Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti hajlandóak lennének megprób...

Ti hajlandóak lennének megpróbálni megtanulni angolul, hogy tudjatok kommunikálni a gyereketek külföldi párjával?

Figyelt kérdés

Egyszerű a szituáció: a gyereketek külföldre költözik, összejön ott valakivel és közeledik a esküvőjük. Pár éven belül szeretnének örökbefogadni egy gyereket is. Ti megpróbálnátok megtanulni angolul (vagy az aktuális ország nyelvén) teljesen nulláról, hogy szorosabb legyen a kapcsolat vagy hogyan kezelnétek a szituációt?

Illetve mit szólnátok hozzá, ha a gyereketek nem tanítaná meg a gyerekeit magyarul?

2019. márc. 27. 19:54
1 2 3 4 5
 41/49 anonim ***** válasza:
39%
Nem hinném, hogy a szülőknek kéne megtanulni 50-60 évesen egy új nyelvet kényszerből. Ők semmit nem tehetnek arról, hogy a gyerekük külföldihez ment hozzá. Persze, ha akarnak, akkor hajrá, de elvárni semmilyen szinten nem lehet.
2019. márc. 28. 14:52
 42/49 anonim ***** válasza:
47%
#41. A kérdés az, hogy "hajlandóak lennétek-e", senki nem írta, hogy kényszer.
2019. márc. 28. 16:12
 43/49 anonim ***** válasza:
100%

Utolso!

Nyilván a kérdező szülei nem akarnak megtanulni angolul, különben nem lenne a kérdés kiírva. Tehát nekik kényszer lenne

2019. márc. 28. 16:24
 44/49 anonim ***** válasza:
22%

48 éves vagyok, és esélyes, hogy a lányom külföldre megy férjhez (ott tanul, ott találta meg a párját is). Nem Anglia, távol-keleti ország.

Én nem tanulnék meg angolul azért, hogy a majdani vejemmel kommunikálni tudjak. Eleve 10 ezer km-re lesznek, alig találkozunk majd, akkor pedig a lányom tolmácsol. (Németül tudok konyhanyelven, és oroszul amit a gimiben tanultam, az még simán előjön, nagyon jó voltam belőle.)

Amúgy nem lenne rossz angolul tudni, de csak ezért nem fárasztom magam, itt a munkám, napi szinten tanulok ahhoz is, jogszabályokat böngészek, nekem nem fér már bele, és örömet sem okozna (és eddig egyetlen munkakörhöz sem kellett, amit betöltöttem, igazságügyi adószakértő vagyok.)

2019. márc. 28. 16:54
 45/49 anonim ***** válasza:
55%
43, nem nyilvánvaló. A szülő is kérdezheti, akinek a gyereke külföldit választott.
2019. márc. 28. 17:20
 46/49 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, látom néhányakből erősebb indulatokat váltott ki, mint azt elsőre gondoltam. :)

Néhány megjegyzés többször felmerült dolgokra. A páromnak sem anyanyelve az angol, ő is idegen nyelvként tanulta meg, de kettőnk között ez a legfontosabb közvetítőnyelv (még). Ezért is írtam angolt, nem pedig dánt, amit legalább annyira nehéz és haszontalan lenne megtanulni, mint neki a magyart. Szerintem az angol egy fair középút. Természetesen érdeklődik, szavakat és mondatokat tud, de valószínűleg sosem fog mélyebb témákat feszegetni magyarul. Nem szeretnék a szüleimre se erőltetni semmit, csak elgondolkoztam a dolgon. Párszor emlegették már a témát, de eddig nem tettek még lépéseket. Ők még az a genereáció, akik anno oroszul tanultak, de abból se emlékeznek semmire.

És tekintve, hogy valaki konkrétan rákérdezett.. Nekünk nem lehet biológiailag saját gyerekünk és könnyen lehet, hogy kicsit idősebb gyereket tudunk majd örökbefogadni, nem pedig csecsemőkorút. Ilyen helyzetben szerintem nem magától értetődő, hogy egy harmadik nyelvet tanítsunk egyből. De ez a téma nem aktuális még évekig.

2019. márc. 28. 20:39
 47/49 anonim ***** válasza:
59%

Az en szuleim nem tanulnak meg angolul, pedig a felesegem csak angolul beszel. Ehelyett anyukam tole varna el hogy beszeljen legalabb egy kicsit magyarul de foleg inkabb a mamam az aki mondogatja hogy tanitsam magyarul. Nehez nyelv a magyar es mastol nem hallana csak tolem mert nem jarunk magyar kozossegbe.

Ha pl 20 eves vagy akkor a szuleid kb 40-45 evesek vagy idosebbek, foleg ha kesoi gyerek vagy vagypedig nem te vagy az elso gyerekuk.

Anyukam 50 eves elmult mikor megismerkedtem a felesegemmel es ilyen idosen nem sok ember all neki nyelvet tanulni.

Unokatestveremnek kulfoldi volegenye van es az anyukaja mar 60 felett van, tuti nem fog angolul tanulni :D

2019. márc. 30. 00:51
 48/49 anonim ***** válasza:

"mastol nem hallana csak tolem mert nem jarunk magyar kozossegbe"

Rajtad múlik. Ha neked fontos lenne, hogy ne szakadj el a gyökereidtől, és hogy a gyerekeidnek is tovább tudd majd adni, akkor járnátok magyar közösségbe, és akkor ő is könnyebben tanulná a magyart.

2019. márc. 30. 10:04
 49/49 anonim ***** válasza:
58%
Nem tudom elkepzelni, hogy ne tudjak angolul. kb 40 evesen sikerult elernem a magabiztosan kommunikalo szintet. Ha a lanyom baratnoje tortenetesen nem angol lenne hanem francia vagy spanyol esetleg orosz, minden tovabbi nelkul megtanulnam a nyelvet, sot nehany meset is bemagolnek, hogy spontan meselni is tudjak az unokamnak. Rengetek kivalo youtube video van, manapsag a nyelvtanulas nagyon konnyu, nem ugy mint 40 eve.
2022. jún. 21. 19:49
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!