Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám azt mondta, hogy egy...

Anyám azt mondta, hogy egy gyereknek mindegy hogy milyen körülmények között nő fel, mert csak az számít hogy mit akar ő kezdenj az életével mivel ha igazán akarja, bármit elérhet mindegy hogy hogyan mőtt fel. Mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés
Szerintem ez a nő nem normális. Nekem iszonyú rossz gyerekkorom volt, családon belüli erőszak, alkoholista agresszív apa, empátiátlan rideg anya. Nagyon el voltunk hanyagolva érzelmileg, engem anyám mindig utált, soha sem volt kedves hozzám, nem is ismer engem én sem őt. Ennek ellenére egész életemben engem fikázott, mostanra pedig letagad mindent. A rokonoknak is gonosz gyereknek állított be, a saját dolgairól bezzegnem beszélt senkinek és ezekre nem is emlékszik! Mikor mondtam neki, hogy mindig rossz volt vele a kapcsolatom, egyből rávágta "miattad"! Ilyeneket magyaráz még, hogy ő nem megy oda egy gyerekhez sem, mert amelyik gyerek oda akart hozzá menni azzal foglalkozott és hogy ő nem érti miér kell egy gyereket ajnározni...

2019. febr. 16. 23:03
1 2 3 4
 1/40 anonim ***** válasza:
73%
Igaza van anyukádnak a belső igény hatalmas falakat képes osszezuzni!! Saját példa vagyok erre. Anyám eldobot intézetekben vergodtem hol követték hol bedobtak a végén ott ragadtam. Tanultam lakásom is lett és mostmar családom is.. Senki nem mondaná meg hol és milyen körülmények között éltem. Gondolok az intézet előtti életemre. Röviden ennyi
2019. febr. 16. 23:09
 2/40 A kérdező kommentje:
Szerintem pedig ha egy gyerek egész gyerekkorában azt érzi hogy utálják és a többi ember kirekeszti az apja miatt, annak nincs önbizalma. Szerencsés vagy én a környezetemben nem ezt látom. Inkább azt hogy a rossz dolgok hatására ezek a gyerekek tele lesznek mindenféle mentális betegséggel. Én ezt látom, de gratulálok neked!
2019. febr. 16. 23:12
 3/40 A kérdező kommentje:
Szerintem nem normális aki ilyent mond...ennyi erővel lehet ütni-verni a gyerekeket, nem mert nem számít? Az ilyen gyerek sérül, problémái lesznek az élet minden területén. Nagyon sok ilyen embert ismerek, ezek a gyerekek mentálisan betegek lesznek.
2019. febr. 16. 23:18
 4/40 anonymousreview60 ***** válasza:
93%

Az a baj, hogy mind a kettő igaz. Adott rossz körülmények közé születve az egyik ember kiemelkedik, a másik lent ragad.

Az emberek születnek egy adott mértékű intelligenciával, ami tanulással növelhető, és akaraterővel, ami szintén. Az intelligenciával fel lehet ismerni a rossz mintákat, és az akaraterővel túl lehet rajtuk lépni. Az, hogy ki mennyire tekinti a problémát gátnak vagy kihívásnak, az az akaraterőtől és egy kicsit a látott mintától függ.

A(z akármennyire) "győztesek" szeretik azt mondani, hogy az akaratuk segítette őket, bárki másnak is menne, ha akarná eléggé. De mi van azokkal, akikben nincs annyi akarat? Örököltek valamennyit és kész.

Van, aki szorgalmasan dolgozik, de egy utcai támadás során leblokkol, más visszaüt, akkor most a nem visszaütő a hibás? Van, aki sosem képes rendesen dolgozni, de ha kell, visszaüt. Melyik a jobb?

#1 pl. sokkal előrébb tartana, ha a szülei nem úgy bánnak vele, ahogyan tették. Vagy lehet, hogy ugyanitt tartana, de ennek eléréséhez nem kellett volna annyi mindenről lemondania menet közben.

