Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hogy nevezed a szüleidet?

Hogy nevezed a szüleidet?

Figyelt kérdés
Anya,apa,Karcsi,bácsi,vagy hogY ?
2019. ápr. 14. 15:02
1 2 3 4 5
 31/41 Jsbsnaj válasza:

Anya, apa

Tesóm muter fater

2019. ápr. 16. 21:01
 32/41 Metionin ***** válasza:

29-es, és nálatok ez fordítva hogy volt? A szüleid hogy szólítottak téged?

Mert gyanítom hogy nekem azért nem jött a számra semmiféle megszólítás mert ők sem szólítottak sehogy csak odajöttek és közölték amit akartak. Mások előtt 'a gyerek', később 'a lány' néven emlegettek, a nevemet se mondták ki sosem.

2019. ápr. 16. 21:17
 33/41 anonim ***** válasza:

Metionin, és, ha pl hívtad őket, hogy nézett ki?

Pl álltál a konyhában, ők bent voltak a nappaliban, és szükséged volt rá, hogy valamelyikük odamenjen hozzád (pl Édesanyád).

Ekkor, Te hangosan azt mondtad;

?

Előre is nagyon szépen köszönöm a választ!

2019. ápr. 16. 21:42
 34/41 anonim ***** válasza:
100%

Én amúgy

Kiskoromban (2-3 évesen) a nevükön, de csak azért, mert gyakran voltam a kollégáikkal és, mivel a keresztnevükön szólították meg őket, azt hittem nekem is úgy kell.

Sokáig nevettek rajta, aztán megtanították, hogy a gyerek a szülőt nem a keresztnevén szólítja.

Állítólag utána volt egy idő, amikor apámat Papinak szólítottam, de erre nem emlékszem.

Én Apunak hívom apámat (mind négy gyereke így hívja, ha ír egy levelet, úgy írja alá, hogy Apu). Néha bohóckodásból családi összejöveteleken azt mondom neki, hogy Hapci (az Apciból :) ).

Köszönésnél is elbohóckodok ezzel; Sziapu (nagy ritkán Sziapa).

Anyámat nagyon sokáig, kb 11 éves koromig Maminak hívtam (néha Mamicinek).

Aztán Anyu-Anya, amelyik épp a számra esik. Pl kórházban, amikor műtöttek mesélték, hogy előtte azt mondogattam "Anya! Anya! Anya!".

Néha Nyafunak hívom.

Gimiből rémlik, hogy mintha egy időben Anyusnak hívtam volna, de ebben nem vagyok biztos.

Most Anyu, Anya továbbra is.

Hmmm, ha azt is megkérdezted volna, hogy ők hogy szólítanak minket, most megdönthetném a leghosszabb válasz rekordját a GYIK-n. :D

2019. ápr. 16. 22:00
 35/41 Metionin ***** válasza:
#33: bementem hozzájuk és mondtam hogy pl. segíts levenni a poharat. Vagy simán bekiabáltam ezt, megszólítás nélkül vagy passzívan: nem tudom levenni a poharat! = tehát gyere és segíts. Ők ugyanígy tettek velem, odajöttek és közölték amit akartak vagy ilyen hé meg hallod 'megszólítással' éltek. Utóbbiakat nekem nem volt szabad használni mert tiszteletlen. A nevemet a szájukból még nem hallottam soha pedig már felnőtt vagyok.
2019. ápr. 17. 12:03
 36/41 anonim ***** válasza:
#29 vagyok, idióta beceneveken, amiket rühelltem. Az egyik egy anyám által kreált, a másik a nevemből adódó volt, de azt is utáltam. Olyan 14 évesen kikértem magamnak, hogy ezt ne... Persze némelyik családtag még most is úgy hív.
2019. ápr. 17. 12:24
 37/41 Metionin ***** válasza:
Ja nálunk is apám egy ideig hívott Zsófinak meg Lujzának (közük sincs a nevemhez) de pl. anyámat is hívta Vilmának (szintén semmi köze a nevéhez.) Amúgy most hogy belegondolok, ők ketten se szólították egymást sehogy.
2019. ápr. 17. 13:00
 38/41 anonim ***** válasza:
Én is nagyjából úgy vagyok vele, mint Metionin, anyámmal kettesben élek, így nem nagyon adódik olyan szituáció, amikor szólítanom kellene valahogy ahhoz, hogy tudja, hogy hozzá beszélek. Az utóbbi egy-két évben leggyakrabban édesanyámként hivatkoztam/hivatkozok rá, ha másokkal beszélek róla. Amikor mégis megszólítom valamiért, akkor Jucus szokott lenni. :D
2019. ápr. 18. 00:57
 39/41 anonim ***** válasza:
Edesanya, edesapa
2019. ápr. 22. 20:32
 40/41 anonim ***** válasza:

Én apumat, úgy szólítom, hogy apuci vagy ha viccelődünk, akkor Tibi. István a neve egyébként..:)

Anyámat sehogy kiskoromban elhagyott minket, lelépett.

2019. ápr. 22. 20:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!