Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Anyám azt mondta, hogy egy...

Anyám azt mondta, hogy egy gyereknek mindegy hogy milyen körülmények között nő fel, mert csak az számít hogy mit akar ő kezdenj az életével mivel ha igazán akarja, bármit elérhet mindegy hogy hogyan mőtt fel. Mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés
Szerintem ez a nő nem normális. Nekem iszonyú rossz gyerekkorom volt, családon belüli erőszak, alkoholista agresszív apa, empátiátlan rideg anya. Nagyon el voltunk hanyagolva érzelmileg, engem anyám mindig utált, soha sem volt kedves hozzám, nem is ismer engem én sem őt. Ennek ellenére egész életemben engem fikázott, mostanra pedig letagad mindent. A rokonoknak is gonosz gyereknek állított be, a saját dolgairól bezzegnem beszélt senkinek és ezekre nem is emlékszik! Mikor mondtam neki, hogy mindig rossz volt vele a kapcsolatom, egyből rávágta "miattad"! Ilyeneket magyaráz még, hogy ő nem megy oda egy gyerekhez sem, mert amelyik gyerek oda akart hozzá menni azzal foglalkozott és hogy ő nem érti miér kell egy gyereket ajnározni...

2019. febr. 16. 23:03
1 2 3 4
 11/40 anonim ***** válasza:
100%

Én is azt mondom, hogy mind a két oldal lehet igaz, de az, hogy melyik lesz igaz rád, szerintem genetika kérdése.

Anyám és apám elváltak, mihelyt legyártották a 3. gyereket. Fél éves volt öcsém, mikor szétmentek. Apám vállalt fel minket. Volt láthatás 2 hetente hétvégére, de ez lassacskán elkopott. Anyám soha nem keresett minket, és olyan volt ő is, hogy nehogy már ő menjen mi utánunk, nekünk kellett volna menni. (Sajnos magamon is észreveszem, hogy bizonyos dolgokban néha én is ridegebb vagyok, mint kéne. Az az érdekes, hogy csak néha jön elő. Szerencsére nem a szeretet kimutatásánál bukik ez ki, illetve szűk családi körben semmiképp. Én a kis családomat nagyon imádom és szeretem is kimutatni feléjük, de tágabb családhoz sokkal ridegebb vagyok.)

Apám vert, versenyszerű sportolásra kényszerített, amit utáltam, és ha nem ment, akkor megvert. Testvéreim megaláztak, elnyomtak. Iskolában szintén megaláztak, csúfoltak, elnyomtak- apám vágta a hajam (lány vagyok), kevés pénzünk volt, mert anyám gyerektartást nem fizetett, így a ruhákon is ott spórolt apám, ahol tudott. Plusz sajnos kiálló fogam volt és hatalmas. Emellett őnbizalom már nulla volt. Ezt a gyerekek kiérezték is ki is használták. Kábé az

2019. febr. 17. 08:39
 12/40 anonim válasza:
100%
Szerintem anyád tényleg nem teljesen normális!Ilyeneknek nem való a gyerek
2019. febr. 17. 08:49
 13/40 anonim ***** válasza:
100%

bocs elkülte:

Szóval kábé az az 5-10 perc, amíg be nem értem az iskolába, de már kiléptem a ház küszöbén volt a menyország minden nap. Az alatt az idő alatt nem volt ott apám, hogy féljek tőle, és a testvéreim is békénhagytak arra a pár percre.

Így nőttem fel. Akkor kezdett el önbizalmam lenni, mikor főiskolára beküzdöttem magam. Mindig is elhitették velem, hogy én vagyok a legbutább a 3 közül..valószínűleg bizonyos szempontból tényleg így van...de lehet, hogy a két testvérem hamarabb kiszámolta, mennyi 2x2, de úgy érzem, az élethez mégis én értettem jobban.

Mivel ki akartam kerülni otthonról, eldöntöttem, hogy tanulok keményen, bejutok fősulira, elkerülök koliba, aztán a diplomával majd szerzek állást, el tudok költözni otthonról. Így is lett. Aztán megismerkedtem a férjemmel fősuli alatt és fősuli után összeköltöztünk és azóta is együtt vagyunk. (hármunk közül egyedül nekem lett keményfedeles diplomám. Nővérem elszökött 17 évesen, szült egy gyereket egy egyéjszakásnak, estin elvégezte az érettségit, aztán szült egy másikat egy másik embernek, hogy megtartsa, de pár év után attól is szétment, mert lusta volt, nem dolgozott...öcsém is egy lepukkant putriban tengeti életét minimálon. Fősulira csak fizetősre jutott be, épphogy elvégezte és mivel nincs nyelvvizsgája, csak oklevelet kapott...aés nekik elméletileg több eszük van, mint nekem...