2019. febr. 16. 23:26
 5/40 A kérdező kommentje:
4-es teljes mértékben egyetértem veled. Én mondjuk mindig láttam mi probléma és mit kellene csinálni de nem volt akaraterôm vagyis inkább önbizalmam.
2019. febr. 16. 23:33
 6/40 A kérdező kommentje:
Szerintem ami nagyon befolyásolja ezeket az embereket az a mentális betegségük. Ilyenkor az ember hiába tudja mit kellene tenni, teljesen elsodorják az érzelmei.
2019. febr. 16. 23:38
 7/40 anonim ***** válasza:
89%
Teljesen igaza van mindkét válaszadónak. Én még kiegészíteném azzal, hogy létezik az elhagyott gyerekeknél olyan, hogy hospitalizáció. Én apa nélkül nevelkedtem, s Anyám egészségügyi okok miatt kórházban volt egy hónapig. Saját házunk tizennégy éves koromig nem volt, s olyan albérletben is laktam gyerekkoromban, ahol víz sem volt. Bár az iskolában jól teljesítettem, anyám és a nagyszüleim mindig mondogatták, hogy bezzeg az XY, aki kitűnő volt. A gimiben is jól tanultam, de az osztály perifériáján billegtem, s hiába szereztem diplomát, a munkanélküliek táborát erősítettem. Lehet úgy is mondani, hogy munkakerülő voltam, de volt időszak, amikor még örültem is, hogy egy állásinterjú után nem rám esett a választás. Úgy voltam vele, hogy úgysem állnám meg a helyemet abban, amit először tanultam, mert a főiskolán már a jegyeim sem voltak olyan jók. Viszont a munkanélküli éveim alatt képeztem magamat, s most abban dolgozok, amit először tanultam, s tizenvalahány évvel ezelőtt a hátam közepére sem kívántam. Bár saját vagyonom nincs, csak adósságom bízom benne, hogy majd kialakul valami.
2019. febr. 17. 01:16
 8/40 anonim ***** válasza:
28%

neked van igazad kérdező,az én anyám sem szeretgetett,támogatott,soha ,most felnőtt koromba sem ha vele maradok nem sokra vitem volna ,bár dolgoztam már akkor is .magam talátam munkát de inkább 7 napot dolgoztam minthogy vele legyek,kiabált mindig mindenért,és ivott .mikor össze költöztem férjemel ő mindig mindenbe támogatott érzelmileg,ma van egy szép családom 3 gyerekem és egy inteligens férjem .

anyámal nem tudok beszélni semmiről mert a mai napig érzelmileg csak lehuz-lehuzna .

2019. febr. 17. 07:34
 9/40 A kérdező kommentje:
Neked is gratulálok! Sokkal jobban tisztelem az olyan embert, aki rossz körülményei ellenére fel tudott törni, mint akinek minden adott volt és úgy érte el a céljait.
2019. febr. 17. 07:39
 10/40 A kérdező kommentje:
Igen, sajnos ismerem ezt a lehúzás dolgot. Én is így vagyok vele ezért nem is beszélek vele. Én felháborítónak tartom a kijelentését, mert ezzel semmibe veszi az elhanyagolt, bántalmazott gyerekek szenvedéseit. Ilyent csak egy elmebeteg momdhat. Ennyi erővel ütni-verni lehet a gyereket, nem számít mert úgy sincs rá hatással. Én minden gyereker sajnálok akiket elhanyagoltak, erőszakban kellett felnőniük. Én például még azt is éreztem, hogy az emberek kirekesztettek, lenéztek mert alkoholista apám volt és mindenki utálta, agresszív szemétláda ember hírében állt és az emberek gondolták magukba, biztos mi is ilyenek vagyunk vagy leszünk hogy ha vele élünk. Nagyon rossz volt ez a kirekesztettség-érzés.
2019. febr. 17. 07:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!