A háztartásbeli édesanya, miután felnőttek a gyermekei, miből él?
Ő lehet ugyanaz a személy mind amit írtál, elhiszem hogy van ilyen, sőt.
De amikor neked ír privit és abban lehord hogy miért szólsz be mindig neki, ő lehet hogy tévedésből egynek hisz mondjuk 3 különböző ugyanolyan %-os válaszolóval.
Nekem is szóltak már be hogy de a másik kérdésnél is mit mért mondtam, aztán az nem is én voltam hanem valaki ugyanolyan % mint én.
Pont mint Anyósom, azzal a különbséggel, hogy Ő 40 éves koráig dolgozott valamennyit. Utána leszázalékolták, akkoriban bárkit. Na azt szépen elvették Tőle a szigorítások miatt,és főleg amiatt mert még jobb állapotban van mint bármelyik korabeli nő,a férje közben meghalt.
Most a két fiát pumpolja, érzelmileg zsarolja. Odanyomkodja nekik a csekkjeit, ha bármi elromlik cseszteti őket, hogy mosógép kell, kazán kell stb. Valami lószar segélye van, abból vesz kaját. Nem ritkán hívja fel vmelyik fiút, hogy : "kisfiam,kijött egy 148.000 Ft-os gázszámla különbözet, most mit csináljak, felakasszam magam? Ez komoly...krokodilkönnyek közepette. Hiába mondják neki évek óta, hogy vállaljon valami munkát. Ő nem, ő nem megy sehova, ő nem kel korán, ő már öreg és pánikos is úgyhogy nem. A fő jelmondata: Fiúk, valahogy meg kell oldani!
Ha a lakása egyik szobáját ki tudja adni az, aki így járt, hogy csak az öregségi nyugdíjat kapja, akkor odafogadhat ez az illető egy diákot, vagy bárkit, akinek épp kell egy kiadó szoba. A rezsire elég lesz a pénz, még tán marad is.
Ha a gyerekei azonban nem tudják segíteni, és csak egy garzonja van, tehát nincs kiadó szoba, akkor él abból a kevésből, amit kap. Azt hiszem 27 ezer a minimum.
Ismerek egy ilyen embert, aki így él, ilyen kevésből! Ő férfi, de a sztori szempontjából ez lényegtelen, nem dolgozott sokat életében, tán 10 évet se, lustaságból, egy időben talán depresszióból fakadóan is. Plusz tanyára költözött, elvágva magát a világtól, mikor még aktív éveiben járt. Ez nagy hiba volt, mert ha továbbra is városban élt volna, dolgozhatott volna. De nem is akart igazán, ez a véleményem. A különbözetet hamar felélte, ami a lakása eladásából, majd a tanya megvételéből származott.
Ő tanyán él, mint írtam, nem is tudna fenntartani egy saját lakást meg önmagát abból a 27 ezerből, amit kap. Gondolom egy olyan nőre is ez a sors vár, akit nem tudnak a gyerekei anyagilag támogatni, és nincs olyan férfi sem, aki felkarolná. Ha a 27 ezerből nem tud fenntartani egy lakást, márpedig nem tud, akkor csak a hajléktalanszálló marad, vagy egy tanya. Kivéve, ha mint írtam, nem egy egyszobás lakásban lakik, és kiadja az egyik szobát.
Ez az ember, akit ismerek, és tanyán él, egy kb. 8 nm-es épületben lakik ott. Nincs víz bevezetve, áram van, de az se rendes, nincs a falban konnektor, hanem csak a levegőben lóg a vezeték, így juttatja be abba a helyiségbe az áramot. Nincs mosógépe, csak egy centrifuga, tehát az áramfogyasztása minimális. Tv-je van. Kézzel mos, ruhát használtruha-boltban vesz, de csak néhány darab van neki. Mivel kézzel mos, így csak minimális mosószert használ, azt ki tudja fizetni, és hát a körülményeiből adódóan nem is mos, fürdik olyan rendszeresen. Van egy villanyrezsója, meg egy Siesta gázkályhája, ami gázpalackról megy, télen azzal fűt. Enni alig eszik, mondanom sem kell. Van néhány kecskéje, tehát tej is van, meg egy-két olyan ismerőse, akik támogatják valamelyest anyagilag. Ha tojásért megy át egy másik tanyára, van, hogy ingyen kap ezt-azt. Ahonnan a kecskéknek hoz valami kukoricadarát vagy tudom is én, onnan is sokszor olcsóbban odaadják neki, mert tudják, hogy hogy él. Van pár gyümölcsfája is. Eléldegél valahogy. Az egyik gyereke nem tartja vele a kapcsolatot, a másik úgy-ahogy igen, mikor nagy ritkán találkoznak, akkor szokott kapni néhány tízezer forintot. De ez kb. évi egyszeri alkalmat jelent csak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!