Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » En tehetek erröl vagy a szüleim?

En tehetek erröl vagy a szüleim?

Figyelt kérdés

Hogyha nem találok munkát evek ota Pesten ,persze vannak alkalmi munkák , de .. alkalmi es nem állando.

Anyam sosem volt talpraesett nincsenek ismerosei, apamnak sem.

A lenyeg az soha nem tamogattak se lelkileg,se anyagiakban , se sehogy hogy en ebben a felgyorsult világban sajat labra tudjak allni.

Erettsegi megszerzeseig jutottam el anno, es ezzel le is van tudva. Jartam egyetemre draga volt, nem ert semmit, marketing dunat lehet veluk rekeszteni,jartam okj kepzesre volt olyan nem volt oktatas sem. De azert havi 10 ezret elkertek.

Munkaltatok nem valaszolnak netes oneleztajzokra,persze 3 muszakba gyarba lehet menni amit az ember 2 honap utan automatikusan nem birja, nem is a monoton munkat hanem azt hogy te mint kulsos munkaozvetito alkalmaz, es egy csomo penzt leakaszt rolad.

Hiaba probalkozok barhol se vegzettseg se tapasztalat egyik sincs es ennek hianyaban sehogy sem tudok felnottlent a sajat labamra allnk es ez borzaszto. Leepultem az itthon lettol es stb

Otletem nincs a jovomre nezve ejszakankent fent vagyok, nem alszok nem torodok magammal,teljesen minden kilatastalan ,.

26/f

2019. ápr. 23. 06:08
1 2 3 4 5
 31/44 anonim ***** válasza:
100%

Erről egyedül te tehetsz. Volt lehetőséged tanulni, nem éltél vele. Lenne lehetőséged dolgozni, de csak rinyálsz, mert semmi nem felel meg.

Mégis mit szeretnél? Saját irodát, céges autót, menő mobilt, többszázezres fizetéssel? Hát egy nyamvadt érettségi ehhez kevés. Tanulni kellett volna.

A szüleidnek nincsenek kapcsolatai? Sokan vannak így, ez is gyenge kifogás.

Már rég megoldhattad volna a bajaidat, ha nem a töködet vakarnád, és rinyálnál, mint valami királylány.

Az én szüleimnem se voltak kapcsolatai, de nekem nem derogált mindenféle sz.r munkát elvállalbi, ha dolgozni alartam. Szórólapot hordtam, takarítottam irodában, termékeket címkéztem, szoláriumban recepcióztam, mert kellett a pénz. Ezek mind rosszul fizető állások voltak, de az érdekelt, hogy legalább VAN. A kevés fizetés is több, mint a semennyi.

A gyári munka meg legalább jól fizetne, van előrelépési lehetőség. Van ismerősöm, aki szalagmunkásból lett műszakvezető, 400 ezres fizetéssel. Neki is csak érettségije van, mert nem tudta, mit akar tanulni, így elment gyárba, hogy jó lesz az, amíg kitalálja. Aztán szépen végigjárta a ranglétrát. Dolgozott 3 műszakban, szombat-vasárnap-ünnepnapon.

Munkaügyi központon keresztül ingyen is képezheted magad, a tanfolyam idejére még némi pénz is jár. Szóval egyedül TE vagy az akadálya annak, hogy jobb legyen.

2019. ápr. 23. 10:57
 32/44 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó. Erettsegivel akár jegyvizsgalo is lehet. De ahhoz tanulni kell
2019. ápr. 23. 10:57
 33/44 anonim ***** válasza:
100%
Tök felesleges munkalehetőségeket kinálgatni a Kérdezőnek. Szerintem ő csak arra várt, hogy a Válaszadók megerősitik azt ami az ő fejében van, vagyis, hogy ő semmiről sem tehet. Most, hogy felhivták a figyelmét a lehetőségekre, hirtelen eltünt. Itt arról van szó, hogy a Kérdezőnek büdös a munka. Aki akar az dologik, na ő nem akar. Illetve szeretne pénzt keresni, de úgy, hogy egész nap egy székben forog.
2019. ápr. 23. 11:13
 34/44 anonim ***** válasza:
100%

Valahol pedig el kell kezdeni, mert így semmi nem lesz belőled. Inkább a szüleidet sajnálom mert meg mindig a nyakukon ülsz. Belegondoltál már abba hogy ők dolgoznak helyetted? Nem kínos ez neked de komolyan? Kezdj már valamit magaddal, így se parkapcsolatod se barátaid nem lesznek. Ezt akarod? Egy kis ido nehézség, de aztán legalább elindul az életed. És meg büszke is leszel magadra hogy megtudtad csinálni. Hidd el jo lesz.

