Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A haldoklónak meg kell bocsátani?

A haldoklónak meg kell bocsátani?

Figyelt kérdés

Apám súlyos alkoholista volt egész életében. Gyerekkorom gyakori emlékei a rettegés, amikor éjjel rendőrök hozzák haza, az agresszió, a szeretet hiánya, a szégyen.

Felnőtt, családos ember lettem, de a mai napig gyötör a múlt és fáj, hogy ilyen volt az apám.

Januárban beszéltünk utoljára, akkor is én kerestem. Gondoltam, teszek egy próbát, vajon fog-e keresni, az unokái után érdeklődni, de ismét csalódtam.

Most kórházban van, haldoklik. Most sem keres, mert nem érdeklem, csak az ital. Őrlődöm, hogy fogom-e bánni, ha utoljára nem látogatom meg, de egyszerűen nem megy. Teljes ürességet érzek belülről, még csak nem is sajnálom, csak azt, aki lehetett volna.

2019. ápr. 11. 20:56
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
63%

Nagyon sajnálom, sajnos tudom milyen!

Nekem az édesapám szintén alkoholista volt , mondjuk sose bántott minket , csak hát ivott , meg játékgépezett.

Viszont én úgy gondolom hogy meg kell bocsájtani, mondjuk én senkire sem tudok hosszú távon haragudni.

Édesapámat 2017 szeptemberében veszítettem el , elütötték.

Nagyon furdalt a lelkiismeret hogy nem tartottam vele úgy a kapcsolatot. Bármit megadnék hogy vissza hozhassam , bármilyen ember is volt , de tudom azt hogy mindig szeretett minket , csak nem úgy tudta kimutatni.

23L

2019. ápr. 11. 23:03
 12/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a segítséget. Mivel nekem is vannak már gyerekeim, látom rajtuk, mennyi szeretetet, törődést igényelnek. Nem értem, hogy nincs valakiben annyi akarat, hogy letegye az italt, ami tönkreteszi. De a rosszindulattal nem tudok kibékülni, pedig apámban bőven volt az is.
2019. ápr. 12. 07:15
 13/15 anonim ***** válasza:

Nekem élnek a szüleim, és nem is vagyok ilyen helyzetben, nem haragszom rájuk. Viszont emlékszem, mikor 22 éve meghalt az egyik nagymamám kórházban, a sorsnak hála, még találkozhattam vele, mielőtt elment. Nagyon szerettem/szeretem őt.

Ami miatt külön hálás vagyok, hogy a halála előtti percekben elmondott nekem valami nagyon fontos, személyes dolgot, amiről senki nem tudott a családban, és nagyon megható volt, hogy ez velem megosztotta. Ha nem vagyok ott, a sírba viszi magával, pedig meghatározó volt a további életemet tekintve.

Elnézést, ha nem ide való a történet, de az jutott eszembe, a harag és a csalódás ellenére, lehet, érdemes lenne elmenned apukádhoz, hátha még valami meghatározót akar veled közölni, vagy lehet, hogy bocsánatot kér. Persze az is lehet, hogy semmi ilyen katartikus dolog nem fog történni, de az életed további részében ott lesz a kérdés, mi lett volna, ha utoljára meglátogatom?

2019. ápr. 12. 12:23
 14/15 anonim ***** válasza:
Egy szóval válaszolnék a fenti kérdésre : NEM!
2019. ápr. 12. 13:33
 15/15 anonim ***** válasza:
100%
Úgy elfelejteném ahogy van, 1 percig nem foglalkoznék vele!
2019. ápr. 12. 13:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!