A háztartásbeli édesanya, miután felnőttek a gyermekei, miből él?
Figyelt kérdés
Ha az apa se keresett olyan sokat, és nem számíthat magas nyugdíjra. Így a gyerekei fogják a megélhetését biztosítani? És ha nekik sincs sok, akkor számítani lehet rá, hogy azt a keveset is nekiadják?2019. márc. 5. 16:40
41/59 anonim válasza:
Rohadtul igaza van a 40N nek.
Utolso becsüld meg ritka az ilyen, de azt tapasztalom minden jöban van valami rossz.
e akarok vészmadárkodni
42/59 anonim válasza:
Nem értem. Ha az apa/férj nem keres eleget a feleség eltartásához, akkor eddig miből éltek, miből tartották el a gyerekeket is?
43/59 anonim válasza:
Amúgy én ismerek pár htb-t, mindnek van piacképes szakmája, többen dolgoznak is vele időnként, ha olyan (pl van aki fodrász, ő bevállal napi 2-3 vendéget, ilyesmik), besegítenek a férjük munkájába, van aki otthon készít dolgokat és eladja (varrónőként is dolgozott fiatalon, nagyon ügyesen varr, jó áron el tud adni ilyesmiket), ilyesmik. Ha hirtelen rászorulnának, mind meg tudnák oldani, hogy újra munkába álljanak, csak jelenleg így jobb a családnak.
44/59 A kérdező kommentje:
Már idős a férj, és nem tud annyit dolgozni mint korábban, és néhány betegség is befigyel.
2019. márc. 6. 10:48
45/59 anonim válasza:
A 40N, 37N, 52N mind ugyanaz, egy életunt kamugép, és ráadasul minimum két regisztrációja is van, mikor melyikkel ír.Az egyik jelenleg 60%-os, a másik 68%. Illetve múlthéten még 69% volt, de hát látszik mennyi hasznos választ ad...
46/59 A kérdező kommentje:
Ha valaki csak a családi kapcsolatoknál ad válaszokat, akkor hamar lemegy a nulla felé is akár. Inkább racionálisabb témáknál értékelik a jó válaszokat. Itt mindig inkább pártokra szakadnak az emberek, úgyhogy nem a válaszoló százaléka alapján értékelem a válaszokat, és mindenkinek köszönöm aki írt.
2019. márc. 6. 11:01
47/59 anonim válasza:
Nálunk egy van a rokonságban, most 60 éves a nő. Életében dolgozott 5 évet összesen (két gyereke van, és amúgy mérlegképes könyvelő a végzettsége). A férj tartotta el, ő vezette a háztartást, nevelte a gyerekeket (mint ugye annyian mások, csak azok napi 8 órát ledolgoznak.) A csavar ott jött, hogy a férj 50 évesen váratlanul meghalt, a nő ott volt 46 évesen. A tudásanyag már egy kalap sz...rt sem ért (ez a munka, ami neki lenne, jogszabályok ismeretén alapul), felzárkózni nem tudott, nem is akart. "Alantasabb" munkát elvégezni pedig büdös volt neki, így a felnőtt gyerekei tartják el, 80-80 ezret utalnak neki havonta. (Ő jól elvan otthon, internetez egész nap, ezt ő maga mondta, nem én találtam ki.) Unokák körül nem segít, mert az 20 km-re van, ő pedig nem utazik. Mindkét gyerekénél család van, egyiknél egy kisgyerek, másiknál iker babák. A nyugdíja is egy kalap bagó lesz. Önkoritól kap valami huszonezret még havonta (az nem tudom, mi, annyira nem érdekel). De valahogy megvetem az ilyen nőt, nem kicsit.
48/59 A kérdező kommentje:
Utolsó, nem semmi, hogy 80-80-at lehúz a gyerekeiről. És ha az egyik keresete kiesik valami miatt, akkor a másik adna 160-at. Ez nagyon komoly összeg, és így már megértem hogy amit a 2.is írt, miért próbálnak az ilyen anyák egy felnőtt gyereket állandóra magukhoz kötni idős korukra. Egyszerűen félnek, mert teljesen kiszolgáltatott helyzet. Nem semmi, egy ekkora anyagi teher a gyereknek, mert nem fogja azt mondani hogy nem támogatja az anyját.
2019. márc. 6. 13:00
49/59 anonim válasza:
69%-os, így igaz.
Nem véletlenül kaptam én sem trágár privátot tőle tegnap, hogy MINDIG az ő válaszait szapulom, holott még soha nem szóltam hozzá előtte. Másnak is feltűnt, ez van.
Tipikus megkeseredett, hülyemagyarozó, hülyecsaládozó, ember, aki még írni sem tud.
50/59 A kérdező kommentje:
Néhányan látnak egy valamilyen százalékos válaszolót az egyik kérdésnél, utána ugyanolyan %-ot a másiknál (vagy akár ugyanannál a kérdésnél is lehet 2-3), és utána azt hiszik akkor ő ugyanaz, ráadásul aki egy nap ilyen százalék volt az másik nap olyan, úgyhogy van akiket alaptalanul gyanúsítgatnak hogy de ő "mindig beszól" közbe nem is ő volt az
2019. márc. 6. 14:19
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!