Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Nagyon megviselné a gyereket,...

Nagyon megviselné a gyereket, ha 3 évig egyik szülőt havonta látná pár napra?

Figyelt kérdés

Jelen esetben én lennék az a fél akivel ritkábban találkozna... az anyuka szerepét töltöm be,kövezést nem kérek! megpróbálom röviden megfogalmazni, hamarabb jött mint kellett volna, vétek lett volna kihagynom az életemből, nagyon szeretem, meg háttérbe van egy betegségem is ami elég egyértelművé tette hogy marad vagy sem.. na mindegy más tészta, ugyebár az lenne a helyzet hogy férjem egyedül nevelné addig.. kint Skóciába, mondta ha ennyire szeretnék visszamenni ő támogat, nagyon jó apuka, gondját tudja viselni az biztos, testvéreim is kint vannak ők is tudnak segíteni ha arról van szó, és.. beszéltem volt osztályfőnökömmel mondta hogy vissza vesznek és itt részletezte a dolgokat, tisztában vagyok vele hogy kint mennyit jelent az érettségi.. nem is ez a lényeg hanem hogy ugye nekem 2 felmentésem van ami miatt húzós lenne az egész hiába tudom jól az angolt, másik iskolába nem feltétlen mehetnék, vissza viszont biztos.. és így legalább lenne szakmám, a továbbtanulós részt amit természetesen szeretnék.. azt már kint folytatnám, vagy estin, vagy rendesen, és így tudok a családommal lenni. Meg igen.. ami eléggé zavar hogy anyukám ezt nagyon ellenzi.. nagyon jó anyuka ő is a maga szempontjából, nem panaszkodhatok, értem is tényleg amit lehetett ő megtett,támogatott, de na de igen hogy ő nagyszülő tisztára el van szállva hogy unok-aa (első) és kész vége a világnak, nagyon szereti, viszont ezt az egészet ő azért ellenzi mert nem ő nevelné hanem az apja.. és ő nem látná.. én ezt a részét is megértem, teljesen, de nem kistesót akarok/akartam magamnak, meg ha itt van ez a lehetőség, és egész jó a körülményekhez képest (legalábbis más nem jutott eszembe). Ja még erről a kistesós részről annyit hogy anyukán tényleg.. nem lehet rá rosszat mondani, de viszont nem egyezik a nevelési stílusunk, az apjával vagyis a férjemmel meg nagyon.. ezért is találnám jobb ötletnek, de viszont.. itt van ez a kicsi de.. ami nagyon bánt, ahogy nyilatkozta hogy -

az nem anyuka aki egy napra is másra meri bízni a gyereket, magára

aztán volt még

- az ilyenek nem nők,lenézi őket a társadalom, rossz büdös ku****

és ez tőle nagyon rosszul esett..

És.. volt amikor kórházban voltunk picivel.. mindenki azt nyilatkozta neki, amit nekem mondott vissza, hogy példaértékűen bánok a picivel, meg hogy korombélieknél ez mennyire ritka.

De valahogy legutóbbi beszélgetésünknél nagyon csak azt tudta szajkózni, én azt vettem ki.. hogy én rossz szülő vagyok, miközben eddig ő se mondott ilyent soha, de hogy megtudta hogy nem ő nevelné, és együtt akarok maradni az apukájával tisztára kifordult magából.. Napokban azt mondta hogy ő nevelőszülő akar lenni, mert én nem hagyom kiteljesedni őt mint nagymama.

Még annyi lenne a kérdésem, aki eddig végigolvasta, mert már nem fért ki, meg így hogy részleteztem az egészet.. ilyen nagymamával/ szülővel mit lehet kezdeni? tisztára meg van őrülve..

2019. ápr. 5. 14:58
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Itt aztán mindenről szó van, csak szinte pont a lényegről nem, a gyerekedről. Hány éves? Mennyire ragaszkodik hozzád? Egy gyereknek iszonyú nagy törés, ha az anyja eltűnik az életéből, egy életre lelkibeteggé teszed. Elveszed a biztonságérzetét. Miért nem tudod úgy megoldani a dolgod, hogy a gyereked veled van?? Te ezek szerint jól éreznéd magad nélküle. A legfontosabb pillanatokról fogsz lemaradni, 3 év az rengeteg idő. El fog hidegülni tőled és a végén te leszel megsértődve, ha a gyereked mindenért az apjához fordul, őt hívja éjjel, ha fél, baja van, te meg csak ott leszel, mint egy vendég. Elképzelhetetlen így élni. Nem tudod bepótolni az elvesztegetett időt.
2019. ápr. 5. 15:06
 2/15 anonim ***** válasza:
100%

Sajnálom, de én nem pontosan értem. Ki szeretnél menni Skóciába iskolába, a kisbaba pedig itt maradna a ferjeddel?

Milyen idős a gyerek? Milyen idősek vagytok ri szülők?

2019. ápr. 5. 15:09
 3/15 anonim ***** válasza:
100%

Először is nem írtad, mennyi idős a gyerek. Az a sejtésem, még kisgyerekről van szó. Úgy gondolom, egy anya hiánya igenis megviseli a gyereket, és az, hogy havonta pár napig lát, még nem jelenti azt, hogy három év múlva te nem "a néni, aki havonta meglátogat" leszel, az anyja helyett.

