Más családoknál tényleg alap, hogy x százalékot a fizetésből le kell adni otthon?
Én korán elköltöztem, tehát engem ez eddig nem érintett sehogy (kolis voltam, aztán meg munka).
A tesóm még otthon lakik, most tanul (OKJ), de amikor befejezte a középsulit, egy ideig dolgozott, mielőtt továbbtanult.
Nem kellett leadnia semmit otthon, annyi, hogy a saját dolgait finanszírozta (ruha, higénia, hobbi), és ha rendelt ételt, azt neki kellett kifizetni. Az otthoni étkezésbe nem kértek tőle, de X összeget félre kellett tennie havonta.
Amíg a párom otthon lakott, neki sem kellett leadnia semmit, sőt, 3 évig ott lakott az exbarátnője is, őt is eltartották, nem dolgozott. Ez már mondjuk erős kicsit nekem is, de a párom családja jómódú.
(Amikor nyáron ott vagyunk 2-3 hetet, tőlünk sem fogadnak el semmit)
Jó, ez mind a másik véglet, de nekem nagyon fura, amikor 25-50-70% -ot kötelezően elkérnek az otthonlakó gyerektől.
(Ha csak a kaja és a rezsi ráeső részét, az szerintem normális, ha én laknék otthon, ezt kérés nélkül is adnám)
Gondolom én is le leszek pontozva, de leírom a kérdésre a válaszom.
A szüleimtől sem kértek a nagyszüleim soha semennyit amíg otthon laktak. Tőlem sem fogadnak el semmit, hiába akartam adni. Àtlagos színvonalon élünk. Nem vagyunk gazdagok, de ami kell az megvan. Természetesen magamnak fizetem a buszbérletem, a nyelvtanárt hetente, a nyelvvizsga díját, napközben a kajámat, a kozmetikumokat, ruhákat stb stb. Tehát amire szükségem van azt a saját keresetemből veszem. Mióta dolgozok, egy forintot nem kértem semmire a szüleimtől. Ha nagyobb költség van (pl tüzifát veszünk) abba is beszállok,viszont egyetlen egyszer nem volt olyan, hogy a fizetésem x százalékát adjam nekik oda. Bár tény, hogy nem is keresek sokat. Mindig azt mondják, hogy gyűjtsem, hogy tudjak majd haladni az életben később. Nem gondolom, hogy az ilyen szülőket le kéne szólni. Jól írta itt az egyik válaszoló: mindenkinél más a szokás, de egyik sem jobb vagy rosszabb!
N
#22: Komoly gondolkodásod van! Akkor minek vállaltál be egyedül 3 gyereket ha nehèz volt ìgy felnevelni őket? Vállaltál volna egyet, és nem kellett volna gürcölni.
De több olyan hozzászólás is van, ahol látszódik, hogy kb a gyerekre haragudnak, mert velük lakik és van keresete.
Soha nem raknám ki őket otthonról azért mert felnőttek, és sosem kérnék tőle pénzt azért mert felneveltem.
Inkább hagynàtok, hogy tudjon félrerakni a sajàt életre. Bár ha elkértek tőlük x százalékot, akkor még tìz év múlva is veletek fog lakni, mert esélyük sem lesz félretett pénz nélkül pl saját lakásba költözni.
Leszakadna a pofám, ha a gyerekeimnek bele kéne adni a költségekbe. Nem csak 18 éves koráig gyerek.
A szülőnek x éve volt elérni egy színvonalat. Ha ez nem sikerült és a gyerektől várja el a lakbért és rezsit akkor saját magát járatja le!
Tőlem sem kért soha senki semmit, támogattak, nem visszahúztak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!