Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Bevállalnád az eltartását a...

Bevállalnád az eltartását a 16 éves lányodnak és a gyerekének, ha a lány nem akarna dolgozni sem abortuszra menni?

Figyelt kérdés
2019. febr. 7. 13:38
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/86 anonim ***** válasza:
80%

Feltételekkel igen.

Visszamegy tanulni, es kereken 20 éves koraig pénzelem.

Utána sima nagymama leszek.

Apuka?

2019. febr. 7. 17:24
 52/86 anonim ***** válasza:
29%

Megyek, felmondok a munkahelyemen, és becuccolok anyámhoz, hogy tartson már el, jobb dolgom is van nekem, mint dolgozni. Úgy látszik, minden jogom megvan hozzá ezek szerint. Vagy ha még nincs, akkor szülök oda neki egy cuki kisbabát, és akkor az a beugró.

Tudod, szerintem meg igenis legyen rákényszerítve a lány, hogy tervezzen valamit a jövőjével kapcsolatban. Mihez kezd magával, majd ha a szülei már nem tudják eltartani? Addigra majd a gyereke elég nagy lesz, és majd ő?

SENKI számára nem lenne jó vége annak, ha megnyugszik, hogy nem kell semmit tennie, majd eltartják. Nem kicseszni akarnék vele, hanem ez nem járható út.

Ha lenne benne bármiféle motiváció arra, hogy tovább tanuljon, és (majd szülés és csecsemőkor után) dolgozzon, akkor természetesen erőmön felül támogatnám a gyerekem. De így? Nem.

Örülj, hogy te még nem láttál élőben ilyen "anyám nyakára szülök 4 gyereket, és majd ő eltart minket" típusú embert. Én tapasztalatból beszélek legalább.

2019. febr. 7. 17:27
 53/86 anonim ***** válasza:
43%

ma 17:27

Mondtam, nincs gyereked, nem érted. Innentől ezen nincs mit csűrni-csavarni, a tini felháborodott kivagyiság pedig itt érdektelen. Amíg valaki nem szülő, nem nyilatkozhat erről. Majd ha ott a lányod a kezedben, akkor nyilatkozz a témáról. Addig messzebb vagy tőle, mint az érettségitől.

Te tapasztalt.

2019. febr. 7. 17:30
 54/86 anonim ***** válasza:
21%

Szóval csak az epicfelnőtt Anya és a tini létezik a fejedben? És te magyarázol érettségről? Az ilyen végletes gondolkodás pont az általad emlegetett tinik szokása. :)

2019. febr. 7. 17:32
 55/86 anonim ***** válasza:
31%
Tuti nem. Ilyen korban minden agyatlan pitsa tinimami akar lenni, mert az a menő. Ha eldöntötte, hogy anyucika lesz, akkor azt is, hogy az élete hogy fog kinézni. Az nem terv, hogy majd én megoldom az életét, amit ilyen korán elcsesz.
2019. febr. 7. 17:35
 56/86 anonim ***** válasza:
25%
18 éves koráig vállalnám, mert mégiscsak addig törvényileg el kell tartanom, de előre megmondanám neki, hogyha megtartja a gyereket, a 18. születésnapját követő napon ki kell költöznie és magát kell eltartania, mert nem leszek hajlandó egy olyan gyereket eltartani, akit én nem akartam, és neki is lehetősége lett volna elvetetni, de nem tette. Szóval addig oldja meg, hogy hova megy, mert utána nem fogom befogadni. Vagy akkor fizessen piaci albérleti árat, és ha van párkapcsolata, az nem költözhet ide.
2019. febr. 7. 17:39
 57/86 anonim ***** válasza:
31%
Igen. A szülés után pár évvel már úgyis ráébredne, hogy valamit kell kezdenie az élettel.
2019. febr. 7. 17:42
 58/86 anonim ***** válasza:
27%
Igen, természetesen. Sőt, a most született kisbabát is kivárnám, amíg szülőképes lesz, és neki is segítenék.
2019. febr. 7. 17:52
 59/86 anonim ***** válasza:
67%

#41 "24es nem köteles eltartani XD úgyhogy hiába fröcsögöd ezt, elég ha a szülő lemond a gyerekéről." - a nedves álmaidban kétségtelenül... ha meg ez csak így menne, senki se nyűglődne apasági perrel meg gyerektartással, hisz " elég ha a szülő lemond a gyerekéről".

Szóval nem ártana gondolkodni, mielőtt megnyilvánulsz.

2019. febr. 7. 18:49
 60/86 anonim ***** válasza:
69%
Először leülnék, és elgondolkodnék, hogy mégis mi a csudát csináltam az elmúlt másfél évtizedben gyereknevelés helyett...
2019. febr. 7. 18:54
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!