Bevállalnád az eltartását a 16 éves lányodnak és a gyerekének, ha a lány nem akarna dolgozni sem abortuszra menni?
Oké, de ő akkor nyilván akart dolgozni. Mint írtam, én is ismerek olyat, aki 17 évesen szült, és utána patent élete lett.
Itt viszont a lány "nem akarna dolgozni".
Nem tudom, hogy elméleti a kérdés, vagy valós. Azt sem, hogy a kérdező ki a történetben.
Annyi a válaszom, hogy egy 16 éves ha már eleve terhes, teljesen feleslegesen dolgozna, mert hogy bármilyen juttatást kapjon GYED, stb., ahhoz legalább 1 éves munkaviszony kell. Erről lekésett. Mit dolgozna úgy mégis, hogy jogosult legyen?
A másik részére a kérdésnek: ha egyedül maradt terhesen, de elvei vannak az abortusszal kapcsolatban, nyilván nem tenném ki az utcára egy újszülöttel. Valaki valamit nagyon elrontott valahol....
#10. Nincs és nem is lesz gyerekem, de ettől függetlenül igenis szemétségnek tartom ha valaki 16 évesen felelőtlenül szexel, majd a gyereket a szülei nyakára szüli, mondván kötelesek eltartani. Hát nem kötelesek. Őt magát igen amíg be nem tölti a 18-at, a gyerek hülyesége által keletkezett szaporulatot viszont nem!
Ha a 16 éves kislánynak van annyi felelősségérzete hogy nem megy abortuszra vagy nem adja a gyereket örökbe, akkor vagy elmegy dolgozni és eltartja az általa bevállalt gyereket, vagy a gyerek megy szépen nevelőszülőkhöz és majd ha megteremti a felneveléséhez szükséges feltételeket, nevelheti.
Hol bűncselekmény az, ha nem akarja valaki örökre eltartani a gyerekét?
NEM köteles egy szülő se élete végéig tutujgatni a lusta kis piócát, csak mert dolgozni snassz.
Elolvastam, és?
Számomra tökéletesen evidens, hogy amíg terhes, és amíg pici a baba, addig nyilvánvalóan segítenék neki, és eltartanám. Ez tartana legalább a 18. születésnapjáig.
Én arról beszélek, hogy UTÁNA ha a kisasszony "nem akar" dolgozni, akkor oldja meg, ahogy akarja.
Jesszusom, gyerekként terhesen nyilván nem raknám az utcára.
Na, akkor hol a logika a pontozásban? :D
Leírom, hogy nem tartanám el, 0%.
Leírom, hogy eltartanám, 0%.
:DDDDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!