Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Ti hajlandóak lennének megprób...

Ti hajlandóak lennének megpróbálni megtanulni angolul, hogy tudjatok kommunikálni a gyereketek külföldi párjával?

Figyelt kérdés

Egyszerű a szituáció: a gyereketek külföldre költözik, összejön ott valakivel és közeledik a esküvőjük. Pár éven belül szeretnének örökbefogadni egy gyereket is. Ti megpróbálnátok megtanulni angolul (vagy az aktuális ország nyelvén) teljesen nulláról, hogy szorosabb legyen a kapcsolat vagy hogyan kezelnétek a szituációt?

Illetve mit szólnátok hozzá, ha a gyereketek nem tanítaná meg a gyerekeit magyarul?

2019. márc. 27. 19:54
1 2 3 4 5
 31/49 anonim ***** válasza:
100%

Szeretem Ő is ugyan ugy megtanulhatja a magyart mint en bármilyen nyelvet.

Nyilván az alapokat megtanulnám, de nem tanulnèk meg angolul sem perfekt.

Nekem nincs rá szükségem, amugy is eleget kínlódtam avval hogy perfekt megtanuljak németül. Nekem ez bőven elég.

2019. márc. 28. 09:19
 32/49 anonim ***** válasza:
79%

30#

Nem a nagyszülőknek kell megtanulnia az ideggennyelvet a partner helyett, hanem mindenkinek kellene tudnia más nyelvet is, legalább egy minimális szinten.

Mint amikor "nemárhogy a pasi tanuljon meg főzni" ... De, tanuljon csak meg. Nem azért, mert így a lánynak nem kell, hanem mert semmi hátránya nem származik abból, ha össze tud ütni ezt-azt. Nem kell michelin csillagot szerezni és éttermet vinni, de azért ne fakadjon sírva, ha beszabadul egy konyhába.

Így van a nyelvtanulással is, maga miatt tudjon picit más nyelven is, nem azért, hogy a másiknak ne kelljen. Ugyanígy a másik fél is megtanulgathat magyarul picit, nem lesz tőle semmi baja.

És a kérdezőnek sem lesz semmi baja, ha tud útbaigazítást adni vagy ha elmegy valahova, ahol nem a magyar az anyanyelv, tud tájékozódni, kérdezni, rendelni, akármit.

2019. márc. 28. 09:41
 33/49 anonim ***** válasza:
38%

" Angolul mindenkinek meg kellene tanulnia a világon, ha már az a világnyelv."

Ahogy a francia, német, és a kínai nyelv is világnyelv.. Akkor te felfogásod szerint ezeket a nyelveket is mindenkinek meg kell tanulnia.

Lehet megleplek vele, de a világon sok országban nem tudnak angolul. Sok országban a francia nyelvvel jobban boldogulsz, hiszen az is világnyelv..

Egyébként a kérdésre válaszolva. Miért az idős vagy középkorú ember tanuljon idegen nyelvet amit jó esetben évi 12 hétre használná? Akinek eddig sem volt szüksége az angol nyelvre annak azután sem lesz az. Ugyanúgy a gyerek külföldi párja is megtanulhat magyarul, végül is ő választott magyar társat magának. Egy ilyen kapcsolatban az lenne a normális ha a kis boldog pár egymás anyanyelvét megtanulják. Nem a szülőknek kellene.

Még valamit. Nem vagyok egy olyan ember aki a nagy magyarságot élteti, de ha valaki magyar emberként külföldön él (azzal nincs gond) nem tanítja meg a gyerekét magyarul, na az már nagyon nagy szégyen.

Én sokat utazom a világon. Minden utazásom alkalmával mondom, hogy milyen kicsi a világ, mert mindig találkozom olyan emberekkel akik magyarul szólnak hozzám. 4 eset egy életre megmaradt bennem, és bevallom jó érzés volt.

1. Brazília: Rióban egy taxis beszélt hozzánk magyarul. Törte a magyart de szépen, érthetően beszélt. Elmondta, hogy a nagyszülei voltak magyarok, akik 56-os menekültként mentek ki Brazíliába. Nagyszülei tanították meg mind a 6 gyermeküket magyarul, és ők voltak akik ragaszkodtak, hogy ez hagyomány maradjon. Az unokákat a nagyszülők, és szülők is tanították. A taxis már dédunoka volt , és mondta,hogy otthon ha összejön a család csak magyarul beszélnek, pedig a nagyszülők már nem élnek. Nemsokára apa lesz, de ő is fogja tanítani magyarul a gyermekét.. Feleségét is tanítja..

Kína: Tavaly voltunk ott, és a tiltott városban jött hozzánk egy fiatal kínai srác aki magyarul szólt hozzánk. Ő magától tanult, mert szerinte nagyon szép nyelv a magyar. Kínában felvette a kapcsolatot olyan ott tanult diákokkal akik magyarok, és ők tanítják.

Thaiföld: Egy étteremben szólt hozzánk egy thai lány aki tudott kicsit magyarul. Mesélte, hogy évekig együtt dolgozott egy magyar lánnyal aki tanította.

