Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Zavarna, ha a lányotok egy...

Zavarna, ha a lányotok egy arab fiúval jönne össze?

Figyelt kérdés

Egy szakon tanulnak és mindketten elsőévesek, onnan ismerik egymást. A lány 20, a fiú pedig 24 éves. A lány mondhatni tipikus "jókislány", megbízható, tudatos, szorgalmasan tanul stb., szóval soha nem csinált semmi elítélendőt, bajosat vagy ilyesmi. A fiú szintén rendesen tanul, már van egy diplomája is, nyelveket beszél. Káros szenvedélye a dohányzás. Egyikük sem vallásos. Nem beszéltek közös nyelvet a fiúval.

Próbáltam csak röviden és tömören felvázolni a helyzetet, de ha még van kérdés, akkor szívesen válaszolok.

2019. febr. 9. 21:32
1 2 3 4 5
 41/44 anonim ***** válasza:
65%

En alapbol felos vagyok ilyen dolgokkal kapcsolatban (tehat felreteve az elouteleteimet se jonnek ossze arabbal, sziriaival, se ilyen arab fajta emberekkel), de a gyerekemet megjobban feltenem.

De ott van a masik oldal... Felnott, nem mondhatom meg neki mit tegyen. Nem tetszesemet elarulnam neki, hogy oszinten tudja mit gondolok, ova intenem, es remenykednek, hogy nem repul el vele a hazajaba... Meg figyelnem, jol megismernem a fickot, es neki is elmondanam, hogy a lanyt nem viszi sehova...

Tehat amig itt vannak, argus szemekkel figyelnem... De valahogy lebeszelnem a lanyom, ha elakarna menni vele... Feltesbol, mert ugyan eloitelettel nem jo elni, sajnos magyar vagy mas kulturabol szarmazo ember is lehet kegyetlen...

2019. febr. 11. 14:28
 42/44 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

A kérdésben említett fiú szír, a szülei sajnos már nem élnek, egyedül a kishuga és a nagynénje maradtak Szíriában (a többi közelebbi rokona szintén Európában él), viszont a huga is Magyaroszágon szeretne majd továbbtanulni. Ha nem is feltétlenül Magyarországon szeretné leélni az életét, egyelőre úgy gondolja, hogy nem szeretne visszamenni Szíriába, mert itt stabilabbnak, biztonságosabbnak érzi az életét és több lehetőséget lát. Itt tanul még jópár évig, dolgozik is, vannak barátai stb., szeret itt lakni. Nem muszlim és nem is követi a muszlim szokásokat. Természetesen ettől még lehetnek és vannak kulturális különbségek, amik nehézségeket okozhatnak, de ettől még nem törvényszerű, hogy ezeket a különbségeket nem lehet áthidalni, megoldani vagy együttélni velük. Nekem csak azért furcsa ez a kérdés, mert két magyar család sem egyforma, mások a szokások, mindneki máshogyan szocializálódott stb., szóval nem csak különböző nemzetiségű emberek között adódhatnak ilyen jellegű problémák. Valamint én is abban hiszek, hogy nem lehet mindenkit egy kalap alá venni. Egyáltalán nem gondolom, hogy pl. egy magyar barát nagyobb biztonságot jelentene, mert magyarok között is ugyanúgy lehet olyan, aki átveri, bántja, megcsalja stb., illetve az arabok között sem mindenki agresszív, erőszakos, birtokló stb. A szülők (szóval a kérdésben 'Ti') nem beszélnek idegen nyelvet, ezért nincsen közös nyelv a fiú és a szülők között. A fiú az egyetemen tanul magyarul, de azért nem egy egyszerű dolog és nem lesz pikk-pakk folyékony nyelvtudása egy-két nyelvórától, hogy kényelmesen le tudjon folytatni egy beszélgetést magyar anyanyelvűekkel. A lány és a fiú pedig jól beszélnek angolul, ezen a nyelven is tanulnak és ettől még lehetnek félreértések stb., de ez megint nem egy nagy törésvonal az én szememben.

2019. febr. 11. 14:44
 43/44 lacapius válasza:
92%
A szír alapból nem jó példa az arabra, aki járt még a háború előtti Szíriában talán érti miről beszélek. Amíg az USA szét nem szedte az ottani rendszert alapból a legliberálisabb arab ország volt.Jószerével nem különbözött a Balkántól. Engem kifejezetten a Ceauseszkui Romániára emlékeztetett. Embertanilag se tipikus arabok gyakran kék szeműek, előfordul a szőkés vöröses színárnyalatú hajszín is. Mindig is a hadak útján feküdt az ókortól kezdődően. Vélhetően a római katonák és a keresztes lovagok a harcok szünetében nem éltek kifejezetten szerzetesi életet. Nekem is vsn Szíriai ismerősöm amíg nem mutatkozott be magyarnak gondoltam. Ennek úgymond történelmi okai vannak. A sors külünös fintora hogy a rómaiak a Dunántúlt a második században a mai Szíria területéről telepítették újra. Az egykorú sírfeliratok 80 százalékban arámi nyelvűek. Lásd például az Intercisia (Dunaújváros)Homs-i toborzású ijjász légióját. Nem ez olt az első Közel keletról eredő beköltözés. A kőkor végén a földművelés terjedésével volt az első ismert beáramlás. Ha az embertani jegyeket nézzük és a genetikát vélhetően az utolsó pedig honfoglaló magyarjaink 20 %-ként érkezett a negyven-negyven százalék Közép Ázsiai és Európai (általában északi tipus)mellett.
2019. febr. 11. 17:10
 44/44 anonim ***** válasza:
100%

#25-ös vagyok.

Tény, hogy a háború óta nem sok esély van rá, hogy az itteni szírek valaha is hazamennek. Az én barátaim már azelőtt sem terveztek ilyet, mind folyékonyan beszéli a magyart, itt van az üzletük, itt szereztek diplomát, soknak már a testverei is itt élnek. A nem vallásosak zöme magyar nőt vett feleségül, a gyerekeik is félig magyarok. Volt, aki elvált később, és van, aki évtizedek óta kizart a párja mellett.

Temperamentumosak, mindig övék az utolsó szó, de borzasztó csaladcentrikusak is. Javaslom, kérdező, hogy ha komolyan gondoljátok egymást, akkor ismerkedj meg a barátaival, a barátai párjaival, a kultúrájukkal, azzal, ahogyan ők élnek. Legyen rálátásod, mielőtt elköteleződsz, mert fantasztikus közösség ők, de az önérzezesebb lànyok a legszelídebb fiú mellett is megszenvednék. Aki viszont hisz a tradícionális családban, szereti, ha sok barát veszi körül, szereti a keleti nyüzsgést, a nagy teázásokat, közös ebédeket, az megtalálhatja a boldogságot.

Akit én szerettem, ő mélyen vallásos volt. Muszlimának pedig vagy születik egy lány, vagy mély elhivatottságból válik azzá később önmagától. Egy szerelem azonban ehhez kevés.

2019. febr. 11. 18:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!