Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » A fiam 20 éves és félénk,...

A fiam 20 éves és félénk, zárkózott személyiség. Miért lett ilyen, hiszen mindig szeretve volt?

Figyelt kérdés

2019. febr. 4. 11:32
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

A dicséret fontos, de sokat számít a szülői példa is.

Szoktatok-e programokat csinálni, vendéget hívni, vendégségbe menni, kimozdulni otthonról?

Ha mindig csak magatokban vagytok, akkor ezt látta, ezt szokta meg, ez neki a természetes.

A félénkség egy másik kérdés. Gyerekkorában voltak barátai? Netán gúnyolták, bántották az iskolában? Akkor is félénk volt?

Félénk lehet attól is, ha nem kapott elég önállóságot. Mondjuk sose intézett el egy bevásárlást, egy banki vagy hivatali intéznivalót. Vagy úgy intézte el, hogy mindig ott voltatok vele, és helyette beszéltetek. Akkor az marad meg belőle, hogy ez egy bonyolult dolog, amit csak apukája/anyukája tud elintézni, ő nem. Ez önbizalomhiányt és félénkséget okozhat.

2019. febr. 4. 13:24
 12/22 anonim ***** válasza:
100%

Lehet valakit "túlszeretni" és az állandó, mindenért dícséret is okozhat károkat. Most kilépett az életbe, és azzal kell szembesülni, hogy ott feltétlenül szereti mindenki és nem csak dícséretet kap, mer tnyilván ő is hibázik. Jó dolog, ha a szülő szereti a gyerekét és pozitív megerősítést sugároz felé - de nem minden esetben! Arra is fel kell készíteni, hogy felismerje és elfogadja, ha valami nem pont úgy megy, ahogy kéne. A túlféltés és túlszeretés is tud legalább olyan problémákat okozni, mint az elhanyagolás.

Első körben azt javasolnám, hogy üljetek le vele megbeszélni, hátha el tudja mondani, hogy miért ilyen. Lehet, hogy tényleg csak ilyen a természete.

2019. febr. 4. 13:47
 13/22 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem lehet, hogy meleg. Csak nem meri felfedni előttetek a dolgot. Volt valami konkrét jel ami arra utalt hogy ő meleg lehet? Észrevettetek valami furcsát a viselkedésén a zárkózottsága mellett? Barátnője nem volt még soha és nem jár randizni se lányokkal?
2019. febr. 4. 16:30
 14/22 anonim ***** válasza:
Lehet hogy szorongás gyötri vagy depressziós, akár enyhén autista is lehet, vagy túl intelligens, és ellenségesnek ítéli meg a mai túlpörgetett világot, ahol inkább a hülyéknek áll a zászló. Nem tudom nem vagyok pszichiáter, én csak magamból indulok ki, én is ilyen vagyok. Bizonyos nyugtatók lehet hogy segítenének. 25/F
2019. febr. 4. 16:43
 15/22 A kérdező kommentje:
Nem meleg
2019. febr. 4. 17:30
 16/22 anonim ***** válasza:
Egész biztos? Mi bizonyítja, hogy nem meleg?
2019. febr. 4. 17:31
 17/22 A kérdező kommentje:
Mert nem viselkedik úgy
2019. febr. 4. 17:33
 18/22 anonim ***** válasza:

... Tesómrol se mondod meg,mert nem viselkedik ugy..és mégis az..

36N

2019. febr. 4. 17:40
 19/22 A kérdező kommentje:
De nem meleg csak ismerem nagyon gátlásos
2019. febr. 4. 17:45
 20/22 anonim ***** válasza:
59%
Lehet, hogy szociális fóbiája van. Ez mentális betegség, nem nevelés kérdése. De ezt csak szakember tudná róla megállapítani, és hozzá neki maga kell, hogy elmenjen, hogy belássa, hogy nem egészséges egész nap csak otthon lenni. Ha őt ez a helyzet nem zavarja, akkor te semmit nem tudsz tenni. Felnőttként már nem teheted meg, hogy erőszakkal viszed el egy dokihoz.
2019. febr. 4. 18:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!