Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám azt mondta, hogy egy...

Anyám azt mondta, hogy egy gyereknek mindegy hogy milyen körülmények között nő fel, mert csak az számít hogy mit akar ő kezdenj az életével mivel ha igazán akarja, bármit elérhet mindegy hogy hogyan mőtt fel. Mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés
Szerintem ez a nő nem normális. Nekem iszonyú rossz gyerekkorom volt, családon belüli erőszak, alkoholista agresszív apa, empátiátlan rideg anya. Nagyon el voltunk hanyagolva érzelmileg, engem anyám mindig utált, soha sem volt kedves hozzám, nem is ismer engem én sem őt. Ennek ellenére egész életemben engem fikázott, mostanra pedig letagad mindent. A rokonoknak is gonosz gyereknek állított be, a saját dolgairól bezzegnem beszélt senkinek és ezekre nem is emlékszik! Mikor mondtam neki, hogy mindig rossz volt vele a kapcsolatom, egyből rávágta "miattad"! Ilyeneket magyaráz még, hogy ő nem megy oda egy gyerekhez sem, mert amelyik gyerek oda akart hozzá menni azzal foglalkozott és hogy ő nem érti miér kell egy gyereket ajnározni...

2019. febr. 16. 23:03
1 2 3 4
 31/40 A kérdező kommentje:

*sok tönkretett gyerekkorú felnőttet*

*akiken nem látszik*

A gyereknek szeretet kell, biztonság, ha ez nincs akkor nincs megadva a fejlődéshez szükséges dolgok. A gyerek mentálos beteg lesz társfüggő, Borderline, bipoláris zavar, drogfüggő, skizofrén, generalizált szorongás stb stb...az elhanyagolástól, egyéni hajlamtól függően.

2019. febr. 18. 08:46
 32/40 anonim ***** válasza:
És ennek ellenére mégis sokan kitörnek ilyen környezetből és nem lesznek mentális betegek. Vagy ha igen, akkor sikeres mentális betegek lesznek.
2019. febr. 18. 09:26
 33/40 A kérdező kommentje:
Engem senki nem tud meggyőzni hogy nem sérül az a gyerek akit bántalmaznak|elhanyagolnak. Ez nem jelenti azt, hogy nem lesz sikeres de valami problémája lesz ebből. Túl sok ilyent láttam.
2019. febr. 18. 09:51
 34/40 A kérdező kommentje:
Ne csináljunk már úgy hogy jó a gyereknek úgy felnőni bakker. Lehet hogy kitör, de valami baja lesz ha születésétől elnyomják, ez a véleményem.
2019. febr. 18. 09:55
 35/40 anonymousreview60 ***** válasza:

#32_: "És ennek ellenére mégis sokan kitörnek ..." Ez nem is kérdés. Ezekből lesznek a munkamániások (workaholic) vagy perfekcionista vagy testképzavaros stb. Jól mondtad, "skeres mentális beteg", akinek háza, kocsija van, csak valahogy párkapcsolatilag nem megy a dolog. 2 pasi van az imseretségi körömben, az egyiket szapulta az anyja, a másikat csak kontrollálta, gyakorlatilag egyiknek sem volt apja. Mit csináltak, na mit? Az egyik top10-es üzletkötő, de nője nincs, a másik 07-24-kor autót szerel.

Szóval a kitörők 99%-is fizet valahogyan a saját életében, a maradék 1% pedig a gyerekét kényezteti el.

Ez a szeretetmegvonás, csesztetés egy adósság, ami nem mindig láthatóan hátráltat, és nehéz "visszafizetni".

