Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Bevállalnád az eltartását a...

Bevállalnád az eltartását a 16 éves lányodnak és a gyerekének, ha a lány nem akarna dolgozni sem abortuszra menni?

Figyelt kérdés
2019. febr. 7. 13:38
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/86 anonim ***** válasza:
60%

Egyik válaszoló gyereke sem lennék!

:(

2019. febr. 7. 19:02
 62/86 anonim ***** válasza:
59%
Miért, mert nem hagynak következmények nélkül egy kiba.szot nagy hibát, amivel a magáén kívül egy másik életet is elbaszna a csaj?
2019. febr. 7. 19:39
 63/86 anonim ***** válasza:
70%
Ha a gyerekem 16 évesen, felelőtlenül szexelve terhes lenne, tanulni és dolgozni sem akarna, akkor kutyakötelességem eltartani, UGYANIS A NEVELÉSÉT VALAMI KICSESZETT MÓDON ELSZABTAM és az én hibám, ami történt, tehát vállalnom kell érte a felelősséget.
2019. febr. 7. 20:16
 64/86 anonim ***** válasza:
26%
És meddig utolsó? tizennyolc éves koráig? Huszonötig, Vagy amíg él addig nem felel a tulajdon tetteiért? Ne áltassuk magunkat: a gyereket jórészt a környezete, és a kortársai elvárásai "nevelik. A szülőnem van cirka hat-nyolc éve amíg komolyabban hathat rá.
2019. febr. 7. 20:38
 65/86 anonim ***** válasza:
40%

Nem. Eleve elgondolkoznék mégis hogyan neveltem azt a gyereket, akinek annyira futotta, hogy felcsinaltatta magát 16 éves korára és se dolgozni, se tanulni nem hajlandó. Ez nem így működik. Bár én normálisan nevelem a lányomat, felelősségetudatra és termeszetesen felelős védekezésre neveljük, pontosan tudja hol a hatar. A bizalmunkkal soha nem élne vissza. Azért az hogy 16 éves “kispisisként”, 0 végzettséggel, 0 ledolgozott évvel és 0 tanulásra való hajlandóság nélkül anyamek nyakára szülni egy rengeteg felelősséggel, stresszel és idegeskedéssel járó csecsemőt, az bőven túlmegy minden határon! Ez nem így működik. De mondom, normálisan nevelt gyerek ezzel pontosan tisztában van és eszébe sem jutna, hogy ha már felelőtlenül védekezett, akkor meg is tartsa a szülei terhére azt a gyereket. Nálunk speciel volt tekintélye a szüleinknek, pedig nem 30-40 evvel ezelőtt voltam 16, hanem 10 éve és soha meg nem fordult volna a fejemben még csak hasonló sem! Ha valahogy mégis teherbe estem volna ennyi idősen, egyértelműen elvetetem és nem teszem tönkre az rész család eletet a saját hülyeségem miatt.

Tehát nem, én önként vállaltam gyereket, egyet, mert egyet akartam és vártam őt, szeretem, de ha így visszaélne a bizalmammal és ilyen óriási felelőtlenséget csinálna, aztán ráadásul még ilyen pofátlan módon találja, hogy előre közli se nem fog tanulni, se nem fog dolgozni, mehetne amerre akar. Nem vagyok köteles a hülyeségeit finanszírozni és ezt határozottan el is mondanám neki, hogyha mindezek ellenére is megtartja ne várja, hogy el fogom tartani őket, amíg ő otthon logatja a lábát. Menjen szépen a gyerek apjához, kezdejenek el szépen dolgozni és oldják meg sz életüket. Én nem fogok asszisztálni ahhoz, hogy tönkre tegye az egesz életét!

2019. febr. 7. 21:06
 66/86 anonim válasza:
8%
Hahaha
2019. febr. 7. 22:39
 67/86 anonim ***** válasza:
78%
Na de ha a te gyereked 16 évesen felcsináltatja magát, és az a te hibád, mert szar szülő vagy, akkor az meg a te szüleid hibája, hogy ilyen gyereket neveltél. Az meg az ő szüleiké, az meg az övéké... mikortól felelős valaki a saját tetteiért?
2019. febr. 8. 11:11
 68/86 anonim ***** válasza:
41%

Hogy menjen dolgozni terhesen??? Vagy egy újszülött mellől?

Igen, vállalnám a gyerekem és az unokám. Igen, segítenék neki. Igen, vállalnám vele együtt az összes nehézséget és nekem eszembe nem jutna megölni a gyerekemben az unokámat centis korában csak azért, hogy nehogy nehézségem legyen!

2019. febr. 8. 14:01
 69/86 anonim ***** válasza:
56%

A felnőtt kor 18 év, így 2 évig még kötelessége is a szülőnek eltartani a gyerekét (és nyilván a csecsmő unokát se halja senki éhen halni). Viszont a nagymama is mehet gyesre, az anyuka meg dolgozni. Vagy választhatják a nevelőszülőkhöz adást, ha anyagilag nem fér bele. Sok lehetőség van, a lényeg viszont az hogy a kislány felelősséget vállajon a gyerekéért.

A legfontosabb kérdés tehát az, hogy az ifjú anyuka előtt miért nincs jövőkép? lehet, hogy a kisbabát feszt a suli/munka helyett akarja? Én biztos, hogy pszichológushoz vinném a lányt, hogy felkészüljön arra, hogy meg tudja enni amit főzött...

2019. febr. 8. 18:04
 70/86 anonim ***** válasza:
44%
Arra, hogy hogy menjen újszülött mellől dolgozni, talán még azelőtt kellett volna gondolkodni, mielőtt felcsinaltatta magát a kisholgy. Ráadásul esze ágában sincs dolgozni, se tanulni. Azért álljon már meg a menet! 16 évesen agyilag azért nem olyan kislány már egy lány, hogy legalább annyit ne tudjon felfogni, hogy a nagy büdös SEMMIRE NEM SZÜLÖK! Ezt ép elméjű ember be tudja látni, igen még egy 16 éves is, ha egy kicsivel is több IQ-ja van, mint egy sultkrumplinak. Mégis mi buli van abban, hogy az egesz fiatalsaganak oda, nulla végzettséggel, 8 osztállyal szeretne tengődni es élősködni a szülei nyakán a pulyájával egyutt?! Unokarol aztán meg végképp nem beszélhetünk, az max embrió/magzat, de az se százas, aki szerint egy fejletlen nehány milimeteres/centis kis kezdetleges valamit az unokájának tart... Az ilyen meg is érdemli, hogy hülyére vegyék.
2019. febr. 8. 18:14
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!