Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Te finanszíroznád a gyereked...

Te finanszíroznád a gyereked egyetemi tanulmányait, ha lenne rá pénzed?

Figyelt kérdés
2019. márc. 30. 21:41
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
69%

Az attól függ hogy a gimi hogy ment neki, betud-e jutni államilag támogatott szakra például.

De ha annyira nem ment neki jól a gimi, vagy ha jól is ment, de ő olyan szakra menne ami mindenhogyan fizetős mert az érdekli akkor mérlegelném hogy a jövője szempontjából mennyire kifizetődő. Semmit érő végzettségre én nem adok egy forintot sem. Ha olyan dolgot tanulna amiből meg is tud élni akkor fizetném, még akkor is keresnék valami megoldást ha nem telne rá, segíteném valahogyan. Én nekem a szüleim nem fizették az egyetemi költségeimet, de ha segítség kellett anyagilag mert megvoltam szorulva akkor segítettek. Ők egyrészt azért nem fizettek mert nem volt rá keretük, nem volt miből fizetniük ez érthető is. De mondták mivel muszáj voltam albérletbe menni hogy a megélhetésembe besegítenek ha tanulnom kell és emiatt nem tudok menni dolgozni.

2019. márc. 30. 23:43
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Természetesen.

Kivétel, ha a harmadik szakot kezdi el, mert ellogta az egészet, és képtelen befejezni. Amíg odateszi magát, addig igen.

2019. márc. 30. 23:56
 13/20 anonim ***** válasza:
79%

Első blikkre rávágnám, hogy természetesen, hiszen alap.

De aztán eszembe jutott az a sok id.ióta, aki az egyetemet hazsnálja arra, hogy a szülők pénzén felnőttesdit játsszon, de tökéletesen alkalmatlan arra, hogy elvégezze. Se képességei, se tudása, se szorgalma nincs, csak a fenlnőtté válást akarja elodázni, a munka büdös, ellenben a szórakozás fekszik, és ezt a szülő finanszírozza. Na, ha ilyen gyerekem lenne, aki kitalálálja, hogy majd a közepes vagy ennál ócskább tanulmányi eredményeivel megy az egyetemnek nevezett buligyárba,fizetősre persze, én meg finanszírozzam, azért beintenék.

2019. márc. 31. 06:04
 14/20 anonim ***** válasza:
55%

Mivel szorgalmasak a gyerekeim igy igen, abszolút.

Annyit mondtam már nekik, hogy ilyen dumaszak meg büfészak kizárva, piacképes szakot kell választania, de ebben szerencsére egyetértünk.

2019. márc. 31. 09:02
 15/20 anonim ***** válasza:
0%

Fizetosre soha nem tamogatnam

Ha allamira nem veszik fel akkor dolgozzon es probalkozzon ujra

2019. márc. 31. 18:06
 16/20 anonim ***** válasza:
38%
Természetesen igen. Akik meg itt okoskodnak, hogy fizetősre nem engednék el a gyereket azok meg full-ba nyomják a kretént. 2 szemesztert én is fizetős formában tauntam aztán átsoroltak államira. Mivel nagyon magasak voltak a pontok így nem jutottam volna be államira de itt megtudtam nyomni annyira kre.indexemet, hogy átsoroljanak.
2019. márc. 31. 21:29
 17/20 anonim ***** válasza:
32%

Nem mindenki engedheti meg maganak

Szerinted termeszetes par mill kifizetni a felnott gyereknek ?

Mibol ?

2019. márc. 31. 21:49
 18/20 anonim ***** válasza:
77%
A kérdésben írja, hogy ha lenne pénzed!
2019. márc. 31. 22:15
 19/20 anonim ***** válasza:
0%
10-es Te vagy eltévedve! A jog azt mondja, hogy (max. 25 éves korig) első szakképzettség megszerzéséig kell eltartanod a gyerekedet, azzal a kitétellel hogy középiskolai tanulmányok befejezése után a tartási képesség mértékében - ergo ha van anyagi fedezeted, mert erről szólt a kérdés is- akkor köteles vagy a nappali tanulmányait finanszírozni felsőoktatásban, és mindegy hogy fizetős vagy sem a képzés. Olyan kitétel, hogy csak akkor ha a középiskolát jó eredménnyel, erőfeszítés nélkül végezte nincs a családjogban. Az már más kérdés, hogy ha nem megfelelő a képessége, akkor úgyis kibukik. Utána a folytonosság tanulmányaiban megszakad, és nincs további kötelességed. Nagyon szélsőséges példát írok, hogy értsd: van két átlagosan kereső szülő, normál életszínvonalon és van egy 3-as tanuló gyerekük aki leérettségizett és nem akar dolgozni, hanem felvételizik és felveszik egy minimum pontszámmal fizetős akármilyen szakra, azt köteles a szülő finanszírozni, akkor is ha úgy ítéli meg, hogy nincs esélye a gyereknek elvégezni az adott szakot. Férjem ügyvédi praxisából kiindulva, a bíróság azt a tartást megítéli a gyereknek.
2019. ápr. 7. 10:49
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
Csak akkor, ha megérdemli.
2019. máj. 7. 23:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!