Hogy nevezed a szüleidet?
29-es, és nálatok ez fordítva hogy volt? A szüleid hogy szólítottak téged?
Mert gyanítom hogy nekem azért nem jött a számra semmiféle megszólítás mert ők sem szólítottak sehogy csak odajöttek és közölték amit akartak. Mások előtt 'a gyerek', később 'a lány' néven emlegettek, a nevemet se mondták ki sosem.
Metionin, és, ha pl hívtad őket, hogy nézett ki?
Pl álltál a konyhában, ők bent voltak a nappaliban, és szükséged volt rá, hogy valamelyikük odamenjen hozzád (pl Édesanyád).
Ekkor, Te hangosan azt mondtad;
?
Előre is nagyon szépen köszönöm a választ!
Én amúgy
Kiskoromban (2-3 évesen) a nevükön, de csak azért, mert gyakran voltam a kollégáikkal és, mivel a keresztnevükön szólították meg őket, azt hittem nekem is úgy kell.
Sokáig nevettek rajta, aztán megtanították, hogy a gyerek a szülőt nem a keresztnevén szólítja.
Állítólag utána volt egy idő, amikor apámat Papinak szólítottam, de erre nem emlékszem.
Én Apunak hívom apámat (mind négy gyereke így hívja, ha ír egy levelet, úgy írja alá, hogy Apu). Néha bohóckodásból családi összejöveteleken azt mondom neki, hogy Hapci (az Apciból :) ).
Köszönésnél is elbohóckodok ezzel; Sziapu (nagy ritkán Sziapa).
Anyámat nagyon sokáig, kb 11 éves koromig Maminak hívtam (néha Mamicinek).
Aztán Anyu-Anya, amelyik épp a számra esik. Pl kórházban, amikor műtöttek mesélték, hogy előtte azt mondogattam "Anya! Anya! Anya!".
Néha Nyafunak hívom.
Gimiből rémlik, hogy mintha egy időben Anyusnak hívtam volna, de ebben nem vagyok biztos.
Most Anyu, Anya továbbra is.
Hmmm, ha azt is megkérdezted volna, hogy ők hogy szólítanak minket, most megdönthetném a leghosszabb válasz rekordját a GYIK-n. :D
Én apumat, úgy szólítom, hogy apuci vagy ha viccelődünk, akkor Tibi. István a neve egyébként..:)
Anyámat sehogy kiskoromban elhagyott minket, lelépett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!