Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Más családoknál tényleg alap,...

Más családoknál tényleg alap, hogy x százalékot a fizetésből le kell adni otthon?

Figyelt kérdés

Én korán elköltöztem, tehát engem ez eddig nem érintett sehogy (kolis voltam, aztán meg munka).

A tesóm még otthon lakik, most tanul (OKJ), de amikor befejezte a középsulit, egy ideig dolgozott, mielőtt továbbtanult.

Nem kellett leadnia semmit otthon, annyi, hogy a saját dolgait finanszírozta (ruha, higénia, hobbi), és ha rendelt ételt, azt neki kellett kifizetni. Az otthoni étkezésbe nem kértek tőle, de X összeget félre kellett tennie havonta.

Amíg a párom otthon lakott, neki sem kellett leadnia semmit, sőt, 3 évig ott lakott az exbarátnője is, őt is eltartották, nem dolgozott. Ez már mondjuk erős kicsit nekem is, de a párom családja jómódú.

(Amikor nyáron ott vagyunk 2-3 hetet, tőlünk sem fogadnak el semmit)

Jó, ez mind a másik véglet, de nekem nagyon fura, amikor 25-50-70% -ot kötelezően elkérnek az otthonlakó gyerektől.

(Ha csak a kaja és a rezsi ráeső részét, az szerintem normális, ha én laknék otthon, ezt kérés nélkül is adnám)

2019. ápr. 10. 16:13
1 2 3 4 5
 41/46 anonim ***** válasza:
67%
"miért nem gondolnak arra hogy igy a gyerekük esélyét veszik el egy önálló élettől" És a "gyerek" vagyis dolgozó felnőtt ember miért nem gondol bele, hogy ő meg a szüleitől veszi el az esélyt arra hogy kicsit könnyebben éljenek? Hogy legyen egy kis vésztartalékuk? Hogy ne roppanjanak bele anyagilag, ha beüt egy súlyosabb betegség? Persze miért is gondolna? A legtöbbnek alap hogy a szülei másodrangúak, lényegtelenek.
2019. ápr. 11. 19:13
 42/46 anonim ***** válasza:
24%
41- es a szülő nem másodrangú és nem lényegtelen, de a gyereket ő vállalta, mig a gyerek nem vállalt kötelezettséget mivel ő nem akart megszületni. Mikor gyereket hozol világra nem azt kell számolgatni mikor lesz végre 18, hogy mehessen dolgozni és adja a pénzt, hanem támogatni kell és elinditani az életben. Ezt is kalkulálni kell kedves, amikor gyereket vállalsz.
2019. ápr. 11. 21:27
 43/46 anonim ***** válasza:
59%

Persze, persze, tudom. A "gyerekek" huszonévesen is ezzel magyarázzák hogy miért használják ki a szüleiket.

Szülőnek lenni nem azt jelenti hogy egy életre becsicskulsz, és a saját szádtól veszed el a falatot huszonöt-harmincöt évig- csak mert a gyereked lusta magáról gondoskodni- és nem azért mert nem tud, hanem mert kényelmesebb eltartani magát.

2019. ápr. 14. 04:48
 44/46 anonim ***** válasza:
17%
43- as ha a gyereked lusta dolgozni és eltartatja magát akkor gondolkozz el, hol rontottad el a nevelését. Le lehet pontozni de akkor is szarrágó az a szülő akinek nem létfontosságú, mégis lenyúlja a gyerekét pénzzel. Örülök hogy anyámék nem ilyenek, és én is már most gyüjtök a gyerekemnek, hogy mire felnő legyen miből indulnia, nem hogy még majd a fizetését is elszedjem azért hogy nekem egy cipővel több legyen.
2019. ápr. 14. 09:14
 45/46 anonim ***** válasza:
37%
"ha a gyereked lusta dolgozni és eltartatja magát akkor gondolkozz el, hol rontottad el a nevelését." Persze, persze. Midig minden a szülő hibája,a gyerek sohasem felel a saját tetteiért.
2019. ápr. 15. 09:26
 46/46 anonim ***** válasza:
Tőlem kérték hogy tőbb jusson nekik cigire.
2019. ápr. 18. 10:12
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!