Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Írna kérem olyan, akinek...

Írna kérem olyan, akinek engedékeny szülei voltak és mégis normális ember lett belőle?

Figyelt kérdés

2019. márc. 21. 09:25
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

Nekem elég engedékeny szüleim voltak, megengedték a hajfestést, úgy öltözködtem, ahogy akartam (lázadós-sorból kilógós módon) alhatott nálam a barátom, bulizhattam, elnézték, hogy cigizek, egyedül a tetoválást nem engedték - ez az én nagy mázlim. Mégsem lett belőlem lecsúszott drogfüggő, vagy tinimami, vagy ilyesmi.

25N

2019. márc. 21. 14:31
 22/24 anonim ***** válasza:

Jelen. Volt pár szabály persze,de azt csak a saját érdekemben kellett betartanom. Tinédzserkoromban is engedékenyek voltak,anyám nem tiltott ,hanem próbált megbeszélni velem mindent. Ha el akartam menni valahová ,elengedtek ,sokszor kompromisszumra törekedett anyám velem. Én mindig szerettem,hogy egyenrangú félként kezel és nem próbál tiltani próbál,hanem megbeszélni miért nem jó ötlet x vagy y tervem . Most is elmondja a véleményét ,de csak ha érdekel (mindig érdekel) .

Illetve amiért még nagyon hálás vagyok,hogy mindig arra a tézisre neveltek,hogy hallgassak meg mindenkit,de ne kövessem vakon a tanácsokat,hanem gondolkozzak és mérlegeljek saját belátásom szerint .

Ma is így teszek!

2019. márc. 21. 14:49
 23/24 anonim ***** válasza:
Sztm hagyd barátnődet...
2019. márc. 21. 15:58
 24/24 anonim ***** válasza:
Szerintem a szigorú szülők gyereke mindig sérül kisebb-nagyobb mértékben. Ha valakit nem kezelnek partnerként, akkor az hogy tanulja meg partnerként kezelni a többi embert? vagy ha nincs döntési jogod, saját véleményed, akkor hogyan válj felelősségteljes, önállóan gondolkodó felnőtté?
2019. márc. 22. 21:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!