Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mennyi verés a normális, ha...

Mennyi verés a normális, ha csak fenyeget, azt meg lehet bocsátani?

Figyelt kérdés
2018. júl. 6. 06:22
1 2
 1/18 anonymousreview60 ***** válasza:
77%

A kisgyereknek nagy néha a popsijára ütni normális.

Ha életveszélyes(!) hülyeséget csinál a nagyobb gyerek ÉS nem fogja fel utólag sem a veszélyt, akkor egy atyai/anyai pofon megengedett. Az ún. verés nem megengedett. Meg szabad bocsátani, ha az agresszor megváltozott és az hiteles.

Aki veréssel fenyeget, az érzelmileg zaklat. Hatalmat akar gyakorolni vagy akár bántani is. Az ilyen vagy nevelésben eszköztelen, érzelmileg éretlen vagy egyszerűen gonosz. Ezt is meg szabad bocsájtani, de csak ha már megváltozott az illető. Tehát nem azonnal.

Hosszabb távon emiatt torzulni fog a fenyegetett személy személyisége: ő is agresszív lesz vagy ellenkezőleg félni fog az emberektől. Engem anyám nem vert, de a csönddel zsarolt érzelmileg (akkor már inkább egy pofont adott volna). Ilyenkor igyekeztem nagyon kiköszörülni a csorbát. Ráadásul anyám szerint csak a munkahelyi stressze miatti haragját vettem magamra (tehát vagy ő tagad vagy én voltam túl empatikus).

Ezek hazavágták az önértékelésemet, nem csajoztam, most iszom a levét. Most a terapeutánál jöttem rá, hogy az egyik szexuális fantáziám (erényöv viselése rajtam a szexualitásom nő általi korlátozására, némi büntetéssel) ebből ered.

2018. júl. 6. 06:36
 2/18 A kérdező kommentje:

Engem 18 év felett kezdett el ütni, folyamatosan fenyeget is, mert nem hozom a szintet az egyetemen. Ha mondok valamit, akkor beverem a pofád, a mentő visz el, beadlak a bolondok házába.

Aztán hazudozgatsz a sürgősségin, hogy hol estél el, meg mit sportoltál.

2018. júl. 6. 06:54
 3/18 anonim ***** válasza:
90%
0 verés a normális!!!
2018. júl. 6. 07:06
 4/18 anonim ***** válasza:
65%

Felnőtt vagy, költözz el.

Ja, nem, picsogjál, hogy "jaj, 20 évesen vernek, mert nem vagyok kitűnő".

Én 19 évesen mentem el hasonlók miatt. Persze egyszerűbb lett volna nyavalyogni.

2018. júl. 6. 07:13
 5/18 anonim ***** válasza:
57%
Szokásos kamu!
2018. júl. 6. 07:14
 6/18 anonim ***** válasza:
98%
Apám engem is mindig ilyenekkel fenyeget, ha nem értek egyet vele. Itt nem visszapofázásról van szó, meg tiszteletlenségről, elég csak annyit mondanom, hogy szerintem ez nem így van. De nem, szerintem ez nem normális.
2018. júl. 6. 07:15
 7/18 anonim ***** válasza:
81%
Anyum nekem is szokott mondani, de hát nem komolyan és mindig elvicceljük. Szerintem érzed a helyzet komolyságát, ne várd meg, hogy tetlegességig fajuljon. Lehet, nem könnyű elköltözni, de pesten 50kból havonta tudsz valakikkel lakni, plusz a kaja. Ha elvárod, hogy mindent a segged alá rakjanak, akkor viszont maradj és tűrd tovább.
2018. júl. 6. 07:23
 8/18 anonim ***** válasza:
90%
Kollégium?
2018. júl. 6. 07:26
 9/18 A kérdező kommentje:

"Apám engem is mindig ilyenekkel fenyeget, ha nem értek egyet vele. Itt nem visszapofázásról van"

Ugyanez. Nálunk ráadásul kicsit süket, meg sem érti, mit mondok.

2018. júl. 6. 08:15
 10/18 anonim ***** válasza:
100%

Újra és újra felrakod ezeket a kérdéseidet kicsit másként.

Mindig elmondja mindenki, hogy nem normális amit a szüleid művelnek veled és ez nem is fog változni. Itt megáll a dolog. Mert csinálni nem tudsz semmit, változni nem fognak. Egyetlen megoldás ha otthagyod őket végre.

Ezt te is tudod...mindig ugyanezt a választ kapod.

És mégis a kérdéseid... Mire jó ez? Változik valami? Jobb lesz bármi?

2018. júl. 6. 08:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!