Hogy nevezed a szüleidet?
Anya
Neveloapumat a keresztnevén
Apamat sehogy, kiskoromban elhagyott
Ilyen 14 eves koromban megkeresett, azóta nagyjából tartjuk a kapcsolatot. De nem tudom, hogy szólítani.
Anyai nagymamám: Nagyi
=|= nagypapám: nagyon sehogy nem hívtam, egyébként csak háromszor találkoztam vele életemben a halála évében, lassan hat éve meghalt
Apai nagypapám: Papinak. Most ősszel lesz 11 éve a halála.
=|= nagymamám: Maminak hívom.
Édesanyám: Anya. Régen viszont Anyukának KELLETT szólítanom, ezért ki is nevettek a suliban... xD
Apám nekem nincs, csak nemzőm.
Illetve a nagymamámnak a válása óta ('99) volt pár barátja, mindegyikkel közeli volt a viszonyom, tegeztem őket illetve nevükön szólíthattamam őket. Az egyiket 'bácsiztam'.
18F
Anyumat: leggyakrabban Anya, de ha valamit nem ért, kicsit értetlenkedik vagy ilyesmi, akkor Fiam :D
"Apámat" alapvetően a keresztnevén mindenki előtt, szemtől szemben nem szólítom meg, mert nem akarom megbántani, hogy nem apának hívom, így inkább sehogy sem teszem. Nem vagyunk közel. Bár lehet, nem is bántódna meg rajta... :-) Igazából ezt tartom valószínűbbnek, hogy nem is érdekli, de nem akarok udvariatlan vagy érzéketlen lenni.
Nevelőapámat keresztnevén, sajnos túl későn jött az életembe ahhoz, hogy máshogy alakuljon.
Nagyszüleimet Mama és Papa. Másik nagyszülőket (illetve csak anyum apját, anyukája már meghalt) sehogy, nem tartjuk a kapcsolatot, nem is tudom hirtelen, mi a keresztneve.
#11 Már néha szarul érzem magam, azt hittem, én vagyok egyedül így. De ezek szerint nem.
Amúgy régebben volt, hogy a keresztnevükön. Apám sosem élt velünk, de egy időben mégis zavarta, hogy nem apuzom... Mondtam, így járt, nem áll a számra. Megszokta, őt most is van, hogy a nevén szólítom (apunak, apának sose), anyámnak meg csak mondom, ha valamit akarok. Bár ettől függetlenül anyám szerepel a telefonomban "Anya" névjeggyel, apám meg a nevén...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!