Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A szülőnek "kötelező" vagy...

A szülőnek "kötelező" vagy "illendő" adni a gyerekének a nagyszülői örökségből, ha egyébként neki mindene megvan?

Figyelt kérdés
A neki alatt a szülőt értem. Van saját ingatlana, autója. A gyereknek egyik sincs. De a szülő régóta venni akar magának egy új, nagyobb, szebb ingatlant. Nem csak kifejezetten erre a szituációra vonatkozólag vagyok kíváncsi a véleményetekre, hanem általánosságban is, hogy a szülőnek milyen felelőssége van a nagyszülői örökségben.
2019. máj. 9. 09:58
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
32%

Ha a szülő az örökös kizárólag, akkor azt csinál vele amit akar.

A személyes véleményem viszont az, hogy aki nem segíti a gyerekét ott ahol tudja, az inkább ne is nevezze magát szülőnek, és ne csodálkozzék, hogyha idős korára Őt sem fogja senki segíteni, sem anyagilag, sem egészségügyileg, sem érzelmileg...

2019. máj. 9. 12:46
 22/47 anonymousreview60 ***** válasza:
69%

#8: "Elvárnád ? Aztán miért? Megmondom őszintén, erre én ugrok." Pontatlan voltam. Nem mondanám és nem állnék elé, hogy agyjál pénzt.

Alapvetően nem tartom egészségesnek, ha minden a gyerek feneke alá van tolva, mert akkor nem fog megtanulni dolgozni/küzdeni stb. Ugyanakkorm ha szülőnek a "normális" szükségletein túli lehetőségei vannak, akkor nem tartom követendőnek, hogy a gyereket bérlakásban hagyja (ha az nem akarja) és legalább az önerő kiegészítéséig ki ne segítse.

Amikor majd gyerekeim lesznek, "a gyerekemnek legyen több lehetősége, mint nekem" elvet szeretném követni, a "szoptam én is, majd legfeljebb szopik ő is" elv helyett.

2019. máj. 9. 13:03
 23/47 anonim ***** válasza:
97%

"ne csodálkozzék, hogyha idős korára Őt sem fogja senki segíteni, sem anyagilag, sem egészségügyileg, sem érzelmileg..."

Na pont ezért kell okosan félretenni az örökséget, hogy ne a gyerek kénye-kedvétől függjön majd a szülő öregségére.

2019. máj. 9. 13:07
 24/47 anonim ***** válasza:
30%

VAGY esetleg lehet abba munkát és energiát fektetni, hogy érzelmileg egészséges, odaadó, becsületes gyereket neveljünk...

Ha önzetlenséget tanusítunk felé, akkor ha nincs valami olyan ritka betegsége mint az antiszociális személyiségzavar, akkor Ő is önzetlenséget fog tanusítani felénk.

De Te csak számolgasd a vagyonod, pénzed, javaid, kalkulálj előrre az öreg korodra, úgylátszik ez a Te utad, kedves előző...

2019. máj. 9. 13:11
 25/47 anonim ***** válasza:
63%
Az én szüleim megkapták az ő nagyszüleik után járó örökségét is (udvariasságból átengedték a szüleik) és amikor az ő szüleik haltak meg, azt az örökséget is megtartották (az már jogilag is őket illeti). Lakás, autó már minden volt nekik, de mégsem ajánlották fel egy részét sem nekem. Hitelre vettünk lakást párommal, fizetjük még tíz évig legalább, majd utána tudunk családot alapítani. Bosszantó helyzet és igazságtalannak is tartom, főleg, mert kérdezik mikor lesz már unoka stb.. ők anno egy évi fizetésből és a nagyszülőktől örökölt pénzből vettek hitel nélküli lakást. Hiába bántja az igazságérzetem, nem haragszom rájuk, így döntöttek és kész. Tanulok belőle, én majd jobban támogatom a gyerekeim
2019. máj. 9. 13:11
 26/47 anonim ***** válasza:
81%
Nekem nincs meg mindenem. Most örököltem- és ha sikerül a többi örökössel rendesen osztozkodni- tehát egyáltalán megkapom az örökségem- biztosan teszek félre egy X összeget betètben a most 2 éves lányomnak.
2019. máj. 9. 14:43
 27/47 anonim ***** válasza:
72%

Ebből is látszik milyen ocsmányak az emberek.

Nekem is a nagyszüleim, dédszüleim ott segítettek ahol tudtak. Bezzeg anyámék mint a válaszolók.

Ők maradtak egyedül. Remélem megérte.

2019. máj. 9. 14:47
 28/47 anonim ***** válasza:
71%
Látom, sokan gusztustalannak tartják ha a szülő nem a (sokszor felnőtt, önellátó)gyerekét helyezi előtérbe minden körülmények között, még egy olyan országban sem ahol már szinte garantált hogy nem lesz se nyugdíj, se normális egészségügyi ellátás, se semmi. Az persze teljesen rendben van hogy a gyerek automatikusan a saját zsebében érzi a szülő pénzét, legyen akárhány éves. Az nem önzés hogy elveszi azt ami később a szülő életét könnyítheti meg.. Érdekes hozzáállás. Persze ha az lenne a kérdés, hogy a szülő bajban van, beteges, ápolásra szorul, utcára kerül, a gyerek azokat a válaszokat kapná: tedd otthonba, nem a te dolgod, oldja meg a szülő egyedül. Ilyenkor örülök hogy nincs gyerekem....
2019. máj. 9. 14:54
 29/47 anonim ***** válasza:
78%
Amúgy meg, olyan nincs hogy mindene megvan.. Ebben az országban kinek van meg? A fejeseknek akik összelopták magukat..
2019. máj. 9. 14:56
 30/47 anonim ***** válasza:
85%
Nem kötelező, az illendőség pedig nem játszik szerepet ebben az esetben. Itt az adott család szokásairól van szó. Szerintem azok a szülők akik szeretik a gyerekeiket azok adnak maguktól. Ha nekem pénzre lenne szükségem az anyám akkor is adna, ha saját magán spórolná meg, pont ezért nem is fogadnám el tőle. Ezzel szemben apám akkor sem adna egy pohár vizet sem, ha már lenne 15 palotája meg 40 autója. A párom szülei dettó, ők sem adnának 1 Ft-ot sem, pedig nekik is van már több ingatlanjuk.
2019. máj. 9. 15:10
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!