Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Hibáztatod a szüleidet azért...

Hibáztatod a szüleidet azért mert most nem olyan az életed, amilyennek szeretted volna?

Figyelt kérdés
2018. szept. 6. 15:17
 1/10 anonim ***** válasza:
78%

Én nem mert ok megadták azt amit akartam.

Én magamat hibáztatom amiért ezt az utat választottam.

2018. szept. 6. 15:22
 2/10 anonim ***** válasza:
92%
Nem, pedig megtehetném, ha rajtuk múlt volna, akkor valami utolsó életképtelen emberi roncs lenne belőlem, azok uzán, hogy egész gyerekkoromban súlyosan bántalmaztak, fizikailag, lelkileg egyaránt. Ehelyett viszont felelősséget vállaltam az életemért, kezembe vettem a sorsom, eldöntöttem, hogy nem hagyom őket nyerni, megszakítottam velük minden kapcsolatot (érettségi után) és a nulláról évek kemény munkája mellett (ez alatt értem a tanulást, kemény munkát ill. ugyanide sorolom a terápiát és az önismeretszerzést is, ami helyretette a lelki gondjaim, mert az legalább olyan nehéz volt, mint pénzhez jutni és karriert építeni) felépítettem azt az életet, amit szerettem volna. Ezt az életet élem most is, és még rengeteg minden vár rám, hiszen folyamatosan teszek a céljaimért. A hibáztatással semmit sem értem volna, felnőttként már nálam a labda, nem mutogathatok a múltra.
2018. szept. 6. 15:31
 3/10 anonim ***** válasza:
95%

nem

ők hibáztatnak engem hogy nem olyan az életük amilyennek szerették volna

csak azt nem tudom akkor minek lett gyerekük?!

2018. szept. 6. 15:36
 4/10 anonim ***** válasza:
92%
Nem.
2018. szept. 6. 15:40
 5/10 anonim ***** válasza:
64%
igen! mert nem volt idejük rám, hogy megfigyeljék mit szeretek és teljesen más írányba indítottak el amit ők szerettek volna megvalósítani! ez iszonyatos volt nekem, megfelelni.. egyszercsak eltört bennem vmi a nyomás miatt és az alkoholba menekűltem még egész fiatalon.. majd jó pár évig ment a duhajkodás mire merészeltem önmagam lenni és kitőrni békjómból..
2018. szept. 6. 15:50
 6/10 Metionin ***** válasza:
89%
Hibásnak tartom őket azért mert a semmire vállaltak egy gyereket és hogy később is leszartak, csak arra voltam jó hogy a bizonyítványaimat mutogassák. De már felnőtt vagyok és nem pazarlok energiát arra hogy ezen emésszem magam, ez van, van aki normális családban nő fel, én meg így jártam.
2018. szept. 6. 16:05
 7/10 anonim ***** válasza:
73%

Félig-meddig.

Nem hibáztatom őket annyira, mert végül is jó körülmények között éltem, amire szükségem volt, az megvolt, anyukám mindent megadott nekem, amit tudott. Apám az más, nem vele éltem, és ha vele éltem volna, akkor elég sz*r gyerekkorom lett volna, mert apámnak érdekes gyereknevelési elvei vannak, sose akart megvenni semmit, szerinte az a jó, ha egy gyerek szigorúan van tartva.

Apámat hibáztatom azért, amiért nem foglalkozott velem elegendőt még kiskoromban és nem sikerült kialakítania velem egy jó apa-lánya kapcsolatot a kezdeti időkben, így később sem. Azért is, mert nem fizetett szinte semmit, gyerektartást sem utalt, ezért anyámnak kellett mindent egyedül fizetni és őt ez egyáltalán nem érdekelte, aztán meg meg volt sértődve, ha valamibe nem avattuk bele. Arra sem volt képes, hogy a lakásában olyan környezetet alakítson ki, hogyha megyek, akkor jól érezzem magam. Volt egy szoba a lakásában, ami konkrétan üresen állt, volt benne egy beépített szekrény, oda szokott teregetni és ennyi, de nekem csak egy matrac volt ott. Vehetett volna egy normális ágyat meg egy íróasztalt legalább, hogy akkor is tudjak normálisan tanulni, ha nála vagyok. Másoknak szobát rendeznek be a másik szülőnél is.

2018. szept. 6. 17:47
 8/10 anonim ***** válasza:
92%
Nem szépítem, elkövettek hibákat, amik még mindig hatással vannak rám. De a felelősség az enyém, mert az én életemről van szó.
2018. szept. 6. 18:24
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Igen, mert anyám kezelte a cslafi vagyont, miután apánk majd nagyapánk meghalt. Nagyapánk befolyásos vagyonos ember volt és gondoskodott mindenkiről már születésünk előtt. Szóval apám meghalt, nagyapánk egy hónapon belül a fia után halt (nem öngyilkosság) és anyánk egyből hazatoppant egy fickóval, hogy: “ mától ő az új apukátok!” A fickó egy naplopó piás volt, aki részegen és józanul is vert minket, amit anyánk helyeselt. Gyorsan szült még három gyereket. Aztán a fickó csak ivott-ivott, anyám a bárónét játszotta. Egyszer csak már nem volt mega két telek, a lakásokat is eladták. Volt olyan, hogy a kocsit anyám kölcsönadt egy haverjának, az meg rommá törve hozatta vissza. Sebaj, anyám megcsinsltatta és már vihettél is. Tankolni is anyám tankolta. Már felnőttek voltunk, amikor megtaláltuk az akkori hagyatéki papírokat. Gyámhatósági engedéllyel feltörhette a neveinkre elrakott pénzeket. Festmények, bútorok, értékes ingóságokat is elkótyavetyélt. Összesen 15 év alatt két értékes telek házzal (Csömör, Budapest), négy budapesti lakás, három autó, két veterán motor, rengeteg ingóság és megtakarítások váltak anyám és nevelőapán martalékává. Hibáztatom őket, de nem haragszom már. Attól úgysem lesz jobb.
2018. szept. 7. 03:28
 10/10 anonim ***** válasza:
91%
Öööö, izé, hát ők elindítottak az úton, de a többit már magamnak alakítom. Úgyhogy olyan az életem, amilyennek én szeretném.
2018. szept. 7. 12:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!