Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mik azok a körülmények, ahová...

Mik azok a körülmények, ahová a védőnő nem engedné haza a babát? Ellenőrzi egyáltalán? Nálunk nem volt, nem is akar jönni.36 hkm

Figyelt kérdés
Nem,mintha ettől félnék,nagyon szép házban lakunk,de van még 1-2dolog,ami nincs kész a babaszobában. Pl az ajtók berakása utáni javítás lefestése,babaruháknak csak 70%-a van kimosva,vasalni nem fogom... Nincs még légzésfigyelőnk és sterilizálót nem tervezek venni.
2018. dec. 12. 15:18
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem lenne áram, fűtés vagy melegvíz, akkor lenne problémád. Hallottam olyat, hogy a nemnormális védőnő ilyesmiken cirkuszol amiket írtál, de az egyéni baromság és emiatt senkitől nem veszik el a babát.
2018. dec. 12. 15:19
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Ezek egyike sem ilyen. Szerintem oda nem engedik haza, ahol pl. nincs ivóvíz meg fűtés. Az már védőnőtől függ, hogy olyan rettegett típus, aki beleköt apróságokba szóban, de fekete pontot ezért nem tud adni, és hát a tiéd ezek szerint még csak nem is ilyen, ha ki sem akar menni.

Sterilizálni egyébként kifőzéssel is lehet. Légzésfigyelő, vasalás és ajtószépítés :) abszolút hasznosnak, de nem kötelezhet rá senki.

2018. dec. 12. 15:25
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Ne viccelj! HA fekete penész lenne a falakon, lyuk a tetőn, nem lenne ivóvíz és fűtés, esetleg egy szobában élnétek tízen, akkor gond lenne. Komolyan azt gondolod, hogy egy babának az életben maradásához és egészségének a megőrzéséhez szükséges a vasalt ruha és a frissen festett ajtó?
2018. dec. 12. 15:28
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Se a legzesfigyelo, se a sterilizáló nem szükséges. Villány, fűtés és víz kell, ennyi a feltétel. Olyan nincs, hogy nem akar menni, feladata a környezettanulmány készítése
2018. dec. 12. 15:36
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Borsodban hazaengedik a putriba is, a hegy alá. Vizet a kútról hoznak, áram van, kályha van, akkor oké, vigyed.
2018. dec. 12. 15:39
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Hivatalosan állítólag 4x kéne mennie a védőnőnek egy új határozat szerint, de ettől el lehet térni. Az enyém jófej, így 2-ben állapodtunk meg. Egy az elején egy a végén.

8 hetes voltam mikor először jött. Csak az előszobába ment be, mert mondta, hogy emlékszik a házra az előző tulajtól, mert hozzá is járt már mikor gyerek született :)

Szóban előzőleg csak annyit kérdezett, hogy van-e folyó víz és vane fűtés. Még meleg víz sem kell, hiszen azt lehet forralni, melegíteni. Szóval kb tényleg csak az számít, hogy meglegyen a 4 fal és ne fagyjatok meg télen. Pedig én még félve azt is megkérdeztem, hogy nem gond-e, hogy a gyerekszoba jelenleg raktárként üzemel. Mondta, hogy azt nem nézi :)

Ha a Te védőnőd eddig még nem ment terepszemlére, akkor nem hiszem, hogy aggódnod kéne ilyen apróságokon.

2018. dec. 12. 15:40
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Albérletben vagyunk, a babának teljesen külön szobája sem lesz (bent lesznek a mi cuccaink is), és mivel albérlet, nem festhetünk le semmit, nemhogy az ajtókat... De nem penészes, a babán kívül ketten lakunk benne, tudjuk fizetni a bérleti díjat, és nagy gáz nincs a lakással, úgyhogy én pl. nem aggódom :) Még így sem, hogy rosszabb a helyzet mint nálatok
2018. dec. 12. 16:06
 8/9 anonim ***** válasza:
A minimál komfort, higiénia és felszerelés ami alap követelmény szerintem. Ilyen h légzésfigyelő sterilizáló nem az. Nálunk a védőnő 1. Gyereknél talán a tizen valahányadik és a 37-38. Héten jött ki.
2018. dec. 12. 21:02
 9/9 anonim ***** válasza:
Amikor a második babánkat vártuk épp felùjítottuk a lakásunkat. Sikerült ugyanabban a házban kibérelnünk egy lakást ezidő alatt. A kisfiúnk 6 héttel előbb született, így még abba a lakásba hoztuk haza, amit 1940 (!!!) óta nem volt felújítva. És hát mivel fél lábbal ott voltunk, fél lábbal a saját lakásunkba elég érdekesen éltünk. Konyhába nem volt semmi, salgópolcokon voltak a tányérok, poharak, “száraz” élelmiszerek (rizs, tészta,...), munkapult sem volt. A “nappalinkba” volt a pelenkázó, a hűtő, az “étkező”, a nagylányunk fél szobája és dobozokban a cuccaink. A hálónkba a dobozaink másik fele, az ágyunk és mellette a babaágy. Egyedül a nagylányunk szobája volt viszonylag rendezett. De mivel 1000 éves volt a lakás nagyon le volt pukkanva. A védőnő és a gyerekorvos is csak annyit mondtak, hogy kitartást kívánnak. Amiket leírtál azok biztosan nem okoznak majd problémát.
2018. dec. 12. 23:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!