Más részről, a távkapcsolat a gyereked apjával önmagában is nagy nehézséget jelent. Mert mikor is fogtok ti tudni egymással-a kapcsolatotokkal törődni? Amikor havonta pár napot együtt lesztek, akkor nem, mert akkor nyilván a gyereknek kell megkapnia a figyelmedet elsődlegesen.

Az is furcsa számomra, hogy a nagymama nem látná az unokáját? Ha jól értem, mert elég össze-vissza írtál. Hogy nem ő nevelné, az egy dolog, de attól még miért ne láthatná 3 évig, ugye?

Szóval, lehet, hogy nem bánsz rosszul a gyerekkel, és nem tudom, hány éves lehetsz, de "az anyuka szerepét töltöm be" kifejezés elég árulkodó afelől, hogy nem úgy viszonyulsz a kicsihez, mint egy átlag anyuka, akinek kb. a világa közepe. Talán ezért nem zavar annyira, hogy kimaradsz a gyereked fejlődésének és életének egy csomó fontos szakaszából.

2019. ápr. 5. 15:09
 4/15 anonim ***** válasza:
100%

Elég nagy katyvasz a kérdésed és a lényeg nem is derül ki belőle. 3 évig kimaradni a gyerek életéből még egy kamaszt is nagyon durván megvisel, de a kérdésed alapján neked még nagyon pici gyereked lehet. Én megértem anyukád kétségbeesését. Normális anya képtelen lenne így magára hagyni a babáját. Itt nem arról van szó, hogy megszülted majd kb a szülőszobáról visszamész tanulni és napközben mással lenne a baba... Mert még ez is megvisel egy csecsemőt. De az, hogy konkrétan több országgal odébb költözik tőled... Hiába jó szülő az apja, te gyakorlatilag elfelejtheted, hogy van gyereked, mert ő is nagyon hamar el fog téged felejteni.

Apósom anno Németországba ment ki dolgozni pár hónapra (nem évekre!). Ő is rendszeresen hazajárt, a kisebbik akkor 2 éves gyereke mégis sírva menekült tőle minden alkalommal, mert hetek alatt elfelejtette és idegenként kezelte. Sógorom lassan 30 éves, de a mai napig meglátszik az apjával való kapcsolatán ez a kis Németországi munka.

2019. ápr. 5. 15:14
 5/15 anonim válasza:
37%
Hát figyelj az tény és való Mo-n szinte!! lehetetlen tökegyedül felnevelni egy gyereket, nem egy család-barát hely! Kint sokkal könnyebb az egyedülálló szülőknek! 10 évig voltam kint összeismerkedtem már egy pár gyerekes anyukával.. apukával.. közel sem olyan a sorsuk mint az ittenieknek! Nembeszéve arról hogy mennyire más az oktatás.. én a külföldit jobban prefarálom..
2019. ápr. 5. 15:20
 6/15 anonim ***** válasza:
96%

A kérdezö már kiírta egyszer ugyanezt.

Jelenleg külföldön (Skóciában élnek) a férjjel meg a gyerekkel.

A kérdezö igen fiatal - ha jól emlékszem, nincs még 20 éves, a gyerek pár éves.

A kérdezö érettségit és OJK szakmát akarnak MO-on szerezni, a gyereket meg hagyná az apjának addig a pár évig.

A nagymama MO-on él, és nem tetszik neki az egész ötlet.

Szerintem igen hülye elképzelés, mert egyrészt a gyereknek rengeteget árt, másrészt a kapcsolat tönkremegy, ha több évig csak nagy ritkán találkozik a férj-feleség, emellett a maygar érettségi/szakma ott nem ér semmit, szóval még haszna sem lenne.

De a kérdezö mindenáron ezt akarja, otthagyni a gyereket meg a férjet és középiskolást játszani.

2019. ápr. 5. 15:23
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
De ha nem egy országban élnek a mamával, akkor az hogy tud része lenni aktívan a gyerek életének?
2019. ápr. 5. 15:26
 8/15 anonim ***** válasza:
88%
Az írásod alapján az általánost kellene befejezned.
2019. ápr. 5. 15:34
 9/15 anonim válasza:
0%

Na a kedves 8 as haha, biztos te vagy a világ esze :D mellesleg honnan veszed hogy a 8 at nem járta ki? miből gondolod? én nem látok hibát az írásában ami azt mutatná..

Kérdező az anyukád miért állhat hozzátok így? azon kívül hogy babázni akar? Szerintem a felmentést figyelembevéve jó ötlet,de lesz biztos annyi pénzetek hogy kimenj hozzájuk? nem olcsó a repjegy..

Nekem testvérem járt úgy hogy.. szüleinkkel neveli gyerekét, de egy pokol szegénynek, főleg hogy nincsenek is egymással olyan jóban.. meg az tény és való hogy ha olyan az apuka!! akkor ki lehet ezt jól is ütemezni, valamilyen végzettség kell ez is tény..

2019. ápr. 5. 16:10
 10/15 anonim ***** válasza:
100%

Igen, nagyon megviselné!

Tanulj nyelvet a gyerek mellett, utána pedig ott Skóciában végezz el valamit, amit aztán hasznosítani tudsz. Gondolom, még egy pár évig kint éltek majd, nem? (Illetve remélem, jól értettem, amit írtál.) Akkor úgyis kell a nyelv.

2019. ápr. 5. 16:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!