2019. febr. 18. 10:36
 36/40 A kérdező kommentje:
Így van utolsó.
2019. febr. 18. 10:49
 37/40 A kérdező kommentje:
Egy gyereknek még nincs én-tudata, úgy gondol magára ahogy azt a szüleik belé nevelik...aztán később nem győzi a belé nevelt káros dolgokat kigyógyítani magából. A későbbi kapcsolatok és minden-minden ezen múlik. Aztán később azzal tellik az egész élet hogy a szülők által okozott károkat a "gyerek" helyrehozza. A gyerek agya 7éves koráig olyan mint egy program ez pszichológia.
2019. febr. 18. 13:36
 38/40 A kérdező kommentje:
Egyébként most a gyerekkorról volt szó, erre jönnek emberek, akik magukat formálják gyerekként...mire Te öntudatodra ébredsz már rég el vagy kkuuuurva ha olyanok a szüleid.
2019. febr. 19. 10:30
 39/40 anonim ***** válasza:
100%

Előzőekben válaszoltam. Az a bizonyos egy százalék vagyok-úgy érzem-, akinek mégis sikerül kitörni.

Kérdező: Nem hiszek istenben-bocs a kisbetűért, ha megsértek valakit-, de vannak bizonyos mondások, amiket hallok embereket idézni a bibliából és egy most idevág: Segíts magadon és az isten is megsegít. Ne próbáld meg bemagyarázni magadnak még jobban, hogy szar helyzetbe születtél, már ki se tudsz mászni belőle. Az önsajnálat nem segít. Erre én 15-18 éves koromban kezdtem el rájönni.

Nagyon gáz-de messze nem a leggázabb gyerekkorom volt. Emberek milliói élnek százszor rosszabb körülmények között, milliónyi gyermek nő fel iszonyatos körülmények között, és mégis, az élet apró örömei mosolyt csalnak az arcukra. Olyan dokumentumfilmet néztem a minap, amitől teljesen kiakadtam. Vannak olyan országok, ahol szó szerin kalitka lakásokban laknak az emberek, azért albit fizetnek. És ilyenkor kérdem én, hogy hogy jövök én ahhoz, hogy nyávogjak, hogy milyen sar gyerekkorom volt, holott vannak gyerekek, akik százszor rosszabb helyzetben nőnek fel.

Rájöttem tini korom vége felé járva, hogy nem azt kell meglátnom, hogy hányan vannak jobb helyzetben, hanem azt, hogy nálam vannak sokkal rosszabb helyzetben lévők és mégis kimásznak belőle, akkor én is kitudok mászni.

Erőt kell venned magadon és kimászni. Mire mész vele, ha megtalálod a bűnösöket? Jobb lesz attól? Amíg haragudtam apámra a gyerekkorom miatt, én is azt hittem, arra várok, hogy belérughassak, hogy visszavághassak, hogy hibáztathassam, hogy felelősségre vonhassam, hogy bocsánatot kérjen...de rájöttem, hogy ezek nem igazán segítenének. Nem kell nekik megmutatnod, hogy fel tudsz állni, nem kell senkinek megmutatnod, egyedül egy embernek: MAGADNAK.

Ne bűnbakot keress, ne sajnáltasd magad. Lépj túl rajta. Bocsáss meg. Emelt fővel járj, és legyél büszke magadra.

Annak ellenére, hogy szerintetek valamilyen defektemnek kéne lennie, mivel elég gáz gyerekkorom volt, teljesen normálisnak érzem magam, és még a gyerekemet se kényeztetem el. A párkapcsolatom is normális. 15 éve vagyunk együtt, 2 gyerekünk van, és nem hiszem, hogy idegbeteg lennék, nem vagyok hideg a gyerekeimmel, rendezetten élünk.

Ne hagyd, hogy rádhúzzák a sablont, hogy te már nem lehetsz normális.

2019. febr. 19. 12:25
 40/40 A kérdező kommentje:
Igen, igazad van teljesen. Én nem is azt mondtam, hogy én sajnaltatom magam vagy ilyesmi, egyszerűen rosszul esik az, hogy a nő nem érez semmiféle megbánást, érted? Persze, az embernek tovább kell lépni, igazad van én is ezt teszem. Nekem nincs nyomorú sorsom, boldog vagyok a gyerekeimmel. Csak gondoltam ha majd rákérdezek mi miért történt, megbánàst fogok tapasztalni és nem ezt, hogy mindent letagad stb...ez esett rosszul. :-( de igazad van, nem szabad ezzel foglalkozni.
2019. febr. 19. 19:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!