteletben tartani? (Én szoktam kopogni, sőt, a választ is megvárom. Anyám még a WC-re is hajlamos benyitni szó nélkül...) A válasz, újabb röhögés kíséretében: "Pff miféle magánszféra... úgyse csinálsz semmi olyat..."
Szerintem egymás magánszférájának a tiszteletben tartása a legkevesebb kéne, hogy legyen. Most az mindegy, hogy valaki épp önkielégítést végez, vagy csak tanul, olyan nagy kérés, hogy ne rontson rám tokostól?
Egyedül apám szokott rá az utóbbi hetekben a kopogásra (válaszra ő sem vár), mert egyszer besétált, amikor átöltöztem... Na, pont az ilyenek elkerülése miatt kéne.
Jövőre elköltözöm, mielőtt még bárki megkövezne, hogy 20 évesen hogy merek még itthon lakni...
20/L
Próbáld ki azt, hogy 1x-2x te is berontasz amikor anyukád vagy batyad van bent helységben es majd meglátod, hogy mit szólnak hozza
Sajnos többet nem igen tudsz tenni, ha a szóból nem értenek
Amúgy kulccsal nem tudnád bezárni az ajtót?
Kulcs nincs egyetlen ajtóhoz sem a házban, vagy legalábbis, rejtélyes módon, senki sem tudja, hogy hol vannak. Régi ház, öreg ajtók, nem csodálkozom. Lecserélném én a zárat is saját magam, ha tudnám, hogyan kell beszerelni, de iszonyú sértődés lenne belőle - amúgy sincs semmihez jogom ebben a házban, látszólag.
Ami az ajtó rájuk törését illeti... nehogy azt hidd, hogy két percig is emlékezni fognak rá. Volt már rá példa... Anyámat még csak meg se hatja, ha rányitok esetleg a WC-n; megszólal, hogy "Hé!" és magára rántja az ajtót. Ennyi, el van felejtve. Bezzeg, ha ő nyit rám (véletlen), még annyit se mond, hogy bocsi, sőt, szinte még leszid, hogy neki most wc-znie kell, és minek vagyok én ott (?!)...
Ha a szobájukba rontok be ajtóstól-tokostul (szándékosan), legfeljebb le vagyok cs*szve, hogy mit képzelek, minek szaggatom azt az ajtót annyira - holott ők is ugyanezt teszik. Aztán több szó nem esik róla.
Számtalanszor lettem kiröhögve és kigúnyolva, amiért egyáltalán meg mert foganni bennem a gondolat, hogy megkérjem a kopogásra őket. De egyszerűen nem hajlandóak felfogni.
Kulccsal zárd be az ajtót. Vagy ronts be te is anyádhoz, ha meg számon kér, röhögd ki te is.
Ha ezek nem működnek legyél türelmes ameddig leléphetsz.
Megjegyzés: ritka tahó egy anyád van.
3-as vagyok, amúgy, hogy a kérdésedre is válaszoljak:
Igen, szokás kopogni. Ameddig otthon voltam addig is kopogott anyám, főleg, ha mondjuk párommal voltam bezárkózva.
Most, mióta párom anyjánál lakunk, nehezebb a helyzet, ő hajlamos betörni, mert igen fontos mondanivalója van... megesik, hogy felöltözni sem tudok reggel, mert nem esik le neki, hogy 5 perc nyugalom kéne, én meg mindenképp bunkó lennék, ha kiküldeném. Viszont van egy kutya, ami megkönnyíti a dolgunkat ebben az esetben. Ha résnyire nyitva van a kutya, akkor a kutya és bárki más is jöhet. Ha a kutya ki van zárva, akkor egyértelmű, hogy mindenki másnak is minimum illik kopogni :D
Szerintem ez nem fog megváltozni, ha őket sem zavarja az, ha te ugyanúgy viselkedsz.
Szereltess fel egy zárat, ha nagyon-nagyon zavar.
Egyébként, ha ez megnyugtat, az én szüleim sem tudnak kopogni. Bár az én szobám az emeleten van, az övék meg a földszinten + minden helyiség, ahol tartózkodni szoktak lent van, és mivel falépcső vezet fel, ezért általában hallom őket, ha jönnek fel, főleg, mivel anyám igencsak nagy hévvel szokott jönni, mint valami tank :D
De szintúgy nem kopognak a fürdőszobán ők sem, pedig tusolni/fürödni az övékben szoktam. Mondjuk én nem vagyok túl szégyellős, esetleg akkor zavar, ha épp szőrtelenítek, főleg ha intim területen...
18L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!