Én 25 éves vagyok, szintén egyetem mellett dolgoztam végig (raktárban pakoltam éjszakásban lány létemre) mint itt sokan mások is. Egy totál értelmetlen szakot végeztem a Corvinuson, de a legtöbb helyen azt nézik hogy van e józan eszed, be fogsz tudni tanulni vagy nem, illetve hogy hajlandó vagy e dolgozni keményen. Abszolút nem a szakmámban kaptam munkát. Stabil helyem van, az elején nagyon sokat dolgoztam, otthon is hetvegen is, de az eleje ilyen! Sajnos el kell kezdeni valahol ha tetszik ha nem. Minél később szánod ra magad annál nehezebb lesz.

2019. ápr. 23. 11:16
 35/44 anonim ***** válasza:
100%

Oké, tegyük fel hogy valóban a szüleid a hibásak.

És akkor mi van?

Akkor is neked kell kiverekedned magadat a gödörből.

2019. ápr. 23. 11:29
 36/44 anonim ***** válasza:
100%

Az első kommentben írtàk, hogy az ikeaba van felvétel. Te egyből elhàrìtottad, mert nincs targoncàs jogsid. Hát senki nem születik úgy, hogy a zsebében van.

Le kell tenni, hogy dolgozhass utána vele.

És ezt másra is értem, ha nincs végzettséged, akkor csinálj. Ha jól értem nem dolgozol jelenleg, simán kitelne az idődből.

De a bkv is jó ötlet, keresnek embert, segítenek megszerezni a jogsit és a papírokat is.

A postàhoz is keresnek kézbesítőket amúgy. Nem lesz milliós fizetésed, de legalább dolgozol, nem otthon depressziózol és sajnálatod magad. Minél tovább vagy otthon, annál nehezebb lesz kitörni. Tapasztalat.

2019. ápr. 23. 11:29
 37/44 anonim ***** válasza:
100%

Állami gondozottként nőttem fel, lettem adótanácsadó és könyvvizsgáló.

Szóval ha valaki hibás, hát azok nem a szüleid...

2019. ápr. 23. 12:59
 38/44 anonim válasza:
100%
LOL ne nyápickodjál már 26 évesen úgy sírdogálsz, mint egy kislány. ha neked degradáló gyárban szalag mellet vagy mekiben dolgozni, akkor is van egy csomó más lehetőség! hahó, nem a 90-es években vagyunk, mert akkor még meg is érteném, de manapság konkrétan nincs munkanélküliség, csak az nem dolgozik tényleg, aki nem is akar! Honvédségnél mindig van felvétel szerződéses katonának, de ha elvégzel egy gagyi biztonsági őr tanfolyamot, azzal is mindig találsz munkát. Bár amilyen életképtelennek tűnsz...
2019. ápr. 23. 13:20
 39/44 anonim ***** válasza:
14%
36: nem kell. Tudom.
2019. ápr. 23. 15:12
 40/44 anonim ***** válasza:
100%

Igen, te tehetsz róla, hogy közelebb vagy 30-hoz, mint a 20-hoz és anyádékat hibáztatod.

Írom ezt úgy, hogy azért nekem is vannak problémák az egyetemen, de akkor se hagyom ott, mert azt bizony vissza kell fizetni és nyelvszakról van szó, amiből azért lehet kihozni egy s mást.

Ha nem szakiskolába jártál, két OKJ-s képzés pont, hogy ingyen van, szerintem te a felnőttképzésről beszéltél.

Nekem se könnyű, de csak felvettek eladónak-az más kérdés, hogy "elfelejtették" említeni, hogy amúgy idényre vettek fel, utána repültem is-. Vagy ahhoz, hogy takarító legyél, ahhoz szintén elég az érettségi, vagy utcát seperni.

Ha már a marketinget nem is, legalább a szakmát befejezted? Ha nem, akkor nincs miről beszélni, pláne, ha amúgy felnőttképzésről beszélünk, nem is egy ingyenes OKJ-ról.

Amúgy ha kellően utána jár az ember, talál külföldi melót, betanítással, koszt-kvártéllyal, csak érdeklődni kell.

Off:

Tudom, nem a párkapcsolat topikról van szó, de addig, amíg nem teszel azért, hogy neked jobb melód legyen és ennek érdekében még egy felnőttképzést sem vagy képes megcsinálni, nem,hogy lediplomázni, addig ne is álmodozz barátnőről, mert így nem,hogy normális, semmilyen kinézetű csaj nem fog leállni veled. Ez nem a kinézetednek lesz betudható, hanem annak, hogy az ég egy adta egy világon semmihez nincs kitartásod.

Ha valamilyen irányba el szeretnél mozdulni, akkor munkaügyi központban van ingyenes karrier tanácsadás is.

Egyáltalán van valami, amihez érzel motivációt?

2019. ápr. 24. 00:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!