Mit csinálnátok, ha a szüleitek "követelnék" az unokát?
Figyelt kérdés
A szakom mester nélkül semmit sem ér, ezért megyek mesterre. Édesanyám nem támogat benne, mert ő már nagyon vágyik az unokára. Ha találkozunk, szapul, hogy nincs párom és szingli vagyok és próbálja rám erőszakolni a közelben lakó férfiakat. 23 vagyok. Nagycsaládi ebédnél felhozta, hogy mesterre megyek, erre a rokonság... hát így mikor lesz gyerek.2019. márc. 3. 11:34
11/34 anonim válasza:
Ne hogy már a szülő a gyerekén követelje az unokát. Néha napján elvan vele, de eleve a teljes gondoskodás a szülő feladata meg 23 évesen még elég fiatal vagy a gyerekhez. Oké hogy vannak akik 20 évesen már babáznak vagy 18 évesen elkezdik a szülősködést, de eleve ebbe a világba már kell hogy legyen anyagi biztonság, biztos lakhatás leginkább. Anyukád meg várjon egy kicsit az unokázással, eleve nem neki szülsz hanem magadnak, és csak olyan férfit válassz akivel tényleg családod akarsz alapítani, ehhez meg idő kell hogy megismerd. Az hogy majd összeszoktok ez nem megoldás, mert eleve a legtöb cslád azért megy szét mert nem jönnek ki jól egymással a párok, nem ismerték meg egymást eléggé, ez igaz a tesóimra, ők jóformán együtt sem voltak a párjaikkal de már becsúszott a gyerek, és amikor összeházasodtak 2-3 év után váltak is, és külön vannak.
12/34 anonim válasza:
"és csináljunk gyereket, és majd időközben "összeszokunk"." hát én szeretem a szüleimet és jó a viszonyom velük, de ha egy mondatot hozzám vágnának, akkor megmondanám nekik hogy még egy ilyen, és lehet hogy ha i egyszer látják majd a leendő unokát ha lesz. Nem értem minek mérgezed saját magadat ezelle a rokonokkal. Csak a külvilág véleménye számít nekik meg a saját hülye régi módi felfogásuk és azt akarják rád erőltetni és nem érdekli őket te mit akarsz. Én kevesebbet keresném őket. Ha meg mint ahogy írtad akkor elkezdenek sipákolni hogy feléjük se nézel, akkor megmondanám hogy itt vagyok, de ha tovább mondják hogy feléjük se nézek, akkor tényleg nem fogok felétek nézni, és meglatjuk érzitek e majd a különbséget. Jó lenne felfogni felnőtt ember vagy, egy gyerek meg pláne csak a te és a leendő párod döntése. Az ilyen muszáj-gyerekeknek az egész élete tönkre van téve már akkor mikor még meg sem született. És ha ezt szüleid nem értik meg hogy a gyereket akarni kell, és nem az ő kívánságuk, akkor ott meg ette a fene azt a kapcsolatot. Ilyen kapcsolatot én nem nagyon ápolgatnék, vagy erőltetnék.
13/34 A kérdező kommentje:
Félreérted: én nem aggódom... ők vannak kétségbeesve, hogy 4-5 év milyen hosszú idő, és ők nem akarnak annyit várni.
Ha azt hozom fel, hogy nincs férfi, aki tetszik azzal jönnek, hogy a szerelem a tinédzserek kiváltsága. Ennyi idősen azt nézzem, hogy a férfinek van-e jó munkája, iszik-e, dohányzik-e, és akar-e gyerekeket.
2019. márc. 3. 12:21
14/34 anonim válasza:
Milyen idősek? Nyugdíjasok már?
15/34 A kérdező kommentje:
Édesapám már nyugdíjas, édesanyámnak 3 év van vissza a nyugdíjig.
2019. márc. 3. 12:27
16/34 A kérdező kommentje:
Igazából az a bajuk, hogy ők már 60 illetve 70 évesek lesznek, mire megszületik az első közös unokájuk, nem az én korom miatt aggódnak (az apámnak már van unokája, de tőlem is szeretne és nem akar "tolószékben játszani az unokáival"). Erre meg nem tudok mit mondani :D Igazából azt várják, hogy gyorsan keressek valakit, álljak neki gyereket csinálni, hogy ne legyenek túl öregek az unokákhoz.
2019. márc. 3. 12:35
17/34 A kérdező kommentje:
Amikor meg rámutatok, hogy nem igazán fair dolog az, hogy 30-40 évesen vállaltak engem, és tőlem meg húsz évesen várnak unokát, anyukám megrántotta a válát, és azt mondta, hogy "Tudom, hogy nem fair.". És ezzel el volt intézve.
2019. márc. 3. 12:41
18/34 anonim válasza:
"Mit csinálnátok, ha a szüleitek "követelnék" az unokát?" - leállítanám őket.
19/34 anonim válasza:
Hozd fel azt, hogy nem lenne rá ideje munka mellett. Anyukám pl direkt mondta régebben, hogy mikor lesz nyugdíjas és hogy csak tudna olyan klasszikus bármikor segítő, süti sütős, unokával csavargó nagyi lenni amilyen lenni szeretne. Mondjuk én kb most jutottam addig (28 leszek tavasszal), hogy egyáltalán a gyerek feltételei meglegyenek. Nyilván nem anyumhoz igazítjuk a gyerekvállalást, csak hátha te tudnál szerezni 2 év nyugalmat ezzel.
20/34 anonim válasza:
Megkérdezted, hogy eltartani ki fogja a gyereket ha nem mész szakmát tanulni? Ők?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!