Mindezekből csak azt akarom kihozni, hogy genetika függő is az egész. Hiába kaptuk ugyanazokat a feltételeket, mégis, különböző lett a végeredmény.

Azóta apunak megbocsájtottam-nővérem, öcsém nem tudott. Azóta is nővérem ott használja ki apámat, ahol tudja.

2019. febr. 17. 08:52
 14/40 anonim ***** válasza:
15%
Pedig igaza van. Bárkiből bármi lehet, mindegy a háttér, az akarat és a munka számít
2019. febr. 17. 09:05
 15/40 A kérdező kommentje:
Látom jól megoszlanak a vélemények. Szerintem nem lehet mindenkiből akárki, lásd 4es hozzászóló okfejtését. Szerintem pedig igenis nyomot hagynak a gyerekben ezek az elnyomások, a családon belüli erőszak és hasonlók. A gyerek sérül mindenképpen. Anyám nem ilyen lett volna, csak sajnos skizofrén lett mikor még kicsi voltam.
2019. febr. 17. 09:22
 16/40 A kérdező kommentje:
Gratulálok 13as! Sok boldogságot kívánok, legyen sok örömöd az életben :-)
2019. febr. 17. 09:28
 17/40 anonim ***** válasza:
100%

De fogjatok mar fel h ez nem ilyen fekete-feher. Ennyi erovel egy diszkalkuliasnak is lehet azt mondani, hogy de hat ha nagyon akarod, meg tudod irni 5osre a matekdogat. Kulonbozoek vagyunk, mas-mas kepessegekkel, szemelyiseggel. Van, aki iszonyu eletkepes, es kepes kizarni a csaladi elnyomast, es menetelni elore, van, aki viszont lent marad a godorben es csak nagyon lassan tud kimaszni belole.

Anyad reszerol nagy butasag haritani a felelosseget, igenis sokat szamit, hogy a gyerek mit tanul, mit lat, hogy kezeik otthon, stb... egy jo csaladi minta nagyon sokat tud segiteni, hogy kesobb jo elete legyen valakinek, de nyilvan ennyi onmagaban nem eleg.

2019. febr. 17. 09:31
 18/40 A kérdező kommentje:
Igen hárítja és nem emlékszik semmire. Ez esik rosszul nekem. :-( Szerintem egy kisgyerek olyan lesz amilyenné formálják, egy baba mikor megszületik nem rossz, nem gonosz stb...van aki félénkebb, erőszakosabb de egy gyerek nem rossz, kivéve ha pszichopatának születik...
2019. febr. 17. 09:34
 19/40 A kérdező kommentje:
Ő nem gondolja hgy ezek számítanak és nem érti én nekem miért estek rosszul ezek a dolgok, amikor szerinte testvéreimnek boldog volt a gyerekkoruk. Apám alkoholista volt verte anyám, 1hónapban 28nap volt részeg. Egyébként sem lettünk volna gazdagok, de állandóan attól kellett félni hogy nincs mit ennünk...ez mellé jött anyám durva elhanyagolása, és utálata felém.
2019. febr. 17. 09:59
 20/40 anonim ***** válasza:
70%

A főkérdésre reagálnék. Szerintem olyan is-is. Ami azt jelenti, hogy valóban nem szabad alábecsülni a felnövő gyerek felelősségét atéren, hogy milyen ambíciói és céljai vannak, illetve mit tesz értük. Ugyanis ez rajta múlik.

Ám az is igaz, hogy nagyon csúnya hendikeppek léteznek a világban és nem szabad letagadni azt sem, hogy a bevésődés időszakában (első hét év) szerzett tapasztalatok alapvetően meghatározzák a személyiséget, tehát nagyon nem mindegy, hogy egy gyermek milyen körülmények közé születik és miként nevelkedik. Elsősorban nem az anyagiakra gondolok, mert egy már nem nélkülöző, középszerű életszínvonal elegendő az egészséges fejlődéshez, sokkal inkább az számít, hogy milyen figyelmet, megértést, támogatást, szeretetet, segítséget kap az a gyerkőc.

Teljesen más a pozitív megerősítéses közeg, mint az, akinek állandóan mindenért leüvöltik a fejét és hatalmi drámákkal megfélemlítik.

2019. febr. 17. 10:02
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!