Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szülőnek "kötelező" vagy...

A szülőnek "kötelező" vagy "illendő" adni a gyerekének a nagyszülői örökségből, ha egyébként neki mindene megvan?

Figyelt kérdés
A neki alatt a szülőt értem. Van saját ingatlana, autója. A gyereknek egyik sincs. De a szülő régóta venni akar magának egy új, nagyobb, szebb ingatlant. Nem csak kifejezetten erre a szituációra vonatkozólag vagyok kíváncsi a véleményetekre, hanem általánosságban is, hogy a szülőnek milyen felelőssége van a nagyszülői örökségben.
2019. máj. 9. 09:58
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
75%
Jogilag az örökség az örökösé, azt csinál vele, amit akar. Mellesleg lehet, hogy a gyerek jobban jár egy saját első lakással, mint egy ajándékkal, ha már van ingatlanod (mindegy, hogy ajándékozás útján jutottál hozzá vagy vetted), de máshova költöznél, elesel olyan kedvezményektől, amik csak első lakás vásárláshoz járnak.
2019. máj. 9. 16:09
 32/47 anonim ***** válasza:
86%

Ha mindene meglenne, biztos neked adná az egész örökséget, hiszen nem tudná mire költeni!

Miért baj az, hogyha az 50-60 éves ember, aki felnevelte a gyerekeit, az most egy kicsit magára is gondol.

Gondolod, hogy neki nincsenek vágyai,nem szeretne olyan dolgokat, amit nem engedhetett meg magának addig, amíg a gyerekek tanultak?

Lehet egész életében arra vágyott, hogy eljusson Kínába, te pedig most tartod a markod a pénzért, ő pedig haljon meg úgy, hogy nem teljesült élete vágya.

Sajnos egyre több gyerek csak pénztárcának nézi a szüleit és ha az bezáródik, akkor nagy a felháborodás.

2019. máj. 9. 16:25
 33/47 anonim ***** válasza:
84%
Ha anyukámnak megvan mindene, az azt jelenti, nekem több van, mint a minden, mert anyum mindig rám gondolt elsőnek. És én, mint gyerek, haragudnék rá, ha nem magára költené végre a pénzt.
2019. máj. 9. 17:28
 34/47 anonim ***** válasza:
60%

Jogilag semmi köze hozzá a gyereknek.

Gyakorlatban nekem égne a képem, ha a gyerekemnek semmije se lenne, én meg 2 házban élnék vígan 4 autóval.

Kivéve ha a gyerek önhibájából nem jut egyről a kettőre, pl alkoholista, drogos, nem akar dolgozni, stb, arra nem adnék neki pénzt, hogy elszórja.

A környezetemben a legtöbb esetben az unoka profitált gyakorlatban a nagyszülői örökségből.

2019. máj. 10. 08:58
 35/47 anonim ***** válasza:
91%

13:11

Te csak számolgasd a vagyonod, pénzed, javaid, kalkulálj előrre az öreg korodra, úgylátszik ez a Te utad, kedves előző..

Igen! Ez az én utam.

De meg fogsz lepődni mert minden normális ember -hozzám hasonlóan- ugyanígy előre gondolkozik és igyekszik megtervezni a jövőjét amibe természetesen bele tartozik az öregkor anyagi biztonsága ill. ennek a bebiztosítása is.

Még akkor is, ha ez neked és a hozzád hasonlóan gondolkozó pénzéhes hiénáknak nem tetszik.

2019. máj. 10. 10:49
 36/47 anonim ***** válasza:

Anonymus !

22-re. Továbbra is az elvárás az, ami nálam gondot okoz. Nyilvánvalóan minden szülő segíti a gyerekét a lehetőségeinek és elveinek megfelelően. Lehet hogy 2 forintja van, abból az egyiket azért a gyereknek adja, lehet hogy milliárdos, de csak minimálisan segít, mert az ő elve a mimdenki dolgozzon meg a javaiért.

Elvárni a gyerek semmit nem várhat el a szülőktől a kötelező dolgokon kívül. Pont ugyanúgy, ahogy a szülő se várhat el a kötelezőn kívül semmi mást. Az elvárás negatív dolog egy kapcsolatban. Az egyik fél úgy dönt, a másik x dologban meg kell hogy feleljen neki. Hát nem. Elvárásai az embernek magával kapcsolatban lehetnek. Ne várja el tőlem, hogy adjak az én örökségemből. Ha van rá lehetőségem, ha olyan az eletszemleletem, úgyis adni fogok. De ha közli, vagy mutatja hogy ő elvárja, mert neki jár, hát ott a vége. Ne várja el.

2019. máj. 10. 11:26
 37/47 anonim ***** válasza:
15%

"Nyilvánvalóan minden szülő segíti a gyerekét a lehetőségeinek és elveinek megfelelően."

Ez már eleve egy hibás kiindulópont.

2019. máj. 10. 11:43
 38/47 anonim ***** válasza:
84%
Pontosan hol látod benne a hibát, utolsó?
2019. máj. 10. 12:24
 39/47 anonim ***** válasza:
0%

Ott, hogy ez nics így?

Ez egyáltalán nem nyilvánvaló...

2019. máj. 10. 12:38
 40/47 anonim ***** válasza:
Mi nincs így? Hogy nem a saját elveinek, vagyoni helyzetének megfelelően dönt a szülő? De. Ez pontosan így van. Még azoknak a szülőknek az esetében is, ahol a pénzes szülő nem tömi pénzel az arrogáns, követelőző kölykét, akinek alap hogy a szülei pénze az övé....
2019. máj. 10. 12:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!