Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Más családoknál tényleg alap,...

Más családoknál tényleg alap, hogy x százalékot a fizetésből le kell adni otthon?

Figyelt kérdés

Én korán elköltöztem, tehát engem ez eddig nem érintett sehogy (kolis voltam, aztán meg munka).

A tesóm még otthon lakik, most tanul (OKJ), de amikor befejezte a középsulit, egy ideig dolgozott, mielőtt továbbtanult.

Nem kellett leadnia semmit otthon, annyi, hogy a saját dolgait finanszírozta (ruha, higénia, hobbi), és ha rendelt ételt, azt neki kellett kifizetni. Az otthoni étkezésbe nem kértek tőle, de X összeget félre kellett tennie havonta.

Amíg a párom otthon lakott, neki sem kellett leadnia semmit, sőt, 3 évig ott lakott az exbarátnője is, őt is eltartották, nem dolgozott. Ez már mondjuk erős kicsit nekem is, de a párom családja jómódú.

(Amikor nyáron ott vagyunk 2-3 hetet, tőlünk sem fogadnak el semmit)

Jó, ez mind a másik véglet, de nekem nagyon fura, amikor 25-50-70% -ot kötelezően elkérnek az otthonlakó gyerektől.

(Ha csak a kaja és a rezsi ráeső részét, az szerintem normális, ha én laknék otthon, ezt kérés nélkül is adnám)

2019. ápr. 10. 16:13
1 2 3 4 5
 1/46 anonim ***** válasza:
89%
Nekünk se kellett leadni, és én se kérnék a gyerekeimtől.
2019. ápr. 10. 16:15
 2/46 anonim ***** válasza:
85%
Tőlünk se kérnek semmit. Sőt, még át is építik nekünk a ház egy részét. Persze ebbe amit tudunk beleadunk. De azt mondják, hogy most vagyunk fiatalok, ebből a pénzből érezzük jól magunk. Persze nem állandó piálásra kell itt gondolni, hanem utazás, hobbi.
2019. ápr. 10. 16:18
 3/46 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk sem kellett semmit hazaadni és a páromnak sem. 1 évig az ő csaláűdjánál éltünk, akkor sem kellett, most ő lakik nálunk, neki sem kell
2019. ápr. 10. 16:23
 4/46 anonim ***** válasza:
86%
Én adtam haza, de nem kérték, hanem magamtól. Én úgy voltam, hogy vele, hogy eszek, iszok, áramot fogyasztok, rádásul kb ugyan annyi volt fizum, mint anyukámnak. Engem mondjuk nem zavart ez a haza adósdi.
2019. ápr. 10. 16:30
 5/46 anonim ***** válasza:
100%
Tőlem sem kértek soha, páromtól sem az ő szülei. Persze, ha ruhát, kozmetikumot, stb.vettem, azt nyilván magamnak fizettem. Meg ha épp nekem esett útba a posta, befizetni a csekkeket, vagy a bolt bevásárolni, akkor se kértem nyilván rá. Leadni sosem kellett.
2019. ápr. 10. 16:31
 6/46 anonim ***** válasza:
37%

En fogok kerni

Elvegre ott lakik eszik stb...

Teny h nem nagy osszeget de fogok

Mi nem vagyunk gazdagok es egyedul nevelek 3 gyereket ... szal az a plusz pici amit elkerek az majd sokat jelent csalad ugyileg

2019. ápr. 10. 16:31
 7/46 anonim ***** válasza:
31%
Szomorú hogyha a dolgozó "gyerek" nem fogja fel hogy nem kéne kihasználnia szüleit. Felnőtt, keres, milyen alapon várja el hogy mások eltartsák a saját kárukra? Az meg egyenesen felháborító ha az aktuális pasiját\nőjét is kitartatja a szüleivel.
2019. ápr. 10. 16:36
 8/46 anonim ***** válasza:
52%
Alap, hogy ha valakinek bevétele van, akkor hozza járul a lakhatasaval kapcsolatos kiadásokhoz. Ez miért meglepo ?
2019. ápr. 10. 16:37
 9/46 anonim ***** válasza:
61%

Utolsó: Egy normális szülőnek a gyereke eltartása nem "kár", hanem természetes dolog. Szerintem szánalmas, ha egy szülő pénzt kér a gyerektől, akármennyire szegény is. És attól, hogy neked aktuális párod van, nem mindenki ilyen szerencsétlen fráter. Speciel én egyetemista koromban laktam a pároméknál, most meg a saját hitelmentes lakásunk felújításáig, ami több hónap, addig lakik itt a párom az én családomnál.

A szüleimnek eszébe nem jutna pénzt kérni tőle, vagy tőlem, már maga az is sértő lenne számukra, ha megkérdezném, h beleadjak-e. Mert egy normális szülő iylen. Sajnállak, hogy te sosem leszel iylen

2019. ápr. 10. 16:39
 10/46 A kérdező kommentje:

Az nem meglepő, ha a saját fogyasztását kifizettetik vele, tehát ha 3 fős a család, akkor a kaja ill rezsi harmada, meg a saját dolgai.

De amikor megvan szabva, hogy akkor is 70%, ha 100 ezret keres, meg akkor is, ha 250 ezret, az már kicsit érdekes, mondjuk úgy (itt olvastam ilyesmit először)

2019. ápr. 10. 16:40
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!