Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Más családoknál tényleg alap,...

Más családoknál tényleg alap, hogy x százalékot a fizetésből le kell adni otthon?

Figyelt kérdés

Én korán elköltöztem, tehát engem ez eddig nem érintett sehogy (kolis voltam, aztán meg munka).

A tesóm még otthon lakik, most tanul (OKJ), de amikor befejezte a középsulit, egy ideig dolgozott, mielőtt továbbtanult.

Nem kellett leadnia semmit otthon, annyi, hogy a saját dolgait finanszírozta (ruha, higénia, hobbi), és ha rendelt ételt, azt neki kellett kifizetni. Az otthoni étkezésbe nem kértek tőle, de X összeget félre kellett tennie havonta.

Amíg a párom otthon lakott, neki sem kellett leadnia semmit, sőt, 3 évig ott lakott az exbarátnője is, őt is eltartották, nem dolgozott. Ez már mondjuk erős kicsit nekem is, de a párom családja jómódú.

(Amikor nyáron ott vagyunk 2-3 hetet, tőlünk sem fogadnak el semmit)

Jó, ez mind a másik véglet, de nekem nagyon fura, amikor 25-50-70% -ot kötelezően elkérnek az otthonlakó gyerektől.

(Ha csak a kaja és a rezsi ráeső részét, az szerintem normális, ha én laknék otthon, ezt kérés nélkül is adnám)

2019. ápr. 10. 16:13
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:
51%
Hát a százalékos dolog nekem is fura. De az alap hogy a kaját, a rá eső rezsit, saját kiadásait fedezi.
2019. ápr. 10. 16:41
 12/46 anonim ***** válasza:
79%

Nekem sem kellett soha és ha adtam volna akkor sem fogdta volna el anya. Azt mondta hogy tegyem a bankkártyámra azt a pénzt amit neki adnék, egyszer jól fog jönni. Igaza volt, annyit össze gyűjtöttem, hogy házat vettünk egy kis kiegészítéssel.

Ezzel ellentétben páromtól 6 éven keresztül elvette az anyja minden fizetését, még ha sikerült is neki félre tenni azt is elkérte, hogy majd vissza adja...

2019. ápr. 10. 16:44
 13/46 anonim ***** válasza:
100%
Volt amikor nem adtam egyáltalán.Akkor adtam amikor kellett a csekkekre.Most meg magamtól fizetgetek,ha kérnek visszaadják.Ez sok mindentől függ.Ahol nehezen élnek oda muszály adni.
2019. ápr. 10. 17:09
 14/46 anonim ***** válasza:
66%
Szerintem baj van a fejekben. Sokan a rezsi, kaja költség fiatal felnőtt gyerekre jutó részét is úgy veszik, hogy "leadni a fizetésből". Pedig ez nem leadás, hanem szimplán a saját megélhetési költségeit fizeti. Ő azt nem a szüleinek fizeti, hanem lényegében a közmű szolgáltató cégeknek. (Csak mondjuk nem 3 csekk jön egy családba a villanyszámláról, hanem egy darab, és azt illik szétdobni annyi felé, ahányan használják). De ez úgy látszik, sokak felfogó képességét meghaladja.
2019. ápr. 10. 17:13
 15/46 anonim ***** válasza:
88%

Nekem nem kellett soha leadnom, de anyukám folyamatosan lépett előre a munkahelyén, mikor elkezdtem dolgozni, kb 4-5-ször annyit keresett, mint én.

Ha nem lett volna sikeres a szakmájában, biztos leadok, de én is itt hallottam ilyenről először.

2019. ápr. 10. 17:19
 16/46 anonim ***** válasza:
43%

"De ez úgy látszik, sokak felfogó képességét meghaladja."

Itt csak neked nem jut el semmi az agyadig

2019. ápr. 10. 17:20
 17/46 anonim ***** válasza:
59%

"Szerintem szánalmas, ha egy szülő pénzt kér a gyerektől, akármennyire szegény is."

Hát nem. Egy alacsony fizetésű szülőnek nehogy már a felnőtt és dolgozó(!) gyerekét el kelljen tartania és ez elvárás legyen!

2019. ápr. 10. 17:30
 18/46 anonim ***** válasza:
78%

Anyám nem kért el soha, de most nála betelt a pohár, amit megértek. Tesóm többet keres, mint ő. Anyám egész életében küzdött érte, nagyon problémás kölyök volt, lopott, hazudozott, most sem alapszinten éldegél nála, hanem pazarol, égeti a villanyt, egyszer nem vásárol be, nem segít semmiben (volt egy cikk nemrégiben ott felmérés alapján kiderült, hogy a legtöbb otthon élő késő húszas, harmincas alig segít valamit a házimunkában). Ráadásul mindig drága ételeket kíván, amiknek nagy része megromlik, kidobja, minden második nap rendel ételt, miközben már anyám megfőzte neki a kívánt menüt. Haverjai dettó ilyenek.

Többször kérte anya, hogy vásároljon be, mert nincsen ideje, pénze rá, fáradt, erre tesóm nem tette meg, csak kamuzott össze-vissza.

Ez tényleg valaki szerint normális?

Szomorú, hogy sokan tényleg csak kihasználják a szüleiket, az adjon fel miattuk mindent. :/

2019. ápr. 10. 17:31
 19/46 anonim ***** válasza:
44%
Végre utolsó. Valaki felfogta azt ami a legtöbb huszonévesnek komoly problémát okoz.. Nem, nem "alap" hogy keresőképes embert eltartsanak.. Szégyen az adott dolgozó fiatalra nézve ha a szülei etetik mikor normális munkahelye van-hacsak nincsenek nagyon eleresztve a szülők anyagilag, és ők maguk akarják ezt így. Nem alap elvárás hogy a szülei etessenek egy dolgozó , felnőtt ember. Olyannak nem akiben kicsi tartás is van.
2019. ápr. 10. 17:47
 20/46 anonim ***** válasza:
79%

Ahány ház, annyi limonádé.

Ezen mondás alapján minden családnak más és más az elfogadott.

2019. ápr. 10. 18:01
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!