2 gyerek után kötelező gyerektartást fizetni még akkor is ha a szülő nem igényli?
Pontositsuk a kérdést :
Most lesz gyermekelhelyezes és a gondozó szülő nem tart iganyt rá? - Amennyiben a bíróság úgy látja, a tartás megoldhato gond nélkül a gondozó szülő jövedelemből, akkor nem kötelezi a másikat tartasdijra. Ehhez elengedhetetlen, hogy a gondozó szülő kérje ezt.
Már van ítélet a tartasdijrol, de nincs fizetve és a gondozó szülő nem indíttat miatta eljárást? - Semmi probléma, max akkor lesz gond, ha meggondolatlan magát és 6 hónapra visszamenőleg végrehajtást kér.
Gyermekelhelyezes sincs hivatalosan? - Ez esetben még csak jogalap sincs a tartasdijra, hiszen amíg a gyerek el nincs helyzve, hivatalosan két szülő neveli és gondozza
Nem tudom honnan szedtek ilyen hülyeségeket...Pont hogy a gyereket eltartó szülőnek jár.Ő tudja mit,mennyit költ a gyerekre.Kicsit olvassatok utána,de azt hittem a nevéből nem nehéz rá következtetni.
Kötelező fizetni.Ha lemondasz róla,mert egyedül is el tudod tartani,te tudod,de én inkább a gyereknek félretenném egy számlára.
6-os! Nincs igazad. A gyerektartás a gyereké és nem az anyáé! Az anya köteles a gyerektartást a gyerekre költeni. Arányosan a rezsire, a gyerek kajájára, ruhára stb . Nem költheti fodrászra, kozmetikusra, pedig sokan ezt teszik.
Az anya is eszik, a rezsit akkor is fizetnie kellene, ha egyedül él.
"Nem költheti fodrászra, kozmetikusra, pedig sokan ezt teszik."
Hülye. A gyerektartás a legtöbb esetben távolról sem fedezi a gyerek költségeit.
Nem költhetik fodrászra.
Idióta, mert egy nő elvált, járhat fodrászhoz.
Miről beszélsz, a tetves 20 ezerből fog valaki dorbezilni!
Nagy az isten állatkertje.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!