Ti hajlandóak lennének megpróbálni megtanulni angolul, hogy tudjatok kommunikálni a gyereketek külföldi párjával?
Egyszerű a szituáció: a gyereketek külföldre költözik, összejön ott valakivel és közeledik a esküvőjük. Pár éven belül szeretnének örökbefogadni egy gyereket is. Ti megpróbálnátok megtanulni angolul (vagy az aktuális ország nyelvén) teljesen nulláról, hogy szorosabb legyen a kapcsolat vagy hogyan kezelnétek a szituációt?
Illetve mit szólnátok hozzá, ha a gyereketek nem tanítaná meg a gyerekeit magyarul?
Nagyon nagy hibának tartom, hogy nem tanul meg a gyerek magyarul. Erőfeszítés nélkül kapna még egy nyelvet.
Nem tanulnék meg más nyelvet, mert más fontosabb az idobeosztasomban. Angolul folyekonyan beszélek.
Na és a gyermek párja hajlandó lenne megtanulni magyarul? Ő nem akarja, hogy szorosabb legyen a kapcsolat ? Amúgy attól is függ, hany évesek a szülők. Minél idősebb valaki, annál nehezebben megy neki a nyelvtanulas. Hollandiában élek, anyám nem fiatal már, anno nem volt lényeges a nyelvtanulas, hiszen még csak nem is nagyon utazhattak, így ő nem beszél nyelveket. A köszönésen és a hogy vagy-on kívül nem tud mást angolul. A párom is kb ennyit tud magyarul. Ettől függetlenül jól megvannak, jó a kapcsolatuk, megoldják, hogy megértsék egymást.
Az meg nekem alap, hogy a gyerekem beszéli ah anyanyelvemet
Szerintem ez alap, főleg az angol. Elég elkeserítő hazánkban a helyzet nyelvtudás szinten, mert nagyon nem természetes itt hogy mindenki beszél nyelvet.
Németországba ha kimegyek, bárkit megszólíthatok angolul, mindenki megért. A sógorom német, és én miatta is elkezdtem rágyúrni az angolra. Bár a németet is elkezdtem tanulni egy időben, részben a gyakori kiutazás miatt, de sajnos nem ment, úgy éreztem könnyebb és gyorsabb az angolt tovább fejleszteni, mert megvan az alap.
Viszont én sértve érezném magamat, ha a gyerekem nem tanítaná a gyerekét az anyanyelvére. Kicsiként még ez nagyon egyszerűen megy, nem értem miért veszi el ezt a lehetőséget tőle. Semmibe nem kerül.
En soha senkitol nem vartam el ilyesmit a csaladban, es akkor sem varnek el, ha nem lenne kozvetitonyelv nekik külön. Az egyetlen akitol barmilyen erofeszitest is elvarhatok, az en magam vagyok, es en meg is tanultam a parom anyanyelvet, mivel itt elunk, szukseges volt. De anyaeknak semmi szuksege nem lenne ra.
Azt en sem szoktam erteni viszont amikor nem tanitjak meg magyarul a gyereküket, az zavarna. Gyakorlatilag a csaladja felevel keptelen lenne erintkezni igy, ugyhogy en mindenkepp megtanitom majd magyarul a gyermekemet a jovoben. Nem azert mert hu de nagy hazafisag lenne, hanem mert ketnyelvunek lenni elony.
anyámék beszélnek róla hogy jó lenne megtanulni angolul (párom angol-francia), de kényelmesen elfelejtettek a most induló tanfolyamra feliratkozni.
nekem eszembe sem jutna nem megtanítani a gyerekemet magyarul. jó nagy kib-szás lenne saját magammal és a családommal szemben.
Angolul mindenkinek meg kellene tanulnia a világon, ha már az a világnyelv.
Frissen tartja az agyat a tanulás és bárhol a világon megértik.
Az aktuális ország nyelve attól is függ, mi az az aktuális ország. De ha az ember már tud angolul, akkor másra olyan nagy égető szükség nincsen szerintem.
Főleg ha a gyerek külföldre költözik és ott jön össze valakivel. Valószínű napi kapcsolatban nem leszel a gyereked párjával, de ha találkoztok, azért pár mondatot illene vele tudni beszélni.
Ha a gyerekem nem tanítaná meg a gyerekét magyarul, nem örülnék neki, de sok mindent nem tudnék tenni ellene. Viszont minden egyes ismerősöm, akik nem tudják mint a szülő anyanyelvét (már ha nem egyezik), felnőttként bánják, hogy nem tanították meg rá, szóval mindenképpen támogatom hogy gyerekként minél több nyelvet tanuljon meg a gyerek, akkor még úgyis nagyon fogékonyak rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!