Más családoknál tényleg alap, hogy x százalékot a fizetésből le kell adni otthon?
Én korán elköltöztem, tehát engem ez eddig nem érintett sehogy (kolis voltam, aztán meg munka).
A tesóm még otthon lakik, most tanul (OKJ), de amikor befejezte a középsulit, egy ideig dolgozott, mielőtt továbbtanult.
Nem kellett leadnia semmit otthon, annyi, hogy a saját dolgait finanszírozta (ruha, higénia, hobbi), és ha rendelt ételt, azt neki kellett kifizetni. Az otthoni étkezésbe nem kértek tőle, de X összeget félre kellett tennie havonta.
Amíg a párom otthon lakott, neki sem kellett leadnia semmit, sőt, 3 évig ott lakott az exbarátnője is, őt is eltartották, nem dolgozott. Ez már mondjuk erős kicsit nekem is, de a párom családja jómódú.
(Amikor nyáron ott vagyunk 2-3 hetet, tőlünk sem fogadnak el semmit)
Jó, ez mind a másik véglet, de nekem nagyon fura, amikor 25-50-70% -ot kötelezően elkérnek az otthonlakó gyerektől.
(Ha csak a kaja és a rezsi ráeső részét, az szerintem normális, ha én laknék otthon, ezt kérés nélkül is adnám)
Nekem sem kellett soha és ha adtam volna akkor sem fogdta volna el anya. Azt mondta hogy tegyem a bankkártyámra azt a pénzt amit neki adnék, egyszer jól fog jönni. Igaza volt, annyit össze gyűjtöttem, hogy házat vettünk egy kis kiegészítéssel.
Ezzel ellentétben páromtól 6 éven keresztül elvette az anyja minden fizetését, még ha sikerült is neki félre tenni azt is elkérte, hogy majd vissza adja...
Nekem nem kellett soha leadnom, de anyukám folyamatosan lépett előre a munkahelyén, mikor elkezdtem dolgozni, kb 4-5-ször annyit keresett, mint én.
Ha nem lett volna sikeres a szakmájában, biztos leadok, de én is itt hallottam ilyenről először.
"De ez úgy látszik, sokak felfogó képességét meghaladja."
Itt csak neked nem jut el semmi az agyadig
"Szerintem szánalmas, ha egy szülő pénzt kér a gyerektől, akármennyire szegény is."
Hát nem. Egy alacsony fizetésű szülőnek nehogy már a felnőtt és dolgozó(!) gyerekét el kelljen tartania és ez elvárás legyen!
Anyám nem kért el soha, de most nála betelt a pohár, amit megértek. Tesóm többet keres, mint ő. Anyám egész életében küzdött érte, nagyon problémás kölyök volt, lopott, hazudozott, most sem alapszinten éldegél nála, hanem pazarol, égeti a villanyt, egyszer nem vásárol be, nem segít semmiben (volt egy cikk nemrégiben ott felmérés alapján kiderült, hogy a legtöbb otthon élő késő húszas, harmincas alig segít valamit a házimunkában). Ráadásul mindig drága ételeket kíván, amiknek nagy része megromlik, kidobja, minden második nap rendel ételt, miközben már anyám megfőzte neki a kívánt menüt. Haverjai dettó ilyenek.
Többször kérte anya, hogy vásároljon be, mert nincsen ideje, pénze rá, fáradt, erre tesóm nem tette meg, csak kamuzott össze-vissza.
Ez tényleg valaki szerint normális?
Szomorú, hogy sokan tényleg csak kihasználják a szüleiket, az adjon fel miattuk mindent. :/
Ahány ház, annyi limonádé.
Ezen mondás alapján minden családnak más és más az elfogadott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!