Mexico: Nászúton voltunk, és egy kisgéppel akartunk tovább repülni. Korán reggel a gépre várva a férjemmel magyarul kommunikáltunk, amikor hozzánk jött egy középkorú férfi aki nagy örömmel (és jó hangosan) üdvözölt minket magyarul, hozzátéve, hogy végre másokkal is magyarul beszélhet. Abba a kisvárosba repültünk ahol a férfi élt, így meghívott minket egy ebédre, és hogy ismerjük meg a feleségét aki magyar, és vagy 20 éve nem találkozott magyarokkal. Csodálatos emberek voltak. ( még ma is levelezünk velük)

Anglia: Itt élünk. Pár éve egy piacon jött hozzánk egy fiatal lány aki szintén örült, hogy beszélhet magyarokkal. Elmondta, hogy neki mindkét szülője magyar, de ő már itt született, sosem volt Magyarországon, de vágyik rá. Nagyon szépen beszélt, és örül, mert szerinte különleges nyelv. Barátnőit ő tanítja magyarul..

A magyar nyelv csodálatos nyelv..Kár lenne ha egy gyereknek akinek egyik szülője magyar nem tanítaná, elvenné tőle ezt a lehetőséget.

2019. márc. 28. 09:46
 34/49 anonim ***** válasza:
16%

32!

Maga miatt....Igen, maga miatt tanuljon meg, ha akar, ne a gyereke párja miatt. Ha akar, ha tud, tanuljon meg mindent, ami érdekli. Süssön, főzzön, horgoljon, fessen, beszéljen 6 idegennyelvet, ha akar. Ha még nem érdekli, vagy egyszerűen nem megy nekik, akkor ne csinálja. A gyerek párja miatt felesleges megtanulni bármilyen nyelvet is. Először is a kedves pár is simán megtanulhat magyarul ennyi erővel, másrészt meg esélyes, hogy ritkán találkoznak majd, akkor még majd fordit a gyerek.

2019. márc. 28. 10:13
 35/49 anonim ***** válasza:
41%

34.

Jó, én magam miatt tanulnék meg ebben a szituációban.

Ha a mamám horgolna és jó időtöltésnek tartanám, akkor horgolni is magam miatt tanulnék meg, hogy aztán a mamámmal együtt kézimunkázzunk. Nem miatta, hanem mert én szeretném.

Spanyolul is magam miatt tanultam meg, amikor Ibizán dolgoztam, pedig nem kellett, az angol simán elég volt, de én jobban éreztem magam tőle.

mindenkinek a magánügye.

Én szívesen képzem magam, tanulok, így természetes hogy hajlandó lennék megtanulni a gyerekem párja miatt egy nyelvet, mert én jobban érezném magam miatta.

A kérdésre ez a válaszom, a véleményem pedig az, hogy valami idegennyelvet mindenkinek kellene tudnia.

2019. márc. 28. 10:21
 36/49 anonim ***** válasza:
49%
Már miért lenne égő, ha valaki nem tud angolul? Én is csak épphogy közép szinten tudok, mégsem ér hátrány soha az életben emiatt. Ráadásul nekem marha pocsék nyelvérzékem van, de azt sem fikázom, aki 4 nyelven tudott megtanulni csak úgy, mert kirázza a kisujjából. Aki nem tud nyelvet, nem kell fikázni, mert valszeg nincs rá szüksége. Ha lesz, megtanul. Én ebben az esetben azt tartom inkább kínosnak, hogy a gyerek nem lesz megtanítva magyarul. Mindenki majmolja az idegen nyelveket, de magyarul egy mondatot nem bír leírni helyesen és a töltelék szava az izé meg az azé.
2019. márc. 28. 10:25
 37/49 anonim ***** válasza:
46%

35!

Nem, nem kell. Annak, aki egyszerű életet él, nem utazik, nincs szüksége rá. Mindenki maga dönti el. Katineninek Alsokismackofalvan a világon semmi szüksége nincs semmi idegennyelvre, hiszen semmi olyat nem csinál, semmi olyan nem érdekli, amihez kellene.

2019. márc. 28. 10:28
 38/49 anonim ***** válasza:
0%

37. Mondom mindenkinek a magánügye.

Én ebben az esetben hajlandó lennék, a Mari néni meg azt csinál amit akar.

2019. márc. 28. 10:31
 39/49 anonim ***** válasza:

Keresztlányunk szülei magyar-ukrán páros. Anyuka az ukrán, mivel itt élnek, megtanult magyarul.

De a férje nem tud ukránul, és a keresztlányunk sem beszéli az "anyanyelvét", tehát az ukránt. AMikor hazamennek az anya édesapjához, akkor kb ő a tolmács, mert kézzel-lábbal beszélnek, meg apuka angolul, amennyit tud az apósa angolul.

SZóval nem tanulták meg az ukrán nyelvet. Bár fordított esetben szerintem apuka édesanyja sem tanulna meg ukránul, ha ott telepedtek volna le.

2019. márc. 28. 10:54
 40/49 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ha komoly a kapcsolat, akkor nem hülyeség. Viszont a pasi is megpròbàlhat magyarul tanulni. Nyilván nem olyan hasznos nyelv, mint mondjuk az angol, de szerintem illik legalább megpròbàlnia alap dolgokat tanulni.

Az, hogy a leendő unoka nem fog magyarul tudni, szerintem hülyeség.

Sok külföldön élő barátom van, mind megtanitotta magyarul is a gyerekeit. Az egyik barátom Mexikóban él. Ott nem sok haszna van egyelőre, hogy tudnak magyarul a gyerekei. De nem lehet tudni mit hoz a jövő, lehet egyszer hazakoltoznek vagy épp ott kint olyan munkája lesz a gyerekeknek majd, amit a magyar nyelv ismerete miatt kap meg.

A gyerekek nagyon könnyen tanulnak, észre se veszik, nem érdemes kihagyni.

2019. márc. 28. 11:05
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!