Te finanszíroznád a gyereked egyetemi tanulmányait, ha lenne rá pénzed?
Az attól függ hogy a gimi hogy ment neki, betud-e jutni államilag támogatott szakra például.
De ha annyira nem ment neki jól a gimi, vagy ha jól is ment, de ő olyan szakra menne ami mindenhogyan fizetős mert az érdekli akkor mérlegelném hogy a jövője szempontjából mennyire kifizetődő. Semmit érő végzettségre én nem adok egy forintot sem. Ha olyan dolgot tanulna amiből meg is tud élni akkor fizetném, még akkor is keresnék valami megoldást ha nem telne rá, segíteném valahogyan. Én nekem a szüleim nem fizették az egyetemi költségeimet, de ha segítség kellett anyagilag mert megvoltam szorulva akkor segítettek. Ők egyrészt azért nem fizettek mert nem volt rá keretük, nem volt miből fizetniük ez érthető is. De mondták mivel muszáj voltam albérletbe menni hogy a megélhetésembe besegítenek ha tanulnom kell és emiatt nem tudok menni dolgozni.
Természetesen.
Kivétel, ha a harmadik szakot kezdi el, mert ellogta az egészet, és képtelen befejezni. Amíg odateszi magát, addig igen.
Első blikkre rávágnám, hogy természetesen, hiszen alap.
De aztán eszembe jutott az a sok id.ióta, aki az egyetemet hazsnálja arra, hogy a szülők pénzén felnőttesdit játsszon, de tökéletesen alkalmatlan arra, hogy elvégezze. Se képességei, se tudása, se szorgalma nincs, csak a fenlnőtté válást akarja elodázni, a munka büdös, ellenben a szórakozás fekszik, és ezt a szülő finanszírozza. Na, ha ilyen gyerekem lenne, aki kitalálálja, hogy majd a közepes vagy ennál ócskább tanulmányi eredményeivel megy az egyetemnek nevezett buligyárba,fizetősre persze, én meg finanszírozzam, azért beintenék.
Mivel szorgalmasak a gyerekeim igy igen, abszolút.
Annyit mondtam már nekik, hogy ilyen dumaszak meg büfészak kizárva, piacképes szakot kell választania, de ebben szerencsére egyetértünk.
Fizetosre soha nem tamogatnam
Ha allamira nem veszik fel akkor dolgozzon es probalkozzon ujra
Nem mindenki engedheti meg maganak
Szerinted termeszetes par mill kifizetni a felnott gyereknek ?
Mibol ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!