A háztartásbeli édesanya, miután felnőttek a gyermekei, miből él?
Ismerek olyan asszonyt, aki, miután a 16. (!!) gyereke is elmúlt 8 éves, elment dolgozni. meg olyat is, akinek piacképes diplomája van. A 7. gyerekével van most otthon, de tervezi, hogy visszamegy dolgozni.
Egyiknek sincsenek nehéz helyzetben a gyerekei.
Lehet lepontozni, amiért nem szidom a háztartásbeli anyákat.
Akit én ismerek: szuper tehetséges, jól kereső férj. Csinos anyuka.
Nehezen, sokévi lombikozás után, de még fiatalon jöttek össze a gyerekek, összesen 2, tehát azért nem öt. Anyuka a széltől is óvta őket, férje egyetértésével otthon maradt, mert a gyerekeknek így a legjobb.
Aztán a gyerekek iskolába mentek, anyuka még mindig otthon... napközben - bár tény, hogy a házimunkát becsületesen elvégezte - vásárolgatás, szépítkezés stb. volt a program.
Így telt el 20-25 év.
Aztán a férj hirtelen lelépett egy másik nővel... Nem, az új nő nem volt se fiatalabb, se vékonyabb, se csinosabb.
A férj továbbra is gentleman: bírósági végzés, bármi egyéb nélkül egy több mint korrekt összeget (6 számjegyű) utal az exnejének, és "természetesen" a lakást is otthagyta neki, mondván "csak nem húzza ki a gyerekei anyja alól".
A két felnőtt gyerek, akik már rég nem laknak otthon, ugyanakkor lustának tartja az anyját, amiért nem hekyezkedett el soha, hanem egy életen át az apjukon élősködött, sót továbbra is ezt teszi.
A nő, immár 51 évesen megijedt, hogy nem lesz nyugdíja- megpróbált elmenni dolgozni, azaz talpig Dèsigualban belibegett az irodába, amit egy volt iskolatársa adott neki merő jóindulatból, óránként 15 perces cigiszüneteket tart, lassú, és mindenhol arról sóhajtozik, hogy milyen kevés pénzből kénytelen élni. (A minimálbér mellett ugye a férj apanázsa is jön mindem hónapban.)
Őszintén szólva részemről elképzelni nem tudom, mivel telt el az a 20 év otthon. Egy kétgyermekes család háztartása és ügyei azért nem napi 8 órás meló...
Sajnos ebből lesznek a tipikus dumák, hogy "édesanyám végigdolgozta az életet mégis alig van nyugdíja"... Valószínűleg nem bejelentett állásban stb.
Egy barátnőm anyukája addig volt htb ameddig a 4. gyerek kb felsős nem lett, elég önállókra nevelte a gyereket, simán hazabuszoztak suli után és egyebek.
Szerintem akarat kérdése is a dolog. Hallottam mástól, hogy bár a 4. Gyerek meg úton sincs de ő mar biztos abban, hogy 4 gyerekes anyaként nem fog visszamenni dolgozni ameddig fel nem nőnek a gyerekek. A nő így is már több mint 6 éve gyesen van és a jó isten tudja meddig lesz... Nem tudom 50 évesen kb 3 év tapasztalattal majd mit szeretne magával kezdeni de ez nem is az én problémám...
Előző
Mégis miért?? Van igazság abban, amit ír!
Nem általában írta a férfiakra, amit írt, csak a zsarnokoskodó típusúakra, akik azt szeretnék, ha a nő tőlük függne. Azokat valóban irritálják az önálló nők.
Igen elbánt,azota tudom a jeleket,ha a férfi azzal jön h ne dolgozzon a nő,azzal azt szeretné ha függjön,ne legyen keresete stb.. És azota nem bánik el velem senki...